Een goede aardappelsalade hoeft helemaal niet zwaar te zijn. Door yoghurt te mengen met een beetje mayonaise krijg je een romige dressing die toch fris blijft. In dit recept zorgt de dille voor dat kruidige, frisse accent, terwijl de radijsjes wat pit geven. De uitgebakken bacon maakt het af: zoutig en knapperig, maar strooi die pas op het laatst over de salade, zodat hij z’n bite houdt.
Je kunt de aardappels koken in blokjes of plakjes, net wat je handiger vindt. Laat ze daarna wel goed afkoelen voor je alles mengt, anders wordt de dressing dun. En gebruik gerust een frietsnijder of mandoline om de aardappels mooi gelijkmatig te snijden.
Deze salade is ideaal bij een barbecue, maar past ook goed op een buffet of als bijgerecht bij een warme maaltijd. Serveer ‘m op kamertemperatuur of koud, wat jij lekker vindt. En als je nog dressing over hebt: die doet het ook goed bij een stukje gebakken vis.
Aardappelsalades; zelfgemaakt het allerlekkerst
De allerlekkerste aardappelsalades zijn huisgemaakt. Kies je aardappel, kies je verse ingrediënten en kies je dressing of vinaigrette.
Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig
Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.
Aardappelsalade met een yoghurt dille dressing
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram geschilde aardappels
- 1 ui
- 100 gram gerookte plakken bacon
- 1 bosje radijs
- ½ bosje dille
- 3 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels yoghurt
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je aardappelsalade met een yoghurt dille dressing:
Snijd de aardappel in blokjes of plakjes en kook ze in ruim water met zout beetgaar. Laat afkoelen tot lauw.
Bak de bacon op een zacht vuur in een droge koekenpan knapperig.
Snijd of schaaf de radijsjes in dunne plakjes.
Pluk de dille van de takjes. Houd een beetje apart als garnering en snijd de rest fijn.
Snipper de ui.
Neem een ruime kom en meng daarin de yoghurt, de mayonaise, de dille, een beetje peper en eventueel wat zout naar smaak. Haal de helft eruit om later mee te garneren.
Doe de ui en aardappelen in de grote kom en meng losjes door. Laat afkoelen tot het helemaal koud is. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.
Voeg nu ook de plakjes radijs eraan toe. Houd er een paar apart om mee te garneren.
Doe de salade over in een schaal, verdeel er de rest van de yoghurt dille dressing overheen en bestrooi met in stukjes gebroken bacon, plakjes radijs en plukjes dille.
Serveer de aardappelsalade op kamertemperatuur of koud.
Tafel lekker !!