• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Kaassalade met Nederlandse kaas: snel, vers en lekker

Snel te maken, heerlijk voor bij de picknick

0
Nederlandse kaassalade

Deze kaassalade is een makkelijk gerecht dat je kunt maken met heerlijke, verse ingrediënten. Door te kiezen voor de beste Nederlandse kazen zoals Edammer, Maasdammer of Gouda, krijg je niet alleen een smaakvolle salade, maar draag je ook bij aan het ondersteunen van onze lokale producenten. Het fijne van deze salade is dat je zelf kunt variëren met de kaas die je lekker vindt – dus of je nu van de pittige Maasdammer of de romige Gouda houdt, alles kan. De frisse komkommer en de zoete cherrytomaten maken de salade lekker licht en verfrissend.

De mayonaise geeft een romige textuur, maar de mosterdzaadjes voegen nét dat beetje extra pit toe. De bieslook maakt het geheel af met een subtiele, frisse smaak. Wat deze salade extra praktisch maakt, is dat je hem makkelijk mee kunt nemen, bijvoorbeeld naar een picknick. Serveer het in een goed afsluitbaar potje en je hebt een frisse lunch of snack binnen handbereik.

Ook fijn: dit gerecht is snel klaar, dus zelfs als je weinig tijd hebt, kun je in een handomdraai een lekkere, verse salade maken. En wil je wat meer variatie? Voeg dan eens een extra handje vol van je favoriete kruiden toe. Zo blijft het altijd spannend!

Salades met kaas

Salades met kaas die echt ergens naar smaken

Met kaas krijgt elke salade meer smaak en pit. Maak zelf salades met graskaas, oude kaas of geitenkaas en proef het verschil.

Kaassalade met Nederlandse kaas

Porties: 250 gram
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 70 gram verse komkommer
  • 70 gram verse, Nederlandse cherrytomaten
  • 100 gram Nederlandse kaas: Edammer, Maasdammer en Gouda
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel gesnipperde, verse bieslook
  • peper

Bereidingswijze van dit recept

Snijd de komkommer in dobbelsteentjes van circa een halve centimeter.
Snijd de cherrytomaten in achten. Snijd dobbelsteentjes van de kaas.

Doe de groenten en de kaasblokjes in een slakom. Meng de mayonaise en de mosterd onder de kaas-groentemengeling. Voeg de gesnipperde bieslook en het mosterdzaad toe en meng alle ingrediënten onder elkaar. Breng op smaak met zwarte peper uit de molen.

Serveer de Hollandse kaassalade in een goed afsluitbaar potje dat handig is om mee te nemen naar de picknick.

Frederike W.

Frederike W.

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Ook interessant

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • Remeker kaas

    Remeker kaas: een bijzondere Nederlandse kaas

  • Ovenschotel met prei en nagelkaas

    Ovenschotel met prei en nagelkaas uit de Hollandse keuken

  • Carpaccio van rosbief

    Carpaccio van rosbief met verse geitenkaas en rucola

  • Broodje rosbief met verse geitenkaas

    Broodje rosbief met verse geitenkaas; dat is lekker lunchen

  • Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas

    Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas van de Molkerij

  • Kaaskroket met Ossekop

    Kaaskroket met Ossekop; een zachte Nederlandse kaas (uit Oss)

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.