Groene salade met appel en avocado – Een gemengde salade kan altijd, bij iedere maaltijd. Als je een salade als tweede groente bij de maaltijd serveert, kom je zonder moeite tot de aanbevolen hoeveelheid groente. Groene sla is dan handig om in huis te hebben. Met bijvoorbeeld een appel en een avocado tover je die groene sla met gemak om tot een echt lekkere salade.
Een salade van krulsla en bladsla
De groene salade met appel en avocado maak je met krulsla en bladsla. Dit zijn slasoorten die je best een paar dagen fris houdt in de koelkast. Als je een zakje gemengde sla koopt, is dit vaak al de dag erna verlept. Hoe vaak gooi je het restje sla dat er nog in het zakje zit weg omdat het verlept is? Een hele krop sla of sla op kluit is niet alleen lekkerder, hij blijft ook veel langer mooi en fris. Hierdoor hoef je veel minder weg te gooien, je eet lekkerder en je bespaart ook nog eens, want als je alles berekent, is het nog goedkoper ook!.
Sla aan een krop houd je in de koelkast makkelijk een paar dagen fris
Een lekkere vinaigrette met appelazijn en dille
Door zelf een dressing te maken kun je makkelijk inspelen op de smaken van de salade die je wil maken. Omdat in de salade appel zit is een appelazijn voor de hand liggend. Daarom is er hier gekozen voor een vinaigrette van appelazijn en dille die de salade een heerlijk frisse smaak geeft.
Groene salade met appel en avocado
In een salade kun je de meest uiteenlopende vulling doen. In de groene salade is gekozen voor appel en avocado. De een lekker knapperig en fris en de ander heerlijk romig. Beide hebben ze de neiging om vrij snel te verkleuren. Maak daarom eerst de dressing en snijd dan pas de appel en de avocado in stukjes. Als je er direct een beetje dressing door mengt, voorkom je dat ze verkleuren.
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.
Groene salade met appel en avocado
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 100 gram krulsla
- 100 gram bladsla
- 1 kleine elstar appel
- 1 avocado
- 1 x het recept vinaigrette met appelazijn en dille
- 2 takjes verse dille
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de groene salade met appel en avocado:
Was de sla en snijd of scheur hem in grove stukken.
Maak de dressing volgens het recept
Snijd de appel met schil in partjes en dan in dunne plakjes. Schep er een beetje dressing over en hussel het even om om verkleuring tegen te gaan.
Snijd de avocado in blokjes en scherp ook die even om met een beetje dressing.
Pluk de dille van de takjes.
Doe de groene sla in een kom of op een groot bord en schep hem om met de appel, de stukjes avocado en de plukjes tijm. Gebruik eventueel nog extra dressing op de groene salade met appel en avocado en zet de resterende dressing bij de salade op tafel.
Tafel lekker !!