Aardappelsalade met feta, tomaat en komkommer – Salades smaken altijd, maar zodra de zon zich weer laat zien, zien we ze weer veel vaker op het menu staan. En ja, ook salades zonder sla zijn niet te versmaden. Maak dan eens een aardappelsalade met verse groenten en natuurlijk krielaardappelen.
Met een lekker stukje brood
Deze aardappelsalade met feta kun je als lunchgerecht serveren met een knapperig stukje knoflookbrood. Maar als bijgerecht bij een lekker stukje kip of een karbonaadje is het ook zeker geen verkeerde keuze. Dat maakt deze salade met komkommer ook uitermate geschikt om bij de barbecue te serveren.
Komkommersalades; de lekkerste!
Komkommersalades zijn heerlijk en verfrissend, iedereen houdt er van en ze zijn dus een fijne en gezonde manier om van de zomer te genieten!
Aardappelsalades; zelfgemaakt het allerlekkerst
De allerlekkerste aardappelsalades zijn huisgemaakt. Kies je aardappel, kies je verse ingrediënten en kies je dressing of vinaigrette.
Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes
Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!
Aardappelsalade met feta, tomaat en komkommer
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 g krielaardappeltjes in de schil
- 8 stuks zongedroogde tomaatjes
- 150 g feta
- 1 vleestomaat
- 1 komkommer
- 16 ontpitte zwarte olijven
- 1 rode ui
- peterselie
- 1/2 dl olijfolie
- 1/2 dl water
- 3 el witte balsamico
- teentje knoflook
- zwarte peper en fleur de sel
- 2 el verse oregano
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je aardappelsalade met feta:
We maken deze salade met krieltjes in de schil, maar je kan ze natuurlijk ook zonder schil gebruiken. Kook de krieltjes beetgaar in kokend gezouten water, giet af en laat afkoelen. Dit werkje kun je al enkele uren vooraf doen.
Ondertussen laat je water koken om daarin de zongedroogde tomaatjes gedurende een 15 minuten te laten weken zodat ze zacht worden. Laat ze uitlekken en snij ze in reepjes.
Voor de dressing meng je de olijfolie met water, de witte balsamico-azijn, de oregano, het uitgeperst knoflookteentje en kruiden we af met zwarte peper en fleur de sel.
Was de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en snij de gehalveerde komkommers dan in gelijke boogjes.
Doe de krieltjes, de komkommer partjes en de zongedroogde tomaten in een grote kom en schenk er de dressing over. Schep alles door elkaar en laat een uurtje intrekken in de koelkast.
Snijd ondertussen de ui (met de mandoline) in dunne ringen. Verbrokkel de feta, was de vleestomaat, verwijder de zaadjes, snij eveneens in partjes en snij de peterselie fijn. Doe vlak voor het serveren de uiringen, de verbrokkelde feta, de tomaten partjes en de peterselie over de aardappelen
En nu vlug aan tafel en laat de aardappelsalade met feta jullie smaken.
Tafel lekker !!