• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Aardappelsalade van krieltjes met sperziebonen, spek en kaas

Een eenvoudige, smakelijke salade met verse groenten, spek en kaas – lauwwarm of koud - altijd een succes

0
Aardappelsalade van krieltjes met sperziebonen

De aardappelsalade van krieltjes met sperziebonen is zo’n gerecht dat je meteen het verschil laat proeven tussen zelfgemaakt en kant-en-klaar. Begin je met verse krieltjes die nét stevig genoeg zijn gekookt en sperziebonen die je zelf schoonmaakt en kort kookt, dan krijg je die heerlijke bite en volle groentesmaak die je nooit in een plastic bakje uit het koelvak vindt. De dressing van crème fraîche, mosterd, honing en een vleugje witte balsamico maakt het romig en fris tegelijk. En met spek en boerenkaas erbij heb je een complete maaltijdsalade waar je van blijft opscheppen.

Deze aardappelsalade van krieltjes met sperziebonen is niet alleen smakelijk, maar ook veelzijdig. Je kunt hem warm serveren als lauwwarme maaltijdsalade, of koud bij een zomerse barbecue of picknick. Het mooie is dat je zelf bepaalt wat erin gaat, zonder onnodige toevoegingen. Speel met de verhoudingen – wat meer kaas voor een romiger versie, of juist extra sperziebonen voor een frissere salade. Het is een gerecht dat je eenvoudig aanpast aan het seizoen, je eigen smaak of wat er in de koelkast ligt. En het resultaat? Een salade die je met trots op tafel zet en waar iedereen nog eens van wil opscheppen.

Niveau

Makkelijk

Dieet

Glutenvrij

Kooktechniek

BakkenKoken

Kooktijd

30-60 minuten

Verse ingrediënten

AardappelenSperziebonen

Aardappelsalade van krieltjes met sperziebonen, spek en kaas

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg krielaardappelen
  • 600 gram verse sperziebonen
  • 1 ui
  • 50 gram gerookt ontbijtspek
  • 100 gram jonge boerenkaas
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 flinke eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • zout en peper
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de aardappelsalade van krieltjes met sperziebonen, spek en kaas:

Maak eerst de dressing door de crème fraîche, honing, mosterd, zout, peper en witte balsamicoazijn te mengen.

Schil de krielaardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ongeveer 10 minuten gaar maar nog stevig.

Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in drieën. Kook de sperziebonen 10 tot 15 minuten tot ze beetgaar zijn.

Snijd ondertussen de ui in fijne stukjes en voeg deze toe aan de dressing.

Giet de krielaardappelen af en meng ze warm door de dressing.

Giet de sperziebonen af, spoel ze koud af en voeg ze toe aan de krielaardappelen.

Snijd de kaas in kleine blokjes.

Bak het spek krokant en verkruimel het.

Meng twee derde van het spek en de kaas door de lauwwarme salade.

Doe de salade in een schaal en strooi de rest van het spek en kaas erover.

Als je de salade koud wilt serveren, meng dan de sperziebonen door de afgekoelde krieltjes en zet dit koud weg om de smaken te laten intrekken. Voeg de kaas en verkruimelde spek vlak voor het serveren toe.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Curry met sperziebonen en kipfilet

    Makkelijke curry met sperziebonen en kipfilet

  • Stamppot van snijbonen

    Stamppot van snijbonen; een makkelijke en lekkere zomerstamppot

  • Sperzieboontjes met tomaat en ui

    Sperzieboontjes met tomaat en ui – Zomers bijgerecht met Hollandse sperziebonen

  • Fish and chips

    Fish and chips zelf maken met kabeljauw en echte aardappels

  • Ovenschotel met snijbonen gehakt en aardappel

    Hollandse ovenschotel met snijbonen, gehakt en aardappel

  • aardappelmuffins van geraspte aardappel

    Aardappelmuffin van geraspte aardappel: het origineelste bijgerecht

  • fondant aardappelen

    Fondant aardappelen; luxueuze gekookte, gebakken aardappeltjes

  • aardappel-courgetteschotel met kaas

    Aardappel-courgetteschotel met kaas – heerlijke laagjes, veel smaak, weinig werk

  • aardappelmuffins van aardappelpuree

    Aardappelmuffins van aardappelpuree; met een topping van chips

  • aardappelverrassing met kaas uit de oven

    Aardappelverrassing met kaas – restjes kaas opmaken doe je met dit recept

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.