• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Bladsla met mosterdkaas en druiven

Durf te kiezen voor mooie verse ingrediënten en zet iets unieks op tafel

1
bladsla met mosterdkaas en druiven

Bladsla met mosterdkaas en druiven – Een bijgerecht waar iedereen nog eens van opschept.

Waarom bladsla van een krop, in plaats van sla uit een zakje?

Ook jij eet waarschijnlijk regelmatig een salade als bijgerecht bij een warme maaltijd. En diezelfde salade is dan ook lekker bij de lunch, met een snee brood erbij. Wat doe je dan? Trek je een zak slamelange open? Dat is wel makkelijk. Het nadeel is wel dat het restje van die slamelange niet goed blijft. Binnen no-time verkast die slamelange van de koelkast naar de vuilnisbak. En dat is zonde! Er zijn ieder geval twee redenen om dat anders te doen. Koop een krop bladsla. Ja, die liggen tegenwoordig een beetje in een hoekje verstopt. Veel mensen vinden ze ouderwets. Om dan maar even terug te komen op de twee voordelen van die krop bladsla:

  1. Een krop bladsla kun je echt langer bewaren. Je haalt er vanaf wat je nodig hebt en de rest gaat terug de koelkast in.
  2. Het blad van zo’n krop sla heeft veel meer smaak.

Bonustip: Als je eenmaal weer gaat werken met een krop sla, kun je ook gaan combineren. Koop een andere krop sla of gebruik spinazieblaadjes, radijsloof, rucola, blaadjes witlof, et cetera. Zo maak je je eigen slamelange. Ook jij wordt ongetwijfeld blij van die verse ingrediënten in de koelkast, zo heb je altijd wat te kiezen.

Kaas uit eigen land, dat maakt jouw salade uniek

Kaas en bladsla is een geweldig lekker combinatie. Nu kun je heel snel naar de afdeling buitenlandse kazen rennen, maar je kunt ook eens kijken wat er mogelijk is met kaas uit eigen land. Je zult verrast worden door de enorme keuze aan Nederlandse kaas. Nog beter? Ga voor echte boerenkaas. Een jonge, boerenmosterdkaas bijvoorbeeld, is heerlijk in een bladsalade. Het is zacht en romig, met een beetje pit van de mosterd. Met een dressing van honing en mosterd kun je de mosterdkaas nog beter tot zijn recht laten komen. Vergeet dus even de feta, mozzarella of gorgonzola en kies voor pure, smaakvolle en lokale producten. Aan tafel zal iedereen nieuwsgierig zijn naar welke kaas er in de salade zit.

Bladsla met mosterdkaas en druiven is een feestje!

Die ouderwetse prikkers met kaas en druiven zijn niet voor niets altijd populair op de borrelplank. Het is een gouden combi, die het op feestjes altijd goed doet. Maar waarom wachten op een feestje? Doe die mosterdkaas en druiven door de bladsla en je hele maaltijd wordt een feestje met zo’n lekkere salade.

Serveer de dressing ernaast zo blijft de salade langer fris

Maak niet meer salade dan je nodig hebt

Dit is een recept voor een hele krop bladsla. Dat kan soms teveel zijn en als er eenmaal dressing op de sla zit, kun je die niet meer bewaren. Weggooien is echt zonde van die verse ingrediënten. Bedenk daarom hoeveel salade er nodig is en maak die hoeveelheid bladsla schoon. De hoeveelheid mosterdkaas en druiven kun je makkelijk naar smaak aanpassen en de honingmosterddressing is makkelijk een week in de koelkast te bewaren en die kun je bij nog veel meer salades gebruiken.

Bladsla met mosterdkaas en druiven

Porties: 6-8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 krop bladsla
  • 150 gram mosterdkaas
  • 200 gram druiven
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 1/2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bladsla met mosterdkaas en druiven:

Was de sla in ruim water en snijd eventueel met een scherp mes de nerf eruit. Snijd het blad in grove stukken en laat de bladeren goed uitlekken.

Snijd de kaas in kleine stukjes en de druiven doormidden. De bleekselderij mag in dunne boogjes.

Doe voor de dressing de honing, mosterd, zout en peper in een schone jampot en voeg er de azijn en de olie aan toe. Draai de deksel er goed op, schud flink en klaar is je dressing.

Meng de bladsla luchtig met de mosterdkaas, druiven en de bleekselderij. Je kunt er voor kiezen om de dressing er al geheel, of gedeeltelijk, over de salade te verdelen en mee om te scheppen. Je kunt de honingmosterddressing er ook naast serveren, zodat iedereen naar wens de dressing over de salade kan schenken.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • Remeker kaas

    Remeker kaas: een bijzondere Nederlandse kaas

  • Ovenschotel met prei en nagelkaas

    Ovenschotel met prei en nagelkaas uit de Hollandse keuken

  • Carpaccio van rosbief

    Carpaccio van rosbief met verse geitenkaas en rucola

  • Broodje rosbief met verse geitenkaas

    Broodje rosbief met verse geitenkaas; dat is lekker lunchen

  • Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas

    Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas van de Molkerij

  • Kaaskroket met Ossekop

    Kaaskroket met Ossekop; een zachte Nederlandse kaas (uit Oss)

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.