• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Geitenkaas salade met veldsla en druiven

Een frisse combinatie voor de herfst- en de wintermaanden

2
geitenkaas salade met veldsla

Geitenkaas salade met veldsla en druiven – Dit is een salade die qua seizoen op tafel zou mogen in de herfst- en wintermaanden. Een geitenkaas salade is waarschijnlijk niet het eerste dat je te binnen schiet als je het over salades hebt. Toch is de combinatie van geitenkaas met veldsla en druiven een heerlijk frisse combinatie, die erg lekker is in een salade. Creëer een bite in de salade met walnoten om de salade helemaal in balans te brengen. Serveer salade als lunch of in een kleinere portie als bijgerecht.

Geitenkaas met, of zonder fenegriek

In onderstaand recept voor geitenkaas salade is geitenkaas met fenegriek gebruikt. Fenegriek is een specerij dat onder andere veel in de Indiase keuken wordt gebruikt, maar het past ook heel goed bij de smaak van geitenkaas. Dit geeft een heerlijke nootachtige smaak aan de salade met kaas. Als je liever geitenkaas zonder fenegriek, of met een andere smaak gebruikt kan dat natuurlijk ook. Kies wat jij het lekkerst vindt.

De vinaigrette haal je natuurlijk niet uit een flesje

Ook de vinaigrette voor de geitenkaas salade maak je zelf!

Geef de geitenkaas salade meer karakter door een zelfgemaakte vinaigrette te gebruiken. Dat is echt niet één van de moeilijkste kooktechnieken. Toch is het voor veel mensen minder vanzelfsprekend dan je zou denken en wordt er vaak naar een flesje gegrepen. Maar met een zelfgemaakt vinaigrette geef je je salade echt een upgrade. En het is echt heel makkelijk om er zelf een te maken. Een vinaigrette bestaat uit 3 delen olie en 1 deel azijn. Daar wordt een zoete tegenhanger aan toegevoegd en eventueel wat smaakmakers. De geitenkaas salade breng je op smaak met een vinaigrette van olijfolie en appelazijn. Wat suiker voor het zoetje en wat mosterd en een snufje zout om karakter mee te geven aan de vinaigrette. Supersimpel maar heel effectief.

kroppen sla

Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop

Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.

Geitenkaas salade met veldsla en druiven

Porties: 2-4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram half harde geitenkaas met fenegriek, in kleine driehoekjes gesneden
  • 150 gram veldsla, gewassen
  • ½ komkommer, in halve plakjes
  • 200 gram witte druiven, gewassen
  • 1 handje walnoten, grof gehakt
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn, eventueel witte wijnazijn
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel fijne mosterd
  • ¼ theelepel suiker
  • ¼ theelepel zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Geitenkaas salade met veldsla en druiven:

Doe de veldsla in een grote saladeschaal. Meng met de komkommer, de druiven, de geitenkaas en de walnoten.

Klop in een andere kom de olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, suiker en zout tot een vinaigrette.

Meng de vinaigrette voorzichtig door de geitenkaas salade en serveer die direct.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons ( Heerlijk op de borrelplank )

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.