IJsbergsla met tomaatjes en mozzarella – Een salade is altijd welkom als (extra) bijgerecht bij een warme maaltijd. Gewoon omdat het lekker is of om wat extra groenten binnen te krijgen. Een eenvoudige salade van ijsbergsla met tomaatjes en mozzarella is fris en knapperig, en door de milde en neutrale smaken lust vrijwel iedereen hem wel. Omdat er geen hele uitgesproken smaken in de salade zitten, kun je hem dan ook bij vrijwel elke soort maaltijd serveren. De salade bestaat uit weinig ingrediënten, die allemaal ook nog eens heel makkelijk te vinden zijn. Daarnaast is ijsbergsla met tomaatjes en mozzarella ook nog eens heel makkelijk te maken en zet je hem razendsnel op tafel. En dat is precies wat je wilt toch?
IJsbergsla met tomaatjes en mozzarella snijd je allemaal zelf. Toch?
Laat je niet verleiden tot het kopen van voorgesneden sla in zakjes als je boodschappen gaat doen voor het maken van de ijsbergsla met tomaatjes en mozzarella. Dat is wel heel makkelijk, dat is begrijpelijk, maar het is een stuk minder vers en knapperig en het maakt je salade ook zeker minder lekker. Kijk ook maar eens goed naar een zakje voorgesneden ijsbergsla. Vaak heeft de sla bruinige randjes. Niet echt smakelijk dus. Koop gewoon een krop ijsbergsla en snijd de sla zelf. Dat doe je tenslotte met de tomaatjes en de mozzarella ook. Dus waarom zou je dat dan met de ijsbergsla niet doen? Dan weet je zeker dat je verse ijsbergsla hebt, en het is ook nog eens veel goedkoper.
Wil je geen balsamicocrème gebruiken op de ijsbergsla met tomaatjes en mozzarella, maak de salade dan aan met een klassieke vinaigrette op basis van olie en azijn. Je kunt natuurlijk ook een andere dressing maken die jij lekker vindt bij de salade.
Kies en combineer de tuinkruiden die jij lekker vindt
De tuinkruiden voor de ijsbergsla met tomaatjes en mozzarella kun je zelf samenstellen. Een mengsel van peterselie en bieslook is lekker. Maar ook basilicum met wat andere mediterrane kruiden is een prima keus bij de salade.
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.
IJsbergsla met tomaatjes en mozarella
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 krop ijsbergsla
- 250 gram snacktomaatjes
- 1 sjalot
- 1 bol mozzarella
- verse tuinkruiden
- zout en peper
- balsamicocrème
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je ijsbergsla met tomaatjes en mozzarella:
Verwijder de buitenste, lelijke, bladeren van de krop ijsbergsla en spoel de krop onder de kraan af. Droog met wat keukenpapier. Snijd de krop in vieren en vervolgens in reepjes. Doe de sla in een slakom.
Snipper de sjalot, hak de tuinkruiden en meng ze door de ijsbergsla. Voeg wat zout en peper toe. Halveer de tomaatjes en meng ze door de sla. Haal de mozzarella uit de verpakking en scheur de kaas met je vingers in stukjes. Verdeel ze over de salade.
Spuit wat balsamicocrème over de ijsbergsla met tomaatjes en mozzarella en serveer de salade direct. Lekker als bijgerecht naast een pastagerecht of bij een barbecue, maar ook naast een AGV’tje misstaat de salade niet!
Tafel lekker !!