• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

IJsbergsalade met aardbeien en geitenkaas

Vers, makkelijk en snel

Redactie door Redactie
in Salade
0
IJsbergsalade met aardbeien en geitenkaas

IJsbergsalade met aardbeien en geitenkaas – IJsbergsla is een heerlijk frisse salade met een neutrale smaak. Een ingrediënt dat je kunt combineren met heel veel andere dingen. Je maakt er dus de meest uiteenlopende salades mee. Dit keer is dat een salade waarin de ijsbergsla de basis vormt, samen met veldsla. Je maakt er een salade met een voorjaarstintje van door de verse, Hollandse aardbeien die je er aan toevoegt, en de hartige touch komt van de geitenkaas. Een salade met veel smaken dus. IJsbergsalade met geitenkaas en aardbeien serveer je als lunch, of in een kleinere portie als bijgerecht bij een warme maaltijd.

IJsbergsla is mild van smaak en lekker knapperig

IJsbergsla is een populaire slasoort. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de knapperige structuur, en de wat langere houdbaarheid die de groente heeft vergeleken met andere slasoorten. Daarnaast heeft de sla een milde smaak, die ook bij kinderen geliefd is. Het is altijd handig om een krop ijsbergsla in de koelkast te hebben. Je kunt zo’n krop best even bewaren en het geeft je altijd een goede basis voor een verse salade. Je kunt er een ijsbergsalade met aardbeien en geitenkaas mee maken, maar behalve dat kun je nog veel meer kanten mee uit.

Hollandse aardbeien en Hollandse geitenkaas

In de ijsbergsalade met aardbeien en geitenkaas gebruik je natuurlijk wel Hollandse aardbeien. Ze zijn er van maart tot en met december. Aan het begin en de laatste maanden van het seizoen komen ze wel uit de kas. Waarom Hollandse aardbeien? Gewoon omdat die het lekkerst zijn en de meeste smaak hebben. In de zomer worden ze volop aangeboden, vaak voor een mooie prijs. Ze komen dan uit de volle grond, voor zover je daarvan nog kunt spreken. Tegenwoordig worden ze vooral hangend en in plastic tunnels geteeld.

Die Hollandse aardbeien combineer je dan uiteraard met een Hollandse geitenkaas. Er worden in Nederland de lekkerste kazen gemaakt, dus waarom zou je kaas uit het buitenland halen. Kies voor de ijsbergsalade met aardbeien en geitenkaas een zachte soort uit. Naturel, of eventueel met honing. Die smaken passen prima in een salade met vers fruit.

kroppen sla

Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop

Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.

IJsbergsalade met aardbeien en geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 middelgrote krop ijsbergsla
  • 85 gram veldsla
  • 250 gram Hollandse aardbeien
  • 125 gram zachte Hollandse geitenkaas
  • balsamicocrème

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je ijsbergsalade met aardbeien en geitenkaas:

Snijd de ijsbergsla in kleine reepjes.

Ontdoe de veldsla van de worteltjes.

Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en halveer ze. Grote exemplaren kun je in vieren snijden.

Meng in een grote slaschaal de ijsbergsla met de veldsla.

Meng de aardbeien voorzichtig door de salade.

Verkruimel de geitenkaas over de salade.

Werk de salade naar smaak af met balsamicocrème, of geef dat er apart bij.

Serveer de ijsbergsalade met aardbeien en geitenkaas direct.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing
Salade

Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Bloemkoolsalade met paprika en komkommer
Salade

Bloemkoolsalade met paprika en komkommer; snel gezond eten

Fruitsalade met kwark in een potje
Salade

Fruitsalade met kwark in potjes

Salade van rode bietjes
Salade

Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado

Gemengde salade met een tropisch tintje
Salade

Gemengde salade met een tropisch tintje –

Spitskool salade met yoghurt limoendressing
Salade

Spitskool salade met yoghurt limoendressing

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk
  • Ovenschotel met venkel en spinazie in filodeeg

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!