• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Komkommersalade met sesam

Connie Derks door Connie Derks
in Salade
0
Komkommersalade met sesam

Komkommersalade met sesam – Een komkommersalade, geschaafd in linten, met een toets van sesam. Zo maak je van een gewone komkommersalade iets speciaals.

Komkommerlinten maken een komkommersalade meteen anders

Door de komkommer in linten te schaven krijgt je salade een heel ander uiterlijk dan dat je ze in plakjes snijdt. De komkommer schaaf je met een mandoline of als je die niet hebt met een kaasschaaf. De komkommer wordt niet geschild, de schil geeft namelijk een leuk kleuraccent in de salade en zorgt voor er voor dat de salade een beetje bite heeft.

Sesam als smaakmaker in de komkommersalade

Sesam is de smaakmaker van de komkommersalade. Als je sesamzaadjes koopt zijn ze meestal nog niet geroosterd. Door de zaadjes even in een droge pan te roosteren krijgen ze veel meer smaak.

Met de olie moet je voorzichtig zijn. Die is namelijk erg sterk van smaak. Een klein beetje sesamolie geeft de komkommersalade een boost. Ben je te royaal dan bederf je je hele salade.

Komkommersalade is altijd goed

Een komkommersalade, al dan niet met sesam, doet het altijd goed, of het nu bij een warme maaltijd, lunch of BBQ is. Komkommer is neutraal van smaak dus makkelijk te combineren met heel veel andere smaken. Een ander kenmerk van de komkommer is dat die verfrissend werkt wat bij pittige of zware gerechten soms wel prettig is. Vandaar dat er in de oosterse keuken veel gebruikgemaakt wordt van komkommer als bijgerecht.

Komkommersalades

Verse komkommersalade recepten om echt mee te verrassen

Komkommersalades zijn heerlijk en verfrissend, iedereen houdt er van en ze zijn dus een fijne en gezonde manier om van de zomer te genieten!

Komkommersalade met sesam

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 komkommer
  • 1 sjalot
  • 25 ml witte wijn azijn
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je komkommersalade met sesam:

Bak de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan, zo worden ze veel krachtiger van smaak. Laat ze na het bakken op een bord afkoelen.

Schaaf mooie linten van de komkommer met een kaasschaaf of mandoline.

Snijd heel dunne ringen van de sjalot.

Meng de olie, azijn en de chilisaus. Zet de komkommer en de dressing koel weg tot gebruik.

Schep vlak voor je de salade serveert de sesamzaadjes en de dressing door de komkommer. Doe dit niet te vroeg, want het is de bedoeling dat de komkommersalade met sesam knapperig is als je hem serveert.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Salade met oude kaas en kipkluifjes
Salade

Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Lunchsalade met verse haring en botersla
Salade

Lunchsalade met verse haring en botersla: makkelijk en lekker

Ouderwetse kropsla recept
Salade

Ouderwetse kropsla; zo kreeg je sla vroeger!

Eenvoudige tomatensalade van verse tomaten
Salade

Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten

Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
Salade

Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Zelfgemaakte graskaassalade
Hapjes

Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!