• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Gevuld eitje salade; zelfgemaakt zo veel lekkerder

Het klinkt ingewikkelder dan het is, maar het is zo gemaakt

0
gevuld eitje salade

Gevuld eitje salade – Het klinkt ingewikkelder dan het recept is, maar een gevuld eitje salade is zo gemaakt. Een groot voordeel is dat je weet wat je eet als je het zelf maakt.

Ei salade in veel soorten

Als je in de supermarkt in de schappen bij de salades kijkt dan zie je door de bomen het bos niet meer. Alleen van de eiersalade zijn er al heel veel soorten. De standaard eiersalade, Surinaamse eisalade, ei en prei, ei bieslook en ook het gevuld eitje salade. En dan gaat het nog niet eens over vrije uitloop, scharrelei en biologische eisalades.

Eiersalade is de makkelijkste salade

Als er een salade makkelijk te maken is dan is het wel de eiersalade. Het hele recept is een kwestie van eieren koken, pellen, snijden en mengen met mayonaise en kruiden.  De ene persoon snijdt de eieren wat fijner en de ander houdt van grovere stukjes. De hoeveelheid mayonaise wil per recept nogal eens verschillen, maar vaak zit er in een zelfgemaakte eiersalade veel meer ei dan in de kant-en-klaar gekochte. Gevuld eitje salade klinkt net wat moeilijker, maar is het helemaal niet, de ingrediënten zijn hetzelfde, maar de bereiding van het recept is net even anders.

Door het gebruik van meer dooier dan eiwit krijg je de kenmerkende, volle smaak van gevuld ei

Gevulde eitjes

Nee, je hoeft niet eerst gevulde eieren te maken, een gevuld eitje salade is veel simpeler dan je denkt. Je kookt eieren, laat ze afkoelen en pelt ze. Tot zover hetzelfde recept als bij iedere eiersalade. Maar in plaats van het hele ei fijn te snijden snijd je het ei door en haalt de dooier eruit. Het wit snijd je zo fijn of grof als je zelf lekker vindt, de dooier druk je door een zeef zodat het kleine kruimeltjes worden. Die meng je flink met een beetje mayonaise, zodat het enigszins glad wordt. Op smaak brengen en eiwit stukjes toevoegen en klaar is je gevuld eitje salade. Simpel toch?

eiersalade

Eiersalade; zelfgemaakt het allerlekkerst!

Als er iets makkelijk is om zelf te maken, dan is het wel eiersalade, het resultaat is echt veel smaakvoller dan de gekochte versies.

Gevuld eitje salade

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 eieren
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevuld eitje salade:

Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Leg ze in een bak met ijskoud water en tik ze tegen elkaar om de schaal een beetje te breken. Als je ze zo in het water laat afkoelen zullen ze makkelijker pellen.

Pel de eieren en snijd ze door. Hak van 4 eieren het witte grof (het wit van de rest is over). Duw alle dooiers door een zeef tot kruimels. Meng de kruimels met 2 eetlepels mayonaise, zout en peper naar smaak. Roer goed door zodat het een egale gele massa wordt.

Voeg het gesneden eiwit toe en breng eventueel verder op smaak, en als de salade te stevig is gebruik je nog een beetje mayonaise.

Zet de gevuld eitje salade in een afgesloten bakje koel weg tot gebruik.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Gebakken rijst met ei

    Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

  • Spitskool met ei

    Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Het perfecte roerei maken

    Het perfecte roerei maken

  • Kaiserschmarrn

    Kaiserschmarrn à la gasthof Schönblick

  • Klassieke eiersaus

    Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

  • Uitsmijter

    Uitsmijter, verwen jezelf met een smakelijke lunch

  • Roerei met zalm

    Vers roerei met zalm voor ontbijt of lunch; iedereen lachend aan tafel

  • Avocado eisalade

    Avocado eisalade; voor ontbijt, lunch of borrel

  • Aardappelsalade met ei

    Aardappelsalade met ei

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.