• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 12 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Bindsla met tomatensalsa als fris bijgerecht

Fris, knapperig en vol smaak – deze bindsla met tomatensalsa is een heerlijke toevoeging aan je maaltijd

Connie Derks door Connie Derks
in Salade
0
0
Bindsla met tomatensalsa

Bindsla met tomatensalsa is een heerlijke frisse salade die je snel op tafel zet. Je maakt het met knapperige bladeren en een pittige tomatensalsa. Het is net even anders dan een zakje voorgesneden sla met een kunstmatige dressing. Je proeft direct de kracht van verse ingrediënten. Juist door die stevige bindsla blijft de salade fris en sappig. Je hebt er geen extra dressing voor nodig want de tomatensalsa brengt al genoeg smaak. Deze bindsla met tomatensalsa past bij een zomerse barbecue of bij een licht diner. Het is een makkelijke salade die je zo even tussendoor maakt. Probeer het vooral eens uit als je weer zin hebt in iets vers.

Met bindsla met tomatensalsa kun je ook makkelijk variëren. De pijnboompitjes geven een lekkere bite, maar vervang ze gerust door noten, croutons of uitgebakken spekjes. Zo maak je de salade iedere keer weer net even anders. Ga dus naar de markt of groenteboer, haal een mooie krop bindsla en een paar stevige tomaten, en maak je eigen tomatensalsa. Met dit recept eet je écht vers en zet je in een paar minuten iets lekkers op tafel.

Bindsla met tomatensalsa

Porties:4 personen
Voorbereiding:0 minuten
Bereiding:15 minuten
Wachttijd:0 minuten
Totale tijd:15 minuten

Ingrediënten:

  • 1 krop bindsla
  • 1 recept tomatensalsa
  • 2 eetlepels pijnboompitjes

Zo maak je bindsla met tomatensalsa:

Was de sla en snij deze in fijne reepjes. Doe de reepjes in een grote kom of schaal.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan tot deze licht verkleurd zijn.

Verdeel net voordat je de salade serveert de tomatensalsa over de bindsla en bestrooi deze met pijnboompitjes.

Tafel lekker !!

Niveau: Makkelijk
Dieet: Vegetarisch
Kooktechniek: Rauw
Kooktijd: Tot 15 minuten
Verse ingrediënten: Bindsla

Dit is meer dan alleen een salade, het is een kleine smaakmaker die je maaltijd opfrist. Bindsla met tomatensalsa maken is helemaal niet ingewikkeld, en je merkt direct hoe groot het verschil is met kant-en-klaar. Verse bindsla blijft stevig en geeft een mooie bite, vooral in combinatie met die pittige tomatensalsa. Koop de bindsla bij voorkeur op de markt of bij de groenteboer, daar is hij vaak het meest vers. Neem ook de tijd om je eigen tomatensalsa te maken, dat geeft de salade echt karakter.

Er is echt een goede reden om bindsla te gebruiken

Bindsla met tomatensalsa laat zien hoe makkelijk je met pure ingrediënten een bijzonder bijgerecht maakt. De bindsla is stevig genoeg om de salsa op te vangen zonder slap te worden. Door er geroosterde pijnboompitjes over te strooien, voeg je extra smaak en textuur toe. Vind je pijnboompitten te prijzig? Probeer eens gebakken spekjes, noten of krokante croutons. Zo pas je het recept aan jouw smaak aan.

Ga voor vers en maak zelf een salade

Bindsla met tomatensalsa kun je goed voorbereiden. Was de sla, rooster de pitjes en maak de salsa op tijd. Bewaar de onderdelen apart en meng ze vlak voor het serveren. Zo blijft alles lekker knapperig en fris. Restjes kun je de volgende dag nog prima eten, maar houd er rekening mee dat de bindsla iets zachter wordt. Serveer de salade bij een stukje vlees van de barbecue of een lichte visgerecht. Geniet van de eenvoud en de smaak, en zet het gerust vaker op tafel.

Bindsla met tomatensalsa

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 krop bindsla
  • 1 recept tomatensalsa ( zie link in beschrijving )
  • 2 eetlepels pijnboompitjes

Bereidingswijze van dit recept

Was de sla en snij deze in fijne reepjes. Doe de reepjes in een grote kom of schaal.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan tot deze licht verkleurd zijn.

Verdeel net voordat je de salade serveert de tomatensalsa over de bindsla en bestrooi deze met pijnboompitjes.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin17VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Salade van rode bietjes
Salade

Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado

Gemengde salade met een tropisch tintje
Salade

Gemengde salade met een tropisch tintje –

Spitskool salade met yoghurt limoendressing
Salade

Spitskool salade met yoghurt limoendressing

Zomerse fruitsalade van steenfruit
Salade

Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip

Salade van courgette
Salade

Frisse salade van courgette met feta en verse rucoladressing

Frisse fruitsalade van watermeloen
Salade

Frisse fruitsalade van watermeloen met verse munt en limoen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Noedels met spitskool en gemarineerde kip
  • Frisse kwarkdip met paprika en verse kruiden voor bij de borrel
  • Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
  • Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado
  • IJsthee zelf maken: fris, smaakvol en zonder onnodige suikers
  • Yoghurt soorten; de verschillende soorten uitgelegd

Reacties

  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Ed Van der stel op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Redactie op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Helma op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!