Bloemkoolsalade met broccocress – De bloemkool is dan misschien wel de populairste verse groente, maar de bloemkoolsalade is echt niet de populairste salade. Ga eens met dit recept aan de slag, en je zult zien dat je al die tijd iets gemist hebt. Met maar zes ingrediënten in het recept kun je heel makkelijk echt iets lekkers maken. Die bloemkoolsalade met broccocress serveer je met trots.
Uit je comfortzone met bloemkoolsalade met broccocress
Nee, geen gekookte bloemkool of een ovenschotel, maar een makkelijke salade van bloemkool. Je kent de rauwe bloemkoolroosjes misschien nog wel die vroeger op verjaardagen wel eens op tafel stonden. Samen met stukjes wortel en plakjes komkommer, en daarnaast prijkte een schaaltje cocktailsaus. Dat betekent in ieder geval dat rauwe bloemkool eten helemaal niet nieuw is. Maar er is meer van te maken. Dus stap eens uit die comfortzone en ga met dit recept een lekkere bloemkoolsalade met broccocress maken.
Cress van broccoli
Rauwe bloemkool is dan misschien niet nieuw, broccocress is dat wel. Broccocress is in feite hele jonge broccoli, met heel veel smaak. Er zijn veel meer soorten cressen en je kunt ze tegenwoordig ook wat makkelijker vinden. In de horeca worden ze vaak gebruikt. Als je aan broccocress kunt komen moet je die zeker proberen. Voor dit recept van bloemkoolsalade met broccocress bijvoorbeeld. Want bloemkool en broccoli zijn altijd al een gewilde combinatie. De broccocress geeft heel veel smaak mee en is bovendien supergezond.
Smaakmaker en dressing
De broccocress is dus een belangrijke smaakmaker voor de bloemkoolsalade, maar daarnaast doe je er ook nog wat rauwe ham in. Je kunt de salade af maken met een heerlijk sausje van yoghurt en mayonaise. Met dit makkelijke recept voor bloemkoolsalade zet je echt iets bijzonders op tafel. Je moet alleen even een pan opwarmen om de rauwe ham te bakken, maar verder is dit een snel, makkelijk te maken en vooral een heel origineel en lekker bijgerecht.
Bloemkoolsalade recepten
Zet eens vaker bloemkoolsalade op tafel. Als lunch, bij de warme maaltijd, maar zeker ook bij gourmet of barbecue. Makkelijk, snel en lekker.
Cress, niet meer alleen voor topkoks
Cress zijn hele jonge plantjes. Het zijn heel vroeg te oosten groenten die, doordat ze nog zo klein zijn, complete smaakbommetjes zijn.
Bloemkoolsalade met Broccocress
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1/2 bloemkool
- 1/2 doosje Broccocress
- 2-3 plakjes rauwe ham
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- peper uit de molen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de bloemkoolsalade:
Was de bloemkool en verdeel die in kleine roosjes.
Bak de ham in een droge koekenpan knapperig en snijd in kleine stukjes.
Maak een sausje van de yoghurt en de mayonaise en breng op smaak met wat peper. Geen zout toevoegen want de ham is al vrij zout van smaak.
Meng de bloemkool, de ham en het sausje door elkaar.
Knip er op het laatste moment een half doosje cress boven af en meng kort door de bloemkoolsalade.
Tafel lekker !!