IJsbergsalade met aardbeien en geitenkaas – IJsbergsla is een heerlijk frisse salade met een neutrale smaak. Een ingrediënt dat je kunt combineren met heel veel andere dingen. Je maakt er dus de meest uiteenlopende salades mee. Dit keer is dat een salade waarin de ijsbergsla de basis vormt, samen met veldsla. Je maakt er een salade met een voorjaarstintje van door de aardbeien die je er aan toevoegt, en de hartige touch komt van de geitenkaas. Een salade met veel smaken dus. IJsbergsalade met geitenkaas en aardbeien serveer je als lunch, of in een kleinere portie als bijgerecht bij een warme maaltijd.
IJsbergsla is mild van smaak en lekker knapperig
IJsbergsla is een populaire slasoort. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de knapperige structuur, en de wat langere houdbaarheid die de groente heeft vergeleken met andere slasoorten. Daarnaast heeft de sla een milde smaak, die ook bij kinderen geliefd is. Het is altijd handig om een krop ijsbergsla in de koelkast te hebben. Je kunt er een ijsbergsalade met aardbeien en geitenkaas mee maken, maar behalve dat kun je nog veel meer kanten mee uit.
Hollandse aardbeien en Hollandse geitenkaas
In de ijsbergsalade met aardbeien en geitenkaas gebruik je natuurlijk wel Hollandse aardbeien. Ze zijn er van maart tot en met december. Aan het begin en de laatste maanden van het seizoen komen ze wel uit de kas. Waarom Hollandse aardbeien? Gewoon omdat die het lekkerst zijn. In de zomer worden ze volop aangeboden, vaak voor een mooie prijs. Ze komen dan uit de volle grond, voor zover je daarvan nog kunt spreken. Tegenwoordig worden ze vooral hangend en in plastic tunnels geteeld.
Die Hollandse aardbeien combineer je dan uiteraard met een Hollandse geitenkaas. Er worden in Nederland de lekkerste kazen gemaakt, dus waarom zou je kaas uit het buitenland halen. Kies voor de ijsbergsalade met aardbeien en geitenkaas een zachte soort uit. Naturel, of eventueel met honing. Die smaken passen prima in de salade.
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.
IJsbergsalade met aardbeien en geitenkaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 middelgrote krop ijsbergsla
- 85 gram veldsla
- 250 gram Hollandse aardbeien
- 125 gram zachte Hollandse geitenkaas
- balsamicocrème
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je ijsbergsalade met aardbeien en geitenkaas:
Snijd de ijsbergsla in kleine reepjes.
Ontdoe de veldsla van de worteltjes.
Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en halveer ze. Grote exemplaren kun je in vieren snijden.
Meng in een grote slaschaal de ijsbergsla met de veldsla.
Meng voorzichtig de aardbeien door de salade.
Verkruimel de geitenkaas over de salade.
Werk de salade naar smaak af met balsamicocrème, of geef dat er apart bij.
Serveer de ijsbergsalade met aardbeien en geitenkaas direct.
Tafel lekker !!