Bloemkool broccoli salade – Een bloemkoolsalade ligt niet voor de hand, en een broccolisalade ligt ook niet voor de hand. Toch kun je met dit recept een heerlijke salade maken van bloemkool en broccoli. Ja, je leest het goed, je gaat ze gewoon lekker combineren. Met dit saladerecept zet je een lekker bijgerecht op tafel bij een robuuste maaltijd. Serveer de salade bijvoorbeeld bij een barbecue, maar ook naast een oosterse maaltijd mag je dit absoluut op tafel zetten.
Origineel koken, of eigenlijk niet koken
Je moet misschien even wennen aan het idee van een bloemkoolsalade met broccoli. Maar origineel is het wel. Dat je er aan moet wennen is al bewijs genoeg. Dit is een salade die je niet kant-en-klaar in een bak koopt. Een bloemkool broccoli salade moet je echt even zelf maken, maar met dit makkelijke recept is dat geen probleem. Je gaat aan de slag met negen ingrediënten waarvan de meeste gewoon al in je keukenkastje staan. Hoe leuk? Broccoli, bloemkool, Goudse kaas, pijnboompitten, verse kruiden, dat gaat lekker worden!
Verse broccoli moet je even voorkoken
Bloemkool kun je wel rauw serveren, maar broccoli is wat heftiger van smaak, en ligt al snel een beetje zwaar op de maag. De verse broccoli moet je dus eerst even voorkoken. Zo verzacht je de smaak een beetje en je maakt het geheel wat lichter verteerbaar. De rauwe bloemkool geeft dan een mooie bite aan de salade.
Bloemkool broccoli salade met een lekkere robuuste dressing
Ook als je de broccoli eerst even kookt, zal die toch nog blijven overheersen. Maar door een robuuste dressing te gebruiken krijg je het geheel weer in balans. En nee, daar sta je geen uren voor in de keuken. De bloemkool broccoli salade staat in een kwartier op tafel.
Serveer de salade als bijgerecht met vers gebakken aardappeltjes, een stevig stuk vlees van de grill of een flinke bal gehakt en het wordt een maaltijd om van te smullen.
Bloemkoolsalade recepten
Zet eens vaker bloemkoolsalade op tafel. Als lunch, bij de warme maaltijd, maar zeker ook bij gourmet of barbecue. Makkelijk, snel en lekker.
Bloemkool broccoli salade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram bloemkool
- 200 gram broccoli
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 takjes basilicum gehakt
- 50 gram pompoenpitten
- peper & zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je bloemkool broccoli salade:
Snijdt de broccoli in zeer kleine roosjes en kook deze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Spoel direct koud en zet opzij. Neem een koekenpan en bak hierin de pompoenpitten tot ze beginnen te ploppen. Haal ze uit de pan en laat afkoelen. Maak in een klein kommetje de dressing door de yoghurt, mayonaise, basilicum, knoflook en een beetje peper en zout te mengen. Snijdt de bloemkool in roosjes en doe deze in een grote kom. Doe er de broccoli en de helft van de kaas en de helft van de pompoenpitten bij. Meng alles losjes door elkaar en zet liefst even koud weg. Serveer de bloemkool broccoli salade op een schaal en strooi er de rest van de geraspte kaas en de pompoenpitten overheen.
Tafel lekker !!
De bloemkoolbrocolisalade maakte ik met wat ik nog in huis had.Geen broccoli,i.p.v.zonnebloempitten gebruikte ik grofgehakte pecannoten voor de geraspte kaas gebruikte ik geraspte emmentaler.Het sausje maakte ik van zureroom en mayonaise in dezelfde hoeveelheden een flinke teen geperste verse knoflook de helft van de gerasptekaas en verdunde het met wat augurkenvocht.Verder volgde ik het recept.Heerlijk fris en knapperig een aanrader.
Dat is koken zoals we graag zien Tessa. Gebruik ingrediënten die je graag lust of in huis hebt en maak van een recept jouw recept.