• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Bindsla met tomatensalsa als fris bijgerecht

Fris, knapperig en vol smaak – deze bindsla met tomatensalsa is een heerlijke toevoeging aan je maaltijd

0
Bindsla met tomatensalsa

Bindsla met tomatensalsa is een heerlijke frisse salade die je snel op tafel zet. Je maakt het met knapperige bladeren en een pittige tomatensalsa. Het is net even anders dan een zakje voorgesneden sla met een kunstmatige dressing. Je proeft direct de kracht van verse ingrediënten. Juist door die stevige bindsla blijft de salade fris en sappig. Je hebt er geen extra dressing voor nodig want de tomatensalsa brengt al genoeg smaak. Deze bindsla met tomatensalsa past bij een zomerse barbecue of bij een licht diner. Het is een makkelijke salade die je zo even tussendoor maakt. Probeer het vooral eens uit als je weer zin hebt in iets vers.

Met bindsla met tomatensalsa kun je ook makkelijk variëren. De pijnboompitjes geven een lekkere bite, maar vervang ze gerust door noten, croutons of uitgebakken spekjes. Zo maak je de salade iedere keer weer net even anders. Ga dus naar de markt of groenteboer, haal een mooie krop bindsla en een paar stevige tomaten, en maak je eigen tomatensalsa. Met dit recept eet je écht vers en zet je in een paar minuten iets lekkers op tafel.

Bindsla met tomatensalsa

Porties:4 personen
Voorbereiding:0 minuten
Bereiding:15 minuten
Wachttijd:0 minuten
Totale tijd:15 minuten

Ingrediënten:

  • 1 krop bindsla
  • 1 recept tomatensalsa
  • 2 eetlepels pijnboompitjes

Zo maak je bindsla met tomatensalsa:

Was de sla en snij deze in fijne reepjes. Doe de reepjes in een grote kom of schaal.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan tot deze licht verkleurd zijn.

Verdeel net voordat je de salade serveert de tomatensalsa over de bindsla en bestrooi deze met pijnboompitjes.

Tafel lekker !!

Niveau

Makkelijk

Dieet

Vegetarisch

Kooktechniek

Rauw

Kooktijd

Tot 15 minuten

Verse ingrediënten

Bindsla

Dit is meer dan alleen een salade, het is een kleine smaakmaker die je maaltijd opfrist. Bindsla met tomatensalsa maken is helemaal niet ingewikkeld, en je merkt direct hoe groot het verschil is met kant-en-klaar. Verse bindsla blijft stevig en geeft een mooie bite, vooral in combinatie met die pittige tomatensalsa. Koop de bindsla bij voorkeur op de markt of bij de groenteboer, daar is hij vaak het meest vers. Neem ook de tijd om je eigen tomatensalsa te maken, dat geeft de salade echt karakter.

Er is echt een goede reden om bindsla te gebruiken

Bindsla met tomatensalsa laat zien hoe makkelijk je met pure ingrediënten een bijzonder bijgerecht maakt. De bindsla is stevig genoeg om de salsa op te vangen zonder slap te worden. Door er geroosterde pijnboompitjes over te strooien, voeg je extra smaak en textuur toe. Vind je pijnboompitten te prijzig? Probeer eens gebakken spekjes, noten of krokante croutons. Zo pas je het recept aan jouw smaak aan.

Ga voor vers en maak zelf een salade

Bindsla met tomatensalsa kun je goed voorbereiden. Was de sla, rooster de pitjes en maak de salsa op tijd. Bewaar de onderdelen apart en meng ze vlak voor het serveren. Zo blijft alles lekker knapperig en fris. Restjes kun je de volgende dag nog prima eten, maar houd er rekening mee dat de bindsla iets zachter wordt. Serveer de salade bij een stukje vlees van de barbecue of een lichte visgerecht. Geniet van de eenvoud en de smaak, en zet het gerust vaker op tafel.

Bindsla met tomatensalsa

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 krop bindsla
  • 1 recept tomatensalsa ( zie link in beschrijving )
  • 2 eetlepels pijnboompitjes

Bereidingswijze van dit recept

Was de sla en snij deze in fijne reepjes. Doe de reepjes in een grote kom of schaal.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan tot deze licht verkleurd zijn.

Verdeel net voordat je de salade serveert de tomatensalsa over de bindsla en bestrooi deze met pijnboompitjes.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • gegrilde bindsla

    Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.