• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Hartig en friszuur door de augurk

0
Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Eiersalade met mosterd en crispy bacon – Staat er bij jou ook vaker eiersalade op tafel tijdens het weekeinde of met een feestje? Dit hoeft niet te gaan vervelen als je varieert met de ingrediënten. Eiersalade is ook nog eens redelijk goedkoop en als je niet te veel mayonaise gebruikt ook nog niet eens zo slecht voor je. Probeer eens het onderstaande Duits getinte recept voor eiersalade met mosterd, augurk en crispy bacon.

Waar moet een lekkere eiersalade aan voldoen:

  • Gebruik lekkere eieren en dus het liefst scharreleieren.
  • Kook de eieren gaar, maar niet tot ze blauw zien en laat ze goed afkoelen.
  • Te warme eieren mengen met de mayonaise of yoghurt resulteert in een slappe salade. Dit is niet handig om te eten.
  • Voeg genoeg kruiden aan het recept voor de eiersalade met mosterd toe, maar zorg dat het niet te zout wordt.
  • Laat de salade eerst een paar uur in de koelkast staan om op smaak te komen. Zo kunnen de smaken intrekken.
  • Het is erg lekker om iets knapperigs en fris in de salade te verwerken, zoals een zilveruitje, augurkje, bleekselderij of zelfs appel. Zorg er wel voor dat je dit heel fijn snijdt en de stukjes niet groter zijn dan de stukjes ei.
  • Ook lekker is om er een hartige toets aan de eiersalade met mosterd te geven. Dit kun je doen door uitgebakken spekjes, bacon, gekookte ham of blokjes kaas aan het recept toe te voegen. Ook hier: let op de temperatuur.
  • Je mag de toevoeging wel herkennen, maar let erop dat je niet te grof snijdt.
  • Denk eraan als je spekjes of kaas aan toevoegt, die de salade dan gelijk al zouter maken.

Serveer de eiersalade met mosterd op brood of toast

Handige tip voor een snelle eiersalade met mosterd

Als je een grove schuimspaan hebt, is het makkelijk om voor een snelle salade de eitjes door de schuimspaan te duwen. Daarmee kun je dit recept voor eiersalade met mosterd extra snel maken.

Maak de mayonaise eens zelf!

De mayonaise die je gebruikt in het recept van de eiersalade met mosterd is ook gemaakt van eieren en mosterd. Als je dan toch met eieren bezig bent is het leuk om ook de mayonaise zelf te maken.

eiersalade

Eiersalade; zelfgemaakt het allerlekkerst!

Als er iets makkelijk is om zelf te maken, dan is het wel eiersalade, het resultaat is echt veel smaakvoller dan de gekochte versies.

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 hardgekookte eieren
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 koffielepel grove mosterd
  • 1 augurk + 1 theelepeltje nat
  • 2 plakken gedroogde (gerookte) ham

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je eiersalade met mosterd en crispy bacon:

Bak de plakken ham krokant in een droge koekenpan en laat afkoelen.

Snij de eieren in stukjes, snij de augurk fijn. Snijd de ham in stukjes. Meng alles door elkaar en breng op smaak, zet de eiersalade met mosterd en crispy bacon koel weg tot gebruik.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • gevuld broodje ei

    Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch

  • truffelmayonaise

    Truffelmayonaise (een snelle en écht lekkere versie)

  • Heerlijke uitsmijter met champignons

    Uitsmijter met champignons en spek

  • roerei met verse spinazie

    Echt lekker lunchen: Maak roerei met verse spinazie

  • Flatbread met ei

    Flatbread met ei met ham, kaas en tomaat

  • Zelf ouderwets lekkere poffertjes bakken

    Zelf ouderwets lekkere poffertjes bakken: klassiek recept met boekweitbloem

  • aardappelverrassing met kaas uit de oven

    Aardappelverrassing met kaas – restjes kaas opmaken doe je met dit recept

  • Geroosterd brood met eieren

    Geroosterd brood met eieren en Limburgse cervelaat

  • eiwit opkloppen

    Eiwit opkloppen: tips en tricks voor stevig schuim

  • Dutch baby met bieslook en jonge Goudse kaas

    Dutch baby met bieslook en jonge Goudse kaas voor ontbijt of lunch

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.