• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Halloumi salade met vijgen

Een verrassende salade vol vers fruit en kaas

Redactie door Redactie
in Salade
0
Halloumi salade met vijgen

Halloumi salade met vijgen – Een verse salade vol fruit en kaas met de smaken van de Middellandse Zee. Loopt het water je al in de mond bij het zien van de halloumi salade met vijgen? Zet dit verrassende en makkelijk te maken recept dan vanavond op tafel. Je gaat er zeker geen spijt van krijgen!

Een nazomerse salade zonder vlees

Je hebt salades en salades. Te vaak wordt een salade zo uit een zakje geschud. Misschien gaan er nog wat verse ingrediënten bij, en dan komt er een fles dressing. Erg makkelijk te maken, en supersnel, daar valt verder niets over te zeggen. Toch vind je hier het recept van een salade met een andere insteek. Ga je de uitdaging aan om zélf die salade te maken? Een salade die past bij de nazomer en de vroege herfst. Een halloumi salade met vijgen. Alleen van de ingrediënten krijg je al een heerlijk herfstgevoel. Ja, echt, met die salade wordt de herfst een beetje mooier. Halloumi is een heerlijk kaasje dat uitstekend combineert met de smaak van verse vijgen. Nee, niet die gedroogde vijgen, maar die mooie sappige vruchten die je verse vijgen noemt. Ze zijn er maar kort, maar als ze er zijn moet je daar natuurlijk van profiteren. Als je dat dan combineert met de echte Parmaham en wat walnoten dan heb je de smaak van de herfst echt wel te pakken.

Even zelf een vinaigrette kloppen

Leer koken, hanteer een basisvoorraad en je eet zoveel lekkerder. O, je hoeft niet eens te koken voor een dressing bij de halloumi salade met vijgen. Je hoeft alleen even een vinaigrette te kloppen. Hier vind je een makkelijk recept. De basis voor een vinaigrette is olijfolie. Neem een olijfolie die jij lekker vindt. Daar wordt echt niet ingewikkeld over gedaan. Er wordt hier niet met merken of namen gegooid, nee, gewoon proeven. Om er een vinaigrette van te maken doe je er azijn (in dit recept is gekozen voor balsamicoazijn) bij. Vul dat aan door er een halve citroen boven uit te knijpen. Rasp het schilletje van die halve citroen en doe het erbij. Vervolgens stop je er een zoetje (honing) in en breng je het op smaak met zout en zwarte peper. Echt mensen, zo makkelijk is het om zelf even een vinaigrette te maken. Die olie, azijn en honing staan toch al in je voorraadkast, waarom zou je daar dan een fles kant-en-klare dressing aan toevoegen? Niet dus. Zelf maken is een kleine moeite, je weet wat je eet, en je serveert smaak!

Dan nog iets over die verse vijgen in de halloumi salade

Voor de halloumi salade met vijgen gebruik je verse fruit. Verse vijgen zijn niet heel populair. En toch is het een absolute lekkernij. Ze worden geplukt van juni tot en met oktober. Ben je in de gelukkige positie dat je aan verse vijgen kunt komen? Dan heb je een hele kwetsbare, maar heerlijke vrucht in handen. Behandel ze voorzichtig, voorkom dat ze beschadigen, want dat gebeurt heel makkelijk en eet ze binnen een paar dagen. Of ze vers zijn kun je zien aan het steeltje. De steel moet stevig en niet uitgedroogd zijn. En je wilt natuurlijk werken met lekker rijpe vijgen. Of de vijgen rijp zijn kun je voelen. Ze moeten veerkrachtig aanvoelen. Als te overrijp zijn zijn ze heel zacht en niet meer lekker. Dus check het even voor je begint, want in het recept van de halloumi salade met verse vijgen wil je de allerlekkerste smaken samenbrengen.

Halloumi

Halloumi; heerlijke recepten met een kaas met een hoog smeltpunt

Halloumi is kaas gemaakt van schapen-, geiten- en koemelk. Het heeft een rubberachtige/elastische structuur en is zoutachtig van smaak.

Verse vijgen; verrassend veelzijdig

Verse vijgen; verrassend veelzijdig

Geniet in de nazomer van verse vijgen. Deze zijn met hun eigenzinnige structuur zalig in zowel zoete als hartige gerechten.

Halloumi salade met vijgen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 225 gram halloumi
  • 4 verse vijgen
  • 75 gram walnoten
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • ½ citroensap en de rasp van een halve citroenschil (zest)
  • 6 plakken parmaham
  • 75 gram sla, naar keuze
  • zout en peper
  • wat basilicumblaadjes (optioneel)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een halloumi salade met vijgen:

Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de plakjes halloumi licht met olijfolie aan beide zijden.

Leg de halloumi plakjes in de grillpan en grill ze 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze mooie grillstrepen hebben en lichtbruin zijn. Haal ze uit de grillpan en leg ze opzij.

Terwijl de halloumi aan het grillen is, maak je de vinaigrette. Meng in een kleine kom de balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, citroensap, honing, zout en zwarte peper. Roer goed!

Neem een grote serveerschaal en verdeel de sla over de bodem.

Leg de gegrilde halloumi, verse vijgen en reepjes parmaham bovenop de salade.

Sprenkel de dressing gelijkmatig over de salade.

Tip: Garneer de salade met verse basilicumblaadjes voor extra smaak en kleur.

Serveer die heerlijke salade met halloumi, vijgen, parmaham en balsamicoazijn direct.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin19VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Salade met oude kaas en kipkluifjes
Salade

Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Lunchsalade met verse haring en botersla
Salade

Lunchsalade met verse haring en botersla: makkelijk en lekker

Ouderwetse kropsla recept
Salade

Ouderwetse kropsla; zo kreeg je sla vroeger!

Eenvoudige tomatensalade van verse tomaten
Salade

Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten

Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
Salade

Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief