Aardbeiensalade met limoncello en munt – Echt lekker hoeft niet moeilijk te zijn, marineer verse aardbeien voor een heerlijk frisse aardbeiensalade.
De kracht van de eenvoud
Vaak denk je bij een fruitsalade: Wat kan er allemaal bij elkaar? Je kunt ook denken: Ik wil aardbeiensalade, wat heb ik voor erbij? Het hoeven niet altijd meerdere soorten vers fruit te zijn om tot een lekkere salade te komen. Kijk in de koelkast, de tuin en voorraadkast wat je hebt en maak daar iets mee.
In de koelkast stonden dus aardbeien, die zijn zo ook al lekker, dus daar hoeft niet echt veel mee te gebeuren. Maar er was ook nog munt over die ik voor muntthee uit de tuin had gehaald. Op de fruitschaal lag een limoen, maar er was ook limoncello. Tja, dat was een lastige keuze, maar hoe verrassend, de limoncello mocht als basis in de marinade voor de aardbeiensalade.
Je kunt een aardbeiensalade niet op smaak brengen als je niet weet hoe de aardbeien smaken
Marineren voor meer smaak
Aardbeien zijn er in veel soorten en smaken. De ene soort is iets zoeter dan de ander. Als je kleinere aardbeien hebt kunnen die ook iets harder of minder zoet zijn. Proef daarom altijd de aardbeien (vervelend!) om te bepalen hoe zoet ze zijn. Je kunt een gerecht niet op smaak brengen als je niet weet hoe iets smaakt.
Als je maar weinig ingrediënten gebruikt moet je ze ook goed benutten. Marineren is een goede manier om zacht fruit tot leven te laten komen. De munt knip je in fijne reepjes en die meng je met limoncello. Als je liever geen alcohol gebruikt, neem dan limoensap. Er mag dan een beetje honing of suiker bij om de aardbeiensalade niet te zuur te laten worden. In limoncello zit vaak al genoeg suiker van zichzelf, dus hierbij is dit niet echt nodig als de aardbeien tenminste zoet genoeg zijn. Snijd de aardbeien in stukken en schud alles even door elkaar. Zet dit een uurtje koud weg en klaar is je dessert met aardbeien.
Een aardbeiensalade serveer je puur of met lekkere zuivel
Al hebben aardbeien niet veel nodig, het is toch leuk en ook erg lekker om er net iets meer aandacht aan te besteden. Dit hoeft niet iedere dag, maar zo af en toe vers fruit anders klaarmaken dan je gewend bent leert hoe je smaken kunt combineren.
De aardbeiensalade is puur al erg lekker als nagerecht, maar met een bolletje ijs of een flinke schep yoghurt of geklopte slagroom maak je er een echt feestje van.
Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt
Verse aardbeien, een paar andere ingrediënten en een klein beetje tijd. Meer is er niet nodig voor de allerlekkerste toetjes met aardbeien.
Aardbeiensalade met limoncello en munt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram aardbeien
- 4 eetlepels limoncello
- 8-10 blaadjes munt
- eventueel suiker naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je aardbeiensalade met limoncello en munt:
Doe de limoncello in een kommetje.
Snijd of knip de muntblaadjes in fijne reepjes en meng ze even krachtig met de limoncello.
Proef de aardbeien en bepaal of je er suiker bij wil, die mag dan vermengd worden met de limoncello en munt.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in kwarten. Meng ze losjes zonder ze teveel te kneuzen met de marinade en zet alles een kwartiertje koud weg.
Serveer de aardbeiensalade puur, met yoghurt of met ijs.
Tafel lekker !!