Couscoussalade met abrikoos, een kleurenpalet dat de smaakpapillen verrast – Wie aan Marokko denkt, denkt aan couscous. Het is een recept van harde tarwe met groenten, kip of vlees. Alleen al het kleurenpalet doet je watertanden en je waant je zeker in de zomer in Marokko.
Deze couscoussalade is gemakkelijk klaar te maken, gezond en je kan het zeker al op voorhand klaar maken. Als je hiervoor kiest, wacht dan wel met het toevoegen van de kruiden. Ik heb gekozen voor worstjes bij deze salade. Heb je de salade vooraf gemaakt, wacht ook met het bakken van de worstjes tot het laatste moment.
Couscoussalade met abrikoos
Salade voor 2 personen
- 140 g couscous
- 2 verse abrikozen
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 4 jonge wortelen
- 100 g mais korrels
- 2 vleestomaten
- 280 ml groentebouillon
- 4 el fijn gesnipperde verse munt
- 4 el fijn gesnipperde peterselie
- 1 tl za’tar (kruidenmengsel)
Doe de couscous in een schotel. Breng de groentebouillon aan de kook en giet hem op de couscous korrels. Laat gedurende een vijftal minuten wellen. Maak met een vork de korrels los.
Was de groenten en droog ze. Snij de paprika in vieren en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Snij de paprika in kleine blokjes.
Snij de courgette overlangs in vieren, verwijder de zaden en snij in kleine blokjes. Schil de wortelen en snij eveneens in kleine blokjes alsook de tomaat.
Kook al de fijngesneden groenten, behalve de tomaat, beetgaar in kokend water. Zeker niet langer dan een minuutje, spoel onder koud water af en laat goed uitlekken.
Spoel de mais korrels onder stromend water en laat uitlekken. Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snij in blokjes. Snipper de munt en de peterselie fijn.
Meng alles nu goed door elkaar en kruid af met de za’atar. Doe deze heerlijke couscoussalade met abrikoos in een mooie schaal en leg er eventueel de worstjes op.
Tafel lekker.