Frisse salade met bleekselderij, appel en ananas – Als er een salade op tafel moet komen gaat het al snel over een bladsalade. Gelukkig worden salades steeds vaker ook anders gezien. Maar te vaak wordt dat een bak salade uit de koeling van de supermarkt. Dat kan natuurlijk ook anders. Want een echt lekkere salade maak je zelf, van verse ingrediënten. De frisse salade met bleekselderij, appel en ananas is het voorbeeld van een makkelijk te maken salade. Het recept om die salade te maken vind je onderaan het artikel.
Sla is niet alleen maar blaadjes
Bij de groenteman zijn zoveel meer verse groenten en fruitsoorten waarmee je een salade kunt samenstellen. In onderstaand salade met bleekselderij, bijvoorbeeld, gebruik je bleekselderij, maar er gaat ook appel in de salade en ananas. Het is absoluut geen nieuw recept, maar wel puur en vers. Hiermee creëer je zo’n salade waarmee je gewoon verrassend voor de dag kunt komen en die door de meeste mensen zeker gewaardeerd gaat worden.
Met kip of vis of als pastasalade
Variëren is met dit recept heel makkelijk. De basis van het recept is vegetarisch. Met een stukje gerookte of gepocheerde kip of vis maak je van de salade met bleekselderij een feestelijke maaltijd. Tover de salade binnen no-time om in een pastasalade. Even wat pasta koken, af laten koelen en erdoor scheppen.
De pure en rijke smaak geeft al snel dat bekende feel good gevoel
OP=OP bij de salade met bleekselderij
Bewaren? Die kans krijg je waarschijnlijk niet. Je gasten zullen hier direct op aanvallen. De pure en rijke smaak van de salade met bleekselderij geeft al snel dat bekende ‘feel good’ gevoel. Grote kans dat die schaal zo leeg is. Let op, je kunt de salade beter niet bewaren. Ananas en yoghurt gaan niet goed samen. De combinatie is in dit recept heerlijk, maar bewaren? Liever niet!
Salades met appel
Appels zijn erg veelzijdig en lekker fris van smaak, deze salades met appel zijn heel verschillend in smaak en allemaal even lekker.
Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas
Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.
Bleekselderij: de perfecte combinatie
Ontdek de vele voordelen van verse bleekselderij. Natuurlijk vullen we de tips aan met een aantal heerlijke recepten.
Frisse salade met bleekselderij, appel en ananas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 stengels bleekselderij
- 1 appel
- ¼ verse ananas
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel kerriepoeder
- een handje walnoten
Bereidingswijze van dit recept
De salade met bleekselderij maak je zo:
Was de bleekselderij en snijd ze in dunne schijfjes.
Maak de ananas schoon en snijd er dunne partjes van ongeveer even groot als de bleekselderij.
Snijd van de appels lucifers, schil ze niet want het geeft een mooi fris accent in de salade.
Maak een sausje door de yoghurt met de mayonaise en de kerriepoeder te mengen. Breek de noten in stukjes en meng alles losjes door elkaar.
Serveer de salade met bleekselderij direct. Maak de salade kort voor de lunch of maaltijd en bewaar de salade liever niet.
Tafel lekker !!
De salade was heerlijk! Ik heb ananas uit blik gebruikt. De salade had ik gister gemaakt en was ook vandaag prima te eten. ? Aanrader!
Dank je Sietske.
Bleekselderij is lekker fris en mag best iets meer aandacht krijgen.
Elisa wat je zegt over de enzymen klopt helemaal, echter in dit recept zit zo weinig yoghurt dat je het niet of nauwelijks zult merken en de salade is bedoeld om direct op te eten. Wil je de salade maken voor de dag erna gebruik dan ananas uit blik.
Je kunt de salade wel bewaren wanneer je ananas uit blik gebruikt (of de verse ananas eerst verhit). Door de verhitting wordt het eiwitsplitsend enzym (waardoor de yoghurt gaat splitsen) onwerkzaam.