Eiersalade met kaas – De lekkerste eiersalade maak je zelf. Het is niet moeilijk, zo gemaakt en zo veel lekkerder dan dat bakje mayonaise met een paar onherkenbare stukjes ei uit de supermarkt. Het is ook een salade die je steeds weer anders kan maken door er andere ingrediënten aan toe te voegen. Een erg lekkere en verrassende variatie is de eiersalade met kaas.
Eiersalade met kaas, niet alleen om op een toastje te smeren
Salades zijn lekker op de borrelplank, maar ook op een broodje bij de lunch. Besmeer eens een pistolet met eiersalade met kaas en doe daar een paar blaadjes groene sla, schijfjes tomaat en komkommer op en je hebt een heerlijk broodje bij de lunch. Daar hoef je echt geen culinair wonder voor te zijn, dit maak je makkelijk zelf. Of beleg een wrap met rookvlees of gekookte ham en besmeer het met eiersalade en rol dit op. Heerlijk als lunch, maar in stukjes gesneden een leuke variatie voor op de borrelplank.
Makkelijker kan bijna niet
Een eiersalade is waarschijnlijk de makkelijkste broodsalade die je kunt maken. Je hebt er niet veel voor nodig, eieren en mayonaise zijn de basis, de rest is een kwestie van smaak en fantasie. Een eiersalade met kaas is net zo makkelijk, je maakt hem door geraspte kaas aan de eieren en mayonaise toe te voegen. Die kaas rasp je natuurlijk wel zelf, want je wilt lekkere kaas in de salade. Kies eens voor jong belegen boerenkaas, met daarbij een augurkje voor een frisse toets.
De eieren kook je hard, daarna spoel je ze direct koud. Zorg ervoor dat de eieren goed koud zijn voordat je ze mengt met de mayonaise. De mayonaise wordt slap als hij warm wordt en een te dunne salade eet niet prettig. De eieren zijn ook makkelijker te pellen als ze goed koud zijn, dus probeer de eieren op tijd te koken en leg ze eventueel een paar uur in de koelkast. Dit werkt echt veel makkelijker. Maar het is best begrijpelijk dat je nu ineens zin krijgt in eiersalade met kaas en die direct wil gaan maken. Dan zul je toch echt even geduld moeten hebben tot de eieren goed koud zijn. Tip: een in stukjes gesneden ei koelt sneller af dan een heel ei.
Eiersalade; zelfgemaakt het allerlekkerst
Als er iets makkelijk is om zelf te maken, dan is het wel eiersalade, het resultaat is echt veel smaakvoller dan de gekochte versies.
Eiersalade met kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 eieren
- 150 gram geraspte jong belegen kaas
- 75 gram augurk
- 125 gram mayonaise
- 1 eetlepel augurkennat
- 3 takjes peterselie
- zout en peper
- 1 theelepel mosterd
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je eiersalade met kaas:
Kook de eieren in 8 minuten hard. Leg de eieren in een bak met koud water.
Snijd de augurk in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Meng dit met de mayonaise, de mosterd en het augurken nat. Voeg er de geraspte kaas aan toe.
Schil de eieren en snijd ze in stukjes. Controleer of de eieren goed koud zijn.
Als ze goed afgekoeld zijn meng je ze door het mayonaisemengsel en breng je dat op smaak met zout en peper.
Zet de eiersalade afgedekt en koel weg tot gebruik.
Tafel lekker !!