Couscoussalade met wilde perzik en kaas – Wilde perziken zijn nog maar relatief kort verkrijgbaar in Nederland. Sinds een paar jaar vind je dit smaakvolle en kleurige stukje fruit op de markt en in de winkel. En dat vraagt natuurlijk om een mooi recept. In deze couscoussalade komt de wilde perzik helemaal tot zijn recht.
Couscous
Velen denken dat couscous net als rijst een graan is. Maar dit is niet zo. Couscous zijn namelijk hele kleine korreltjes die gemaakt worden van tarwemeel. Couscous is dus niet geschikt voor mensen die tarwe- of glutenvrij zijn. Couscous is echter geschikt om warm te eten met lekker groente, vlees en/of saus. Of koud zoals in deze lekkere salade.
Perzik en nectarine; veelzijdige zomerse vruchten
Het verschil tussen perzik en nectarine. Waar komen ze vandaan, hoe koop je de beste exemplaren en nog meer tips.
Couscoussalade met wilde perzik en kaas
Salade voor 4 personen
- 250 gr. couscous
- 100 gr. gemengde noten (ongezouten)
- 3 perziken
- 180 gr. verse kaasblokjes in olie
- 1 el. citroensap
- 2 el. olie vd. Kaasblokjes
- 1 el. honing + extra voor serveren
- Vers gemalen zout & peper
Bereid de couscous volgens de verpakking. Mocht de bereiding van de couscous boter bevatten, deze niet gebruiken. Dit maakt de salade erg vet en dat wil je niet.
Maak de couscous als hij klaar is los met een vork. Zet een koekenpan op het vuur en rooster hier de gemengde noten in. Als de nootjes een mooi bruin kleurtje hebben haal je ze uit de pan. Laat ze afkoelen.
Snij de wilde perzik rondom door en draai de helften van elkaar af. Doe dit nogmaals met de helft waar de pit inzit en haal de pit eruit. Snij de perzikken in partjes. Mix de citroensap, olie en honing samen. Als de noten zijn afgekoeld hak je deze grof in stukjes. Meng de dressing door de couscous.
Nu gaan we de couscoussalade opmaken. Doe de couscous op een groot bord. Verdeel de kaasblokjes, perzik en noten erover heen. Maal er zout en peper overheen en garneer het af door er honing overheen te laten druipen.
Tafel lekker!