• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 12 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Kip-kerriesalade zélf maken – en die is wél goed gevuld

Deze kip-kerriesalade wil je op je brood, of op een toastje bij de borrel

Redactie door Redactie
in Salade
3
0
Kip-kerriesalade

Een bakje kip-kerriesalade uit de supermarkt is snel gepakt, maar vaak krijg je vooral mayonaise met een paar snippers kip. Zelf maken is echt een ander verhaal. Meer smaak, veel meer kip, en je weet precies wat erin zit. Bovendien is het niet moeilijk: terwijl de kip zacht gaart in bouillon, meng je de dressing. Even mengen, klaar.

Voor dit recept kun je kipfilet gebruiken, maar kippendij is ook een prima keuze. Die blijft net wat sappiger. Gebruik vooral goede kip – dat proef je terug. En let op je kerriepoeder. Er zijn veel soorten in omloop: sommige mild, andere kruidig of pittig. Begin rustig, proef, en pas aan naar smaak.

Deze salade is een allemansvriend. Lekker op een vers broodje tijdens de lunch, maar ook op een toastje bij de borrel. Heb je nog een restje kip liggen van de avond ervoor? Prima moment om dat op te maken.

Wil je eens wat anders? Voeg een handje rozijnen of blokjes appel toe. Of een snuf chili voor meer pit. Zo maak je elke keer een nieuwe versie.

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.

Kip kerrie salade

Porties: een schaaltje
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kipfilet (+/- 250 gram)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels kookroom
  • 2 theelepels kerrie naar keuze
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel fijngesneden bosui
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een heerlijke kip-kerriesalade​:

Breng de kippenbouillon aan de kook. Doe de kipfilet erbij en kook die op een heel laag vuurtje in een minuut of 12 gaar. Laat afkoelen.

Meng ondertussen in een kom de mayonaise, de Griekse yoghurt, de kookroom en het citroensap.

Voeg de kerrie, de kurkuma en de chilipoeder eraan toe en meng ze er goed doorheen. Ben je niet zo van pittig? Pas dan op met de specerijen, zeker omdat niet alle kerrie hetzelfde is en begin met iets minder. Je kunt er altijd nog wat bij doen. Proef tussendoor altijd even of de smaak goed is.​

Breng de dressing op smaak met wat zout en peper.

Trek de afgekoelde kipfilet met twee vorken uit elkaar. Schep het vlees samen met de fijngesneden bosui door de dressing.

Kip-kerriesalade is lekker op een broodje en natuurlijk op een toastje bij de borrel.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin18VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Salade van rode bietjes
Salade

Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado

Gemengde salade met een tropisch tintje
Salade

Gemengde salade met een tropisch tintje –

Spitskool salade met yoghurt limoendressing
Salade

Spitskool salade met yoghurt limoendressing

Zomerse fruitsalade van steenfruit
Salade

Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip

Salade van courgette
Salade

Frisse salade van courgette met feta en verse rucoladressing

Frisse fruitsalade van watermeloen
Salade

Frisse fruitsalade van watermeloen met verse munt en limoen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Noedels met spitskool en gemarineerde kip
  • Frisse kwarkdip met paprika en verse kruiden voor bij de borrel
  • Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
  • Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado
  • IJsthee zelf maken: fris, smaakvol en zonder onnodige suikers
  • Yoghurt soorten; de verschillende soorten uitgelegd

Reacties

  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Ed Van der stel op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Redactie op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Helma op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!