• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Bloemkool broccoli salade; zet iets origineels op tafel

In 15 minuten gemaakt

Connie Derks door Connie Derks
in Salade
0
bloemkool broccoli salade

Bloemkool broccoli salade – Een bloemkoolsalade ligt niet voor de hand, en een broccolisalade ligt ook niet voor de hand. Toch kun je met dit recept een heerlijke salade maken van bloemkool en broccoli. Ja, je leest het goed, je gaat ze gewoon lekker combineren. Met dit saladerecept zet je een lekker bijgerecht op tafel bij een robuuste maaltijd. Serveer de salade bijvoorbeeld bij een barbecue, maar ook naast een oosterse maaltijd mag je dit absoluut op tafel zetten.

Origineel koken, of eigenlijk niet koken

Je moet misschien even wennen aan het idee van een bloemkoolsalade met broccoli. Maar origineel is het wel. Dat je er aan moet wennen is al bewijs genoeg. Dit is een salade die je niet kant-en-klaar in een bak koopt. Een bloemkool broccoli salade moet je echt even zelf maken, maar met dit makkelijke recept is dat geen probleem. Je gaat aan de slag met negen ingrediënten waarvan de meeste gewoon al in je keukenkastje staan. Hoe leuk? Broccoli, bloemkool, Goudse kaas, pijnboompitten, verse kruiden, dat gaat lekker worden!

Verse broccoli moet je even voorkoken

Bloemkool kun je wel rauw serveren, maar broccoli is wat heftiger van smaak, en ligt al snel een beetje zwaar op de maag. De verse broccoli moet je dus eerst even voorkoken. Zo verzacht je de smaak een beetje en je maakt het geheel wat lichter verteerbaar. De rauwe bloemkool geeft dan een mooie bite aan de salade.

Bloemkool broccoli salade met een lekkere robuuste dressing

Ook als je de broccoli eerst even kookt, zal die toch nog blijven overheersen. Maar door een robuuste dressing te gebruiken krijg je het geheel weer in balans. En nee, daar sta je geen uren voor in de keuken. De bloemkool broccoli salade staat in een kwartier op tafel.

Serveer de salade als bijgerecht met vers gebakken aardappeltjes, een stevig stuk vlees van de grill of een flinke bal gehakt en het wordt een maaltijd om van te smullen.

Bloemkoolsalade recepten

Bloemkoolsalade recepten

Zet eens vaker bloemkoolsalade op tafel. Als lunch, bij de warme maaltijd, maar zeker ook bij gourmet of barbecue. Makkelijk, snel en lekker.

Bloemkool broccoli salade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloemkool
  • 200 gram broccoli
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 takjes basilicum gehakt
  • 50 gram pompoenpitten
  • peper & zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bloemkool broccoli salade:

Snijdt de broccoli in zeer kleine roosjes en kook deze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Spoel direct koud en zet opzij. Neem een koekenpan en bak hierin de pompoenpitten tot ze beginnen te ploppen. Haal ze uit de pan en laat afkoelen. Maak in een klein kommetje de dressing door de yoghurt, mayonaise, basilicum, knoflook en een beetje peper en zout te mengen. Snijdt de bloemkool in roosjes en doe deze in een grote kom. Doe er de broccoli en de helft van de kaas en de helft van de pompoenpitten bij. Meng alles losjes door elkaar en zet liefst even koud weg. Serveer de bloemkool broccoli salade op een schaal en strooi er de rest van de geraspte kaas en de pompoenpitten overheen.

Tafel lekker !!

DeelPin25VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing
Salade

Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Bloemkoolsalade met paprika en komkommer
Salade

Bloemkoolsalade met paprika en komkommer; snel gezond eten

Fruitsalade met kwark in een potje
Salade

Fruitsalade met kwark in potjes

Salade van rode bietjes
Salade

Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado

Gemengde salade met een tropisch tintje
Salade

Gemengde salade met een tropisch tintje –

Spitskool salade met yoghurt limoendressing
Salade

Spitskool salade met yoghurt limoendressing

Reacties 5

  1. Tessa Hartmann says:
    11 maanden geleden

    De bloemkoolbrocolisalade maakte ik met wat ik nog in huis had.Geen broccoli,i.p.v.zonnebloempitten gebruikte ik grofgehakte pecannoten voor de geraspte kaas gebruikte ik geraspte emmentaler.Het sausje maakte ik van zureroom en mayonaise in dezelfde hoeveelheden een flinke teen geperste verse knoflook de helft van de gerasptekaas en verdunde het met wat augurkenvocht.Verder volgde ik het recept.Heerlijk fris en knapperig een aanrader.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      11 maanden geleden

      Dat is koken zoals we graag zien Tessa. Gebruik ingrediënten die je graag lust of in huis hebt en maak van een recept jouw recept.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!