Frikandel Speciaal Salade – Wij van Lekker Tafelen eten natuurlijk echt niet alleen culinair verantwoorde gerechten, gemaakt van de groenten die op dat moment “in het seizoen” zijn. Ook wij hebben onze “guilty pleasures” en eten wel eens een frietje met een snack erbij.
Zo had ik op een dag, in Frankrijk, een huis vol pubers. Met pubers heb je steevast te veel, of te weinig eten in huis. Ze besloten dat ze die dag wel friet wilden gaan bakken. Ze zouden zelf boodschappen doen. Nadat ze tot hun verbazing hadden ontdekt dat er in de Franse supermarkt ook frikandellen te koop zijn, besloten ze dat ze die er beslist bij wilden hebben. Dat ze alleen in enorme dozen verkocht werden was voor hun geen probleem. Dat de diepvries vol zat waren ze even vergeten. Dus de hele doos frikandellen moest worden gebakken. Natuurlijk bleven er de nodige gebakken exemplaren over.
De volgende dag lunchten we met stokbrood, kaas, salades etc. Van de koude frikandellen maakte ik een heel eenvoudige salade, maar wel een die insloeg als een bom, de Frikandel Speciaal Salade!
Ik maakte deze salade ook eens als onderdeel van een brunch voor een schoolklas. De schaal was, na eerst enige argwaan, in no-time leeg.
Inmiddels is een grote supermarktketen ook op het idee gekomen , en heeft een Frikandel Speciaal Salade op de markt gebracht. Maar…zelfgemaakt is altijd lekkerder! Dus, als je weer eens toegeeft aan het onweerstaanbare verlangen naar friet met frikandellen, doe dan eens gek, bak er een paar extra en maak deze salade. Je kinderen zullen je dankbaar zijn!
Frikandel speciaal salade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 gebakken, koude, frikandellen
- 2 el mayonaise
- 2 el curry of tomatenketchup
- 1 sjalotje, zeer fijn gehakt
- zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Frikandel Speciaal Salade:
Snijd de frikandellen fijn. Meng ze met de sjalot, de curry of ketchup en de mayonaise. Breng op smaak met zwarte peper.
Wij aten deze salade op stukjes stokbrood. Ook lekker op een toastje of op een zacht wit bolletje!