• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Couscoussalade met halloumi, aubergine, kikkererwten en granaatappel

0
Couscoussalade met halloumi, aubergine, kikkererwten en granaatappel

Couscoussalade met halloumi, aubergine, kikkererwten en granaatappel

Couscoussalade met halloumi, aubergine, kikkererwten en granaatappel – Deze couscoussalade met halloumi is heerlijk en eenvoudig klaar te maken. Met slechts enkele ingrediënten waan je je al snel in Noord-Afrika. Alles kan bij elkaar in één ovenschaal, alleen de halloumi moet nog even apart onder de grill.

De veelzijdigheid van couscous

Couscous is een grofgemalen tarweproduct dat uit Noord-Afrika komt waar het veel gebruikt wordt in de populaire tajine. Maar je ziet ook vaak combinaties met het Grieks waarbij ze couscous combineren met feta, tomaatjes en komkommer. Je kunt heel wat experimenteren met couscous, kies je voor een couscous met bijvoorbeeld kip of een vegetarische couscoussalade? Het is allemaal mogelijk.

Vandaag gaan we door op het Noord-Afrikaanse gerecht: tajine, maar we doen het toch nét een tikkeltje anders. We beginnen met de basis couscous, aubergine en kikkererwten, maar we voegen er als extra nog halloumi aan toe voor een leuke bite en kies voor verse granaatappel voor wat frisheid.

Deze couscoussalade met halloumi is zowel warm als koud heerlijk. Je kunt hem dus makkelijk een avond van tevoren maken. De volgende dag kun je het dan als fijne lunch thuis op tafel zetten, maar je kunt het ook makkelijk meenemen in een broodtrommel voor de lunch op het werk.

Is couscous gezonder dan rijst?

Het verschil tussen couscous en rijst is vrij subtiel, maar in couscous zitten wel minder calorieën en juist meer eiwitten en vezels. Couscous wordt daarom als een gezondere optie dan rijst gezien, en dat is dus nog meer reden om voor deze lekker couscous met halloumi te gaan.

Halloumi

Halloumi; heerlijke recepten met een kaas met een hoog smeltpunt

Halloumi is kaas gemaakt van schapen-, geiten- en koemelk. Het heeft een rubberachtige/elastische structuur en is zoutachtig van smaak.

Couscoussalade met halloumi, aubergine, kikkererwten en granaatappel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram couscous
  • 200 gram halloumi, in plakken gesneden
  • 400 gram kikkererwten
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 1 granaatappel, pitjes verwijderd
  • 400 ml groentebouillon
  • een handvol verse peterselie, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • het sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels garam masala kruiden
  • 6  eetlepels Griekse yoghurt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de couscoussalade met halloumi, aubergine, kikkererwten en granaatappel

Verwarm de oven voor op 200°C

Doe de couscous in een ovenschaal en giet hier de bouillon over.

Doe nadien de blokjes aubergine en kikkererwten eerst apart in een kom. Voeg hier 3el olijfolie, 1 fijn geperst teentje look en 2el garam masala kruiden aan toe en meng goed door elkaar.

Voeg nadien de aubergine en kikkererwten toe aan de ovenschaal.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten.

Snij ondertussen de halloumi in plakjes en grill ze langs elke kant 3 minuten.

Maak ondertussen ook de dressing: meng in een kleine kom 1el olijfolie, 1el garam masala, fijngehakte knoflook, zout en peper.

Haal de ovenschaal uit de oven en werk af met granaatappel en fijngehakte peterselie en de gegrilde halloumi.

Serveer de ovenschaal met aubergine, kikkererwten en halloumi met de dressing.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • Remeker kaas

    Remeker kaas: een bijzondere Nederlandse kaas

  • Ovenschotel met prei en nagelkaas

    Ovenschotel met prei en nagelkaas uit de Hollandse keuken

  • Carpaccio van rosbief

    Carpaccio van rosbief met verse geitenkaas en rucola

  • Broodje rosbief met verse geitenkaas

    Broodje rosbief met verse geitenkaas; dat is lekker lunchen

  • Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas

    Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas van de Molkerij

  • Kaaskroket met Ossekop

    Kaaskroket met Ossekop; een zachte Nederlandse kaas (uit Oss)

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.