Aardappelsalade met een yoghurt dille dressing – Romig, licht zuur en heerlijk fris door de dille. als je de aardappelsalade met yoghurt dille dressing geproefd hebt, hoef je die uit de supermarkt niet meer.
Zware kost? Dat hoeft niet!
Een aardappelsalade is altijd lekker. Je kunt ze met een dressing op basis van olie en azijn maken, die zijn dan meestal zuurder van smaak. Ook wordt er vaak gebruikgemaakt van bouillon voor een lichte variant of mayonaise voor een wat romige, zwaardere dressing. In dit recept maak je de dressing met mayonaise en yoghurt. Die dressing is romig door de mayonaise en toch minder zwaar door de toevoeging van de yoghurt. Die yoghurt geeft er ook een licht zuurtje aan. De radijsjes zorgen voor net dat beetje pit en de bacon is gewoon heel erg lekker als garnering bij de salade. Roer de bacon er vooral niet door, maar strooi die er op het laatst pas overheen, zo behoudt hij zijn knapperigheid.
Heb je een mandoline of frietsnijder? Gebruik deze dan om de aardappels in stukjes te snijden. De gekookte frietjes breken vanzelf als ze gemengd worden
Dressing van yoghurt en dille
Dille wordt vaak geassocieerd met vis. Daar wordt dit verse kruid dan ook regelmatig bij gebruikt. Maar in een salade die wat vlakker en voller van smaak is, zoals een aardappelsalade meestal is, voegt de yoghurt dille dressing net dat beetje extra toe wat de salade lekker fris maakt. Dille is een fris kruid en samen met de yoghurt een geweldige combinatie voor de aardappelsalade.
Maak deze simpele dressing ook eens voor bij een stukje gebakken vis
Aardappelsalades; zelfgemaakt het allerlekkerst
De allerlekkerste aardappelsalades zijn huisgemaakt. Kies je aardappel, kies je verse ingrediënten en kies je dressing of vinaigrette.
Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig
Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.
Aardappelsalade met een yoghurt dille dressing
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram geschilde aardappels
- 1 ui
- 100 gram gerookte plakken bacon
- 1 bosje radijs
- ½ bosje dille
- 3 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels yoghurt
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je aardappelsalade met een yoghurt dille dressing:
Snijd de aardappel in blokjes of plakjes en kook ze in ruim water met zout beetgaar. Laat afkoelen tot lauw.
Bak de bacon op een zacht vuur in een droge koekenpan knapperig.
Snijd of schaaf de radijsjes in dunne plakjes.
Pluk de dille van de takjes. Houd een beetje apart als garnering en snijd de rest fijn.
Snipper de ui.
Neem een ruime kom en meng daarin de yoghurt, de mayonaise, de dille, een beetje peper en eventueel wat zout naar smaak. Haal er de helft uit om later mee te garneren.
Doe de ui en aardappelen in de grote kom en meng losjes door. Laat afkoelen tot het helemaal koud is. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.
Voeg er nu ook de plakjes radijs aan toe. Hou er een paar apart om mee te garneren.
Doe de salade over in een schaal, verdeel er de rest van de yoghurt dille dressing overheen en bestrooi met in stukjes gebroken bacon, plakjes radijs en plukjes dille.
Serveer de aardappelsalade op kamertemperatuur of koud.
Tafel lekker !!