• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Snelle andijviesalade met abrikozen en graskaas; echt lekker vers

Zet de zomer op tafel met de echte smaken van het seizoen

Connie Derks door Connie Derks
in Salade
0
andijviesalade met abrikozen

Andijviesalade met abrikozen, graskaas en abrikozendressing – Met die salade is het zomer op tafel, een lust voor het oog en heerlijk fris van smaak.

Maak ook van een simpele krop andijvie een feestje

Een andijviesalade klinkt vrij saai, maar zeg nu zelf als je de salade op de foto ziet, is die allesbehalve saai. Want de andijviesalade met abrikozen is al direct een hele andere salade, zeker met die heerlijke grove stukjes graskaas wordt het een salade om van te smullen.

Je koopt een krop andijvie, want behalve dat het veel lekkerder is om bladgroente vers te snijden is het ook nog eens veel goedkoper. Nu eet je twee keer in een week andijvie, een keer in de stamppot en een keer als salade en niemand die het door heeft dat je twee maal dezelfde groente eet.

Andijviesalade met abrikozen is uniek en errug lekker

Misschien is het niet je eerste gedachte om verse abrikozen in een andijviesalade te verwerken, maar echt het is een heerlijke afwisseling. Abrikozen zijn net als veel ander vers fruit erg lekker in een salade. Het zure van de abrikozen past perfect bij het licht bittere van de andijvie en het zachte van de graskaas. Ook in de dressing hebben verwerk je abrikozen, om de smaak helemaal door de andijviesalade te kunnen verdelen. Wij maakten gebruik van de abrikozenjam met rode peper die trouwens een echte aanrader is voor de meest uiteenlopende recepten. Je mag natuurlijk ook gewone abrikozenjam gebruiken.

De verse ingrediënten als basis + de restjes, dat wordt een topsalade

De andijvie, abrikozen en graskaas zijn samen met de abrikozendressing de basis van de andijviesalade met abrikozen. Wij deden er nog een beetje avocado, bleekselderij en blauwe bessen bij, maar je zou net zo goed lente-ui, aardbei en komkommer kunnen gebruiken. Kijk wat je hebt en als je denkt dat het er lekker bij is gebruik je het in een salade. Vaak is er nog wel een restje van een of ander en weggooien is zonde.

graskaas

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

Vanaf eind mei, begin juni is er weer graskaas, gemaakt van melk van koeien die weer buiten lopen. Een heerlijk jonge en romige kaas.

andijvie

Andijvie; niet alleen voor een stamppot

Verse andijvie is er het hele jaar. Toch is het niet allemaal hetzelfde. Andijvie komt uit de kas, van de volle grond of uit het buitenland.

abrikozen

Verse abrikozen: fluweelzacht en prachtig van kleur

Het seizoen voor verse abrikozen duurt maar twee maanden. Snel naar de markt dus om ze te kopen en om er deze heerlijke recepten mee te maken.

Snelle andijviesalade met abrikozen, graskaas en abrikozendressing

Porties: 1 grote schaal vol
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1/2 krop andijvie
  • 4-5 verse abrikozen
  • 125 gram graskaas
  • 1/2 avocado
  • een handje bosbessen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je andijviesalade met abrikozen, graskaas en abrikozendressing:

Snijd de andijvie in fijne reepjes en was die. Laat goed uitlekken. Snijd de abrikozen doormidden en verdeel de helften in kleine partjes. Snijd de kaas in niet al te kleine stukken. Snijd de avocado in ongeveer gelijke plakjes als de kaas.

Maak de dressing door de jam met de olie en azijn te mengen. Voeg een beetje zout en peper toe.

Neem een grote schaal en doe er de andijvie in. Doe er de helft van de groente, fruit en kaas in en meng alles met de helft van de dressing. Verdeel er de rest van de vulling mooi overheen en geef er de rest van de dressing bij. Serveer direct.

Als je de salade op een buffet serveert, doe er dan geen dressing op. Maak dan iets meer dressing en zet het kannetje erbij zodat iedereen er zelf dressing op kan doen.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin9VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Salade met oude kaas en kipkluifjes
Salade

Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Lunchsalade met verse haring en botersla
Salade

Lunchsalade met verse haring en botersla: makkelijk en lekker

Ouderwetse kropsla recept
Salade

Ouderwetse kropsla; zo kreeg je sla vroeger!

Eenvoudige tomatensalade van verse tomaten
Salade

Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten

Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
Salade

Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief