Eiersalade met mosterd en crispy bacon – Staat er bij jou ook vaker eiersalade op tafel tijdens het weekeinde of met een feestje? Dit hoeft niet te gaan vervelen als je varieert met de ingrediënten. Eiersalade is ook nog eens redelijk goedkoop en als je niet te veel mayonaise gebruikt ook nog niet eens zo slecht voor je. Probeer eens het onderstaande Duits getinte recept voor eiersalade met mosterd, augurk en crispy bacon.
Waar moet een lekkere eiersalade aan voldoen:
- Gebruik lekkere eieren en dus het liefst scharreleieren.
- Kook de eieren gaar, maar niet tot ze blauw zien en laat ze goed afkoelen.
- Te warme eieren mengen met de mayonaise of yoghurt resulteert in een slappe salade. Dit is niet handig om te eten.
- Voeg genoeg kruiden aan het recept voor de eiersalade met mosterd toe, maar zorg dat het niet te zout wordt.
- Laat de salade eerst een paar uur in de koelkast staan om op smaak te komen. Zo kunnen de smaken intrekken.
- Het is erg lekker om iets knapperigs en fris in de salade te verwerken, zoals een zilveruitje, augurkje, bleekselderij of zelfs appel. Zorg er wel voor dat je dit heel fijn snijdt en de stukjes niet groter zijn dan de stukjes ei.
- Ook lekker is om er een hartige toets aan de eiersalade met mosterd te geven. Dit kun je doen door uitgebakken spekjes, bacon, gekookte ham of blokjes kaas aan het recept toe te voegen. Ook hier: let op de temperatuur.
- Je mag de toevoeging wel herkennen, maar let erop dat je niet te grof snijdt.
- Denk eraan als je spekjes of kaas aan toevoegt, die de salade dan gelijk al zouter maken.
Serveer de eiersalade met mosterd op brood of toast
Handige tip voor een snelle eiersalade met mosterd
Als je een grove schuimspaan hebt, is het makkelijk om voor een snelle salade de eitjes door de schuimspaan te duwen. Daarmee kun je dit recept voor eiersalade met mosterd extra snel maken.
Maak de mayonaise eens zelf!
De mayonaise die je gebruikt in het recept van de eiersalade met mosterd is ook gemaakt van eieren en mosterd. Als je dan toch met eieren bezig bent is het leuk om ook de mayonaise zelf te maken.
Eiersalade; zelfgemaakt het allerlekkerst
Als er iets makkelijk is om zelf te maken, dan is het wel eiersalade, het resultaat is echt veel smaakvoller dan de gekochte versies.
Eiersalade met mosterd en crispy bacon
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 hardgekookte eieren
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 koffielepel grove mosterd
- 1 augurk + 1 theelepeltje nat
- 2 plakken gedroogde (gerookte) ham
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je eiersalade met mosterd en crispy bacon:
Bak de plakken ham krokant in een droge koekenpan en laat afkoelen.
Snij de eieren in stukjes, snij de augurk fijn. Snijd de ham in stukjes. Meng alles door elkaar en breng op smaak, zet de eiersalade met mosterd en crispy bacon koel weg tot gebruik.
Tafel lekker !!