Lekker Tafelen
zondag 18 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Couscoussalade met verse doperwten

Redactie door Redactie
in Salade
1
Couscoussalade met verse doperwten

Couscoussalade met verse doperwten – Couscous is een ingrediënt dat veel wordt gebruikt in de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keuken. Maar je kunt er veel meer mee. Denk eens aan een couscoussalade met verse doperwten en puntpaprika. Daarmee geef je een heel andere draai aan couscous, maar ook aan de doperwten, die meestal warm gegeten worden. Je zult zien als je de salade proeft dat ze koud ook heerlijk zijn. De feta geeft een hartige touch aan het geheel en de munt maakt de salade lekker fris. Dit ga je vaker op tafel zetten!

Couscoussalade met verse doperwten; een zomers feestje op je bord!

Het is zo ontzettend makkelijk, die zak diepvriesdoperwten, dat blik of dat potje, maar als je de eerste verse doperwten ziet, dan weet je dat het zomer is. Verwen jezelf en je tafelgenoten eens en neem er wat mee. Je moet ze zelf doppen, en dat kost wat tijd, maar daarna heb je ook wat. Je hebt even een momentje voor jezelf, je kunt een beetje dagdromen over de komende vakantie. Of je trommelt je kinderen op om je te helpen met doppen. Hartstikke gezellig en zo leren ze gelijk hoe peulvruchten groeien. Verse doperwten zijn zo lekker, die zou je minstens een keer per jaar moeten eten. De couscoussalade met verse doperwten is daar een prima aanleiding toe.

Doperwten zijn een veelzijdige groente

Doperwten waren vroeger iets voor de zondag en op feestdagen stonden ze in veel gezinnen standaard op het menu. Ze werden dan geserveerd bij een stukje vlees of vis, en aardappelpuree of gebakken aardappels. Maar doperwten zijn veel meer dan dat. Een simpel schaaltje doperwten krijgt net even wat extra’s als je er wat verse kruiden, zoals munt, peterselie of salie, aan toevoegt. In een salade, zoals de couscoussalade met verse doperwten uit het recept hieronder, doen ze het ook prima.

Couscoussalade met verse doperwten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo verse doperwten
  • 200 gram couscous
  • 100 gram feta
  • 400 ml bouillon
  • 1 puntpaprika
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • bosje peterselie
  • 4-5 takjes munt, alleen de blaadjes, in reepjes gesneden
  • vers gemalen peper
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de couscoussalade:

Dop de erwten en spoel ze af. Kook ze in kokend water beetgaar, mooi knapperig.

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook in dunne plakjes.

Snijd de puntpaprika in dunne reepjes.

Hak de peterselie fijn.

Snijd de munt in heel dunne reepjes.

Snijd de feta in kleine blokjes.

Doe ondertussen de couscous in een grote schaal, voeg de bouillon erbij en dek de schaal af. Roer na een minuut of 5 de couscous los met een vork.

Laat de ui en de knoflook in wat olijfolie glazig worden. Laat afkoelen.

Schep alle ingrediënten voorzichtig door elkaar en breng op smaak met vers gemalen peper.

Druppel nog wat olijfolie over de couscoussalade en mocht je toevallig nog een blaadje munt over hebben, garneer de salade daar dan mee.

Tafel lekker !!

Tags: CouscousGroenteGroente - Verse Peulvruchten - DoperwtenMaaltijdsaladepicknicken
DeelPin13TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Lunch salade met gemarineerde asperge en gepocheerd ei.
Salade

Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei

Lunchsalade met gebakken ei ,spek en oude kaas
Salade

Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing

Reacties 1

  1. Leon says:
    7 jaar geleden

    Lekker!
    Ga ik iets mee doen.
    Dank voor het receptje. ?

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken
  • Van gloeiend rooster tot gekoeld glas
  • Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Reacties

  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Martine op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!