Aardappelsalade met Hollandse garnalen – De eenvoudigste gerechten zijn vaak het lekkerst. Dat bewijst de aardappelsalade met Hollandse garnalen. Er komen geen exotische ingrediënten aan te pas, gewoon aardappels uit de Hollandse klei en garnalen uit onze eigen Noordzee. Twee oer-Hollandse producten die geweldig bij elkaar passen. Wat van ver komt, is niet altijd lekkerder!
Kies voor een echt lekkere aardappel
Voor een aardappelsalade gebruik je vastkokende aardappels. Als je een kruimig kokende soort zou kiezen, gaan de aardappels stuk bij het koken en wordt de aardappelsalade een zware, kleffe massa. En dat zou jammer zijn. Realiseer verder je dat de aardappels het hoofdingrediënt zijn in een aardappelsalade. Kies dus voor een echt lekker aardappelras. Denk eens aan een Opperdoezer Ronde, bijvoorbeeld. Of kies een ander vastkokende of vrij vastkokende soort die jij erg lekker vindt.
Hollandse garnalen, uit onze eigen Noordzee
Je serveert de aardappelsalade met Hollandse garnalen. In België worden ze ook wel grijze garnalen genoemd. Het zijn kleine, grijsbruine garnaaltjes die eigenlijk alleen in Nederland en België worden gegeten. In de meeste landen geeft men de voorkeur aan grotere garnalen. Die Hollandse garnalen worden gewoon uit de Noordzee gevist. Een uniek lokaal product dus. Hollandse garnalen worden reeds gekookt en gepeld verkocht, dus je kunt ze zonder verdere bewerking bij de aardappelsalade serveren.
Aardappelsalade met Hollandse garnalen
Als je de aardappelsalade met Hollandse garnalen wilt voorbereiden, dan kan dat. Maak in dat geval eerst de aardappelsalade. Bewaar die afgedekt in de koelkast en haal hem een half uurtje voor je hem gaat eten weer uit. Een aardappelsalade is het lekkerst als hij niet ijskoud is. Schep de garnalen er pas op vlak voor je de salade gaat serveren.
Variëren? Je zou de salade ook met rivierkreeftjes of een ander soort garnalen, in plaats van Hollandse garnalen, kunnen serveren.
Aardappelsalades; zelfgemaakt het allerlekkerst
De allerlekkerste aardappelsalades zijn huisgemaakt. Kies je aardappel, kies je verse ingrediënten en kies je dressing of vinaigrette.
Recepten met Hollandse garnalen
Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!
Aardappelsalade met Hollandse garnalen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram aardappels
- 150 gram Hollandse garnalen
- 40 gram mayonaise
- 40 gram crème fraîche
- het sap van een halve citroen
- de rasp van een halve citroen
- 1 eetlepel fijngesneden bieslook
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je aardappelsalade met Hollandse garnalen:
Schil de aardappelen. Snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappels in ongeveer 10 minuten gaar in water waar je wat zout aan toe hebt gevoegd. Giet ze af in een vergiet en spoel ze af met lauw water en laat ze goed uitlekken.
Rasp de schil van de citroen. Pers de citroen uit.
Meng de mayonaise met de crème fraîche, het citroensap en de citroenrasp. Voeg de bieslook toe en breng de dressing op smaak met zout en peper.
Doe de aardappelblokjes in een slaschaal en schep de dressing er voorzichtig doorheen.
Schep de garnalen op de aardappelsalade.
Serveer de aardappelsalade met Hollandse garnalen direct.
Tafel lekker !!