Komkommersalade met mozzarella en frambozen – Deze kleurrijke salade heeft alles in zich, frisse komkommer, zachte mozzarella en sappige frambozen. Een fijne combinatie van groente, fruit en kaas, op smaak gebracht met een zelfgemaakte frambozendressing. Samen vormen ze een zomers geheel, dat het prima doet als bijgerecht bij een barbecue, maar gebruik dit recept ook als maaltijdsalade of in een wat kleinere portie als lunch. Je zou toch spontaan trek krijgen als je al deze mooie kleurtjes bij elkaar ziet? Zet jij deze lekkere en natuurlijk heel gezonde komkommersalade met mozzarella en frambozen vanavond op tafel? Daar worden je tafelgenoten vast blij van. En jijzelf natuurlijk ook!
Mozzarella
De kaas in dit recept is natuurlijk de Italiaanse kaas: Mozzarella. Dit zachte, mild smakende kaasje wordt vaak gemaakt van koemelk, maar de lekkerste mozzarella wordt echter gemaakt van buffelmelk. Die laatste soort wordt ook in Nederland verkocht. Let er eens op als je mozzarella koopt, het staat op de verpakking. Ook de minimozzarella wordt verkocht in de variant van buffelmelk.
Komkommersalade met mozzarella en frambozen – tips:
In dit recept gebruik je minimozzarella bolletjes. Dat staat natuurlijk erg leuk in een komkommersalade, maar mocht je ze niet kunnen vinden, neem dan gewoon hetzelfde gewicht aan gewone mozzarella. Je trekt de kaas dan gewoon met je handen in stukjes.
De frambozen geven de heerlijke fruitige smaak aan de salade. Heb je geen frambozen voorhanden maar wel bramen? Het kan ook met ander fruit! Maak dezelfde salade eens met bramen. Ook de dressing kun je op deze manier maken.
De kruiden in de komkommersalade met mozzarella en frambozen zijn basilicumblaadjes. Wil je eens een andere variant van dit recept maken? Gebruik dan eens munt of citroenmelisse.
Het is ook heel lekker om in plaats van gewone mozzarella burrata te gebruiken. Burrata is mozzarella waaraan room is toegevoegd. Zo geef je een extra romige touch aan de komkommersalade met mozzarella en frambozen.
Komkommersalades; de lekkerste!
Komkommersalades zijn heerlijk en verfrissend, iedereen houdt er van en ze zijn dus een fijne en gezonde manier om van de zomer te genieten!
Frambozen; heerlijke recepten & nuttige tips
Er zijn meer dan genoeg reden om vaker frambozen te eten. Hier vind je die reden + de recepten om de frambozen ook echt te gaan gebruiken.
Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Komkommersalade met mozzarella en frambozen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 komkommer in blokjes
- 250 gram frambozen
- 200 gram minimozzarella bolletjes
- 7 gram basilicumblaadjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1/4 theelepel zout
- zwarte peper
- 1 eetlepel water
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Komkommersalade met mozzarella en frambozen:
Pureer in een blender of eventueel met een staafmixer 100 gram frambozen, samen met de olijfolie, de balsamicoazijn, het zout, wat zwarte peper en een eetlepel water tot een dressing.
Meng in een slaschaal de komkommerblokjes met de mozzarella, de basilicumblaadjes en de rest van de frambozen.
Serveer de komkommersalade met mozzarella en frambozen met de dressing er overheen of met de dressing apart.
Tafel lekker !!