Een bakje kip-kerriesalade uit de supermarkt is snel gepakt, maar vaak krijg je vooral mayonaise met een paar snippers kip. Zelf maken is echt een ander verhaal. Meer smaak, veel meer kip, en je weet precies wat erin zit. Bovendien is het niet moeilijk: terwijl de kip zacht gaart in bouillon, meng je de dressing. Even mengen, klaar.
Voor dit recept kun je kipfilet gebruiken, maar kippendij is ook een prima keuze. Die blijft net wat sappiger. Gebruik vooral goede kip – dat proef je terug. En let op je kerriepoeder. Er zijn veel soorten in omloop: sommige mild, andere kruidig of pittig. Begin rustig, proef, en pas aan naar smaak.
Deze salade is een allemansvriend. Lekker op een vers broodje tijdens de lunch, maar ook op een toastje bij de borrel. Heb je nog een restje kip liggen van de avond ervoor? Prima moment om dat op te maken.
Wil je eens wat anders? Voeg een handje rozijnen of blokjes appel toe. Of een snuf chili voor meer pit. Zo maak je elke keer een nieuwe versie.
Kipfilet recepten en inspiratie
Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.
Kip kerrie salade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kipfilet (+/- 250 gram)
- 1 liter kippenbouillon
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels kookroom
- 2 theelepels kerrie naar keuze
- 1 theelepel kurkuma
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel citroensap
- 1 eetlepel fijngesneden bosui
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een heerlijke kip-kerriesalade:
Breng de kippenbouillon aan de kook. Doe de kipfilet erbij en kook die op een heel laag vuurtje in een minuut of 12 gaar. Laat afkoelen.
Meng ondertussen in een kom de mayonaise, de Griekse yoghurt, de kookroom en het citroensap.
Voeg de kerrie, de kurkuma en de chilipoeder eraan toe en meng ze er goed doorheen. Ben je niet zo van pittig? Pas dan op met de specerijen, zeker omdat niet alle kerrie hetzelfde is en begin met iets minder. Je kunt er altijd nog wat bij doen. Proef tussendoor altijd even of de smaak goed is.
Breng de dressing op smaak met wat zout en peper.
Trek de afgekoelde kipfilet met twee vorken uit elkaar. Schep het vlees samen met de fijngesneden bosui door de dressing.
Kip-kerriesalade is lekker op een broodje en natuurlijk op een toastje bij de borrel.
Tafel lekker !!