• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Bladsla met mosterdkaas en druiven

Durf te kiezen voor mooie verse ingrediënten en zet iets unieks op tafel

Connie Derks door Connie Derks
in Salade
1
bladsla met mosterdkaas en druiven

Bladsla met mosterdkaas en druiven – Een bijgerecht waar iedereen nog eens van opschept.

Waarom bladsla van een krop, in plaats van sla uit een zakje?

Ook jij eet waarschijnlijk regelmatig een salade als bijgerecht bij een warme maaltijd. En diezelfde salade is dan ook lekker bij de lunch, met een snee brood erbij. Wat doe je dan? Trek je een zak slamelange open? Dat is wel makkelijk. Het nadeel is wel dat het restje van die slamelange niet goed blijft. Binnen no-time verkast die slamelange van de koelkast naar de vuilnisbak. En dat is zonde! Er zijn ieder geval twee redenen om dat anders te doen. Koop een krop bladsla. Ja, die liggen tegenwoordig een beetje in een hoekje verstopt. Veel mensen vinden ze ouderwets. Om dan maar even terug te komen op de twee voordelen van die krop bladsla:

  1. Een krop bladsla kun je echt langer bewaren. Je haalt er vanaf wat je nodig hebt en de rest gaat terug de koelkast in.
  2. Het blad van zo’n krop sla heeft veel meer smaak.

Bonustip: Als je eenmaal weer gaat werken met een krop sla, kun je ook gaan combineren. Koop een andere krop sla of gebruik spinazieblaadjes, radijsloof, rucola, blaadjes witlof, et cetera. Zo maak je je eigen slamelange. Ook jij wordt ongetwijfeld blij van die verse ingrediënten in de koelkast, zo heb je altijd wat te kiezen.

Kaas uit eigen land, dat maakt jouw salade uniek

Kaas en bladsla is een geweldig lekker combinatie. Nu kun je heel snel naar de afdeling buitenlandse kazen rennen, maar je kunt ook eens kijken wat er mogelijk is met kaas uit eigen land. Je zult verrast worden door de enorme keuze aan Nederlandse kaas. Nog beter? Ga voor echte boerenkaas. Een jonge, boerenmosterdkaas bijvoorbeeld, is heerlijk in een bladsalade. Het is zacht en romig, met een beetje pit van de mosterd. Met een dressing van honing en mosterd kun je de mosterdkaas nog beter tot zijn recht laten komen. Vergeet dus even de feta, mozzarella of gorgonzola en kies voor pure, smaakvolle en lokale producten. Aan tafel zal iedereen nieuwsgierig zijn naar welke kaas er in de salade zit.

Bladsla met mosterdkaas en druiven is een feestje!

Die ouderwetse prikkers met kaas en druiven zijn niet voor niets altijd populair op de borrelplank. Het is een gouden combi, die het op feestjes altijd goed doet. Maar waarom wachten op een feestje? Doe die mosterdkaas en druiven door de bladsla en je hele maaltijd wordt een feestje met zo’n lekkere salade.

Serveer de dressing ernaast zo blijft de salade langer fris

Maak niet meer salade dan je nodig hebt

Dit is een recept voor een hele krop bladsla. Dat kan soms teveel zijn en als er eenmaal dressing op de sla zit, kun je die niet meer bewaren. Weggooien is echt zonde van die verse ingrediënten. Bedenk daarom hoeveel salade er nodig is en maak die hoeveelheid bladsla schoon. De hoeveelheid mosterdkaas en druiven kun je makkelijk naar smaak aanpassen en de honingmosterddressing is makkelijk een week in de koelkast te bewaren en die kun je bij nog veel meer salades gebruiken.

kaas

Kaas

Kaasrecepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!

Bladsla met mosterdkaas en druiven

Porties: 6-8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 krop bladsla
  • 150 gram mosterdkaas
  • 200 gram druiven
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 1/2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bladsla met mosterdkaas en druiven:

Was de sla in ruim water en snijd eventueel met een scherp mes de nerf eruit. Snijd het blad in grove stukken en laat de bladeren goed uitlekken.

Snijd de kaas in kleine stukjes en de druiven doormidden. De bleekselderij mag in dunne boogjes.

Doe voor de dressing de honing, mosterd, zout en peper in een schone jampot en voeg er de azijn en de olie aan toe. Draai de deksel er goed op, schud flink en klaar is je dressing.

Meng de bladsla luchtig met de mosterdkaas, druiven en de bleekselderij. Je kunt er voor kiezen om de dressing er al geheel, of gedeeltelijk, over de salade te verdelen en mee om te scheppen. Je kunt de honingmosterddressing er ook naast serveren, zodat iedereen naar wens de dressing over de salade kan schenken.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Salade met oude kaas en kipkluifjes
Salade

Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Lunchsalade met verse haring en botersla
Salade

Lunchsalade met verse haring en botersla: makkelijk en lekker

Ouderwetse kropsla recept
Salade

Ouderwetse kropsla; zo kreeg je sla vroeger!

Eenvoudige tomatensalade van verse tomaten
Salade

Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten

Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
Salade

Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief