• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Komkommersalade met munt

Redactie door Redactie
in Salade
0
Komkommersalade met munt

Komkommersalade met munt – De komkommer is een fijne en veelzijdige groente die je eigenlijk altijd in huis zou moeten hebben. Een schaaltje met plakjes komkommer is vaak in no-time leeg. Een ideale manier om voldoende verse groenten binnen te krijgen dus.

Schil een komkommer liever niet

Met een dunschiller of kaasschaaf de schil van de komkommer verwijderen. Niet doen! In de schil van de komkommer zit ongeveer 10% van de aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Die schil is dus hartstikke waardevol. Ongeschilde plakjes komkommer om zo op te snoepen dus en ook voor de plakjes komkommer op de boterham niet schillen! Datzelfde geldt voor een komkommersalade.

Komkommersalade

De komkommersalade is een dankbaar bijgerecht. Je hoeft er vrij weinig voor te doen, je eet lekker en je eet gezond. Ontdek onderstaande komkommersalade met munt. Dat is niet de meest gangbare. Oma maakte altijd geraspte komkommer met azijn en suiker. Laten we zeggen dat deze komkommersalade met munt de moderne variant daarvan is. Je gebruikt eveneens azijn en suiker, maar ook een scheutje olie, wat verse munt en peterselie en wat rasp van een citroen of een sinaasappel. Oh, en natuurlijk ook die ongeschilde komkommer.

Een komkommersalade met munt is heerlijk als bijgerecht, maar ook op een buffet, en als je de schaal tijdens de lunch op tafel zet gaat die ook leeg. De komkommer is tegenwoordig jaarrond verkrijgbaar. Zo’n komkommersalade kan dus ook prima bij een pastagerecht of bonenschotel zoals chili con carne. De komkommersalade met munt wordt het lekkerst als je deze maakt van Hollandse komkommers. Deze hebben beduidend meer smaak dan de Spaanse variant. Het kan het hele jaar, maar het beste resultaat heb je in de zomermaanden.

Komkommersalades

Verse komkommersalade recepten om echt mee te verrassen

Komkommersalades zijn heerlijk en verfrissend, iedereen houdt er van en ze zijn dus een fijne en gezonde manier om van de zomer te genieten!

Komkommersalade met munt

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 komkommer
  • wat vers gehakte muntblaadjes
  • wat vers gehakte peterselie
  • rasp van een citroen of sinaasappel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • eventueel 1 theelepel suiker (of honing of poedersuiker of kokosbloesemsuiker)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de Komkommersalade met munt:

Snijd de komkommer overlangs en haal met een lepel de zaden uit de komkommer.

Voeg de munt, peterselie en de citrusrasp bij de komkommer.

Maak in een schaaltje de dressing door de olijfolie, rode wijnazijn en suiker door elkaar te roeren.

Laat alles intrekken voor tenminste 1 uur en serveer de komkommersalade met munt koud.

Tafel lekker !!

DeelPin38VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing
Salade

Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Bloemkoolsalade met paprika en komkommer
Salade

Bloemkoolsalade met paprika en komkommer; snel gezond eten

Fruitsalade met kwark in een potje
Salade

Fruitsalade met kwark in potjes

Salade van rode bietjes
Salade

Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado

Gemengde salade met een tropisch tintje
Salade

Gemengde salade met een tropisch tintje –

Spitskool salade met yoghurt limoendressing
Salade

Spitskool salade met yoghurt limoendressing

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!