• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Lekker licht en knapperig!

Redactie door Redactie
in Salade
0
2
Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Andijviesalade – Met de zomer voor de deur, is er geen beter moment om te genieten van een verfrissende en gezonde salade. En wat is er nu leuker dan een heerlijke andijviesalade met knapperige rauwkost en smaakvolle gerookte kip? De salade kan prima dienen als basisgroente bij een maaltijd met aardappelen en vlees of vis. Maar de andijviesalade kan ook een makkelijke manier zijn om wat extra groente toe te voegen aan een maaltijd waar niet genoeg groenten in zitten. Ook als lichte lunch is dit een prima idee.

Andijvie en rauwkost

Andijviesalade, ja! Want hoe vaak ben je niet geneigd om gewone botersla, ijsbergsla, of een zakje gemengde sla te pakken als basis voor een salade? Andijvie is echt eens iets anders dan de gebruikelijke slasoorten. De combinatie van frisheid, crunch en hartige smaken zal je zeker laten watertanden. Andijvie is een veelzijdige bladgroente, maar zit ook nog eens boordevol voedingsstoffen. Het toevoegen van andijvie aan een salade geeft niet alleen een knapperige textuur, maar ook een heerlijke smaak die perfect samengaat met andere ingrediënten. Die andere ingrediënten, dat is in dit geval rauwkost. Rauwkost is een belangrijk onderdeel van de meeste salades, en de andijviesalade is geen uitzondering. Venkel, komkommers, radijsjes, paprika’s, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ze voegen niet alleen een knapperige textuur toe aan de salade, maar zijn ook een bron van voedingsstoffen.

Zo maak je de lekkerste andijviesalade

Serveer de andijviesalade met rauwkost en gerookte kip met een eenvoudige, klassieke vinaigrette op basis van olie en azijn. Daarmee komen de pure smaken van de andijvie en de rauwkost het best tot hun recht. Liever iets anders? Ook een dressing op basis van yoghurt zal het prima doen in de salade.

Tot slot nog een advies: koop een mooie krop andijvie, en snijd de groente zelf. De zakjes uit het koelvak zijn natuurlijk makkelijker, maar het verschil is echt enorm. Zelf gesneden andijvie is veel knapperiger dan de inhoud van de zakjes die er al enkele dagen in zit. En ja, je gaat andijvie overhouden van die krop, maar daarmee kun je dan weer een heerlijke andijviestamppot maken!

andijvie

Andijvie; niet alleen voor een stamppot

Verse andijvie is er het hele jaar. Toch is het niet allemaal hetzelfde. Andijvie komt uit de kas, van de volle grond of uit het buitenland.

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram andijvie, in reepjes gesneden
  • 150 gram venkel, dun gesneden of geschaafd
  • 3 bosuijes, in ringen
  • 100 gram radijs, in dunne plakjes
  • 100 gram paprika, kleur naar keuze, in dunne reepjes
  • 1/2 komkommer, in kwart plakjes
  • 1 gerookte kipfilet, in blokjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je andijviesalade:

Was de andijvie, en droog de bladeren in een slacentrifuge of in een theedoek. Snijd de andijvie in reepjes.

Doe de andijvie in een grote slaschaal. Meng de venkel, de radijs, de paprika en de bosui door de andijvie. Schep ook de gerookte kipfilet door de andijviesalade.

Serveer met een dressing of vinaigrette naar keuze.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin14VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Salade van courgette
Salade

Frisse salade van courgette met feta en verse rucoladressing

Frisse fruitsalade van watermeloen
Salade

Frisse fruitsalade van watermeloen met verse munt en limoen

Mediterrane maaltijdsalade met kip
Salade

Mediterrane maaltijdsalade met kip: snel en makkelijk

Bindsla met tomatensalsa
Salade

Bindsla met tomatensalsa als fris bijgerecht

Salade van parelcouscous met gegrilde paprika
Salade

Salade van parelcouscous met gegrilde paprika en feta

Salade van lollo rosso en lollo bionda
Salade

Salade van lollo rosso en lollo bionda met restjes uit de koelkast

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen
  • Cajun kruidenmix maak je lekker zelf

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Marleen Lambeets op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!