Koolsalade met cranberry’s en amandelen – Een salade hoeft niet altijd te betekenen dat de basis van ‘sla’ is. Ook van kool kun je een heerlijke salade maken. Voor een herfstige variant van zo’n salade kun je kiezen voor witte kool als basis. Je vindt hieronder een recept voor een koolsalade met cranberry’s en amandelen. Die noten en bessen geven er een extra najaarstintje aan. Dit gerecht is dan ook heerlijk om te serveren bij een ander najaarsgerecht. Je kunt de salade ook prima serveren als maaltijdsalade voor een lunch, of in een grotere portie als diner. De salade is helemaal vegetarisch gehouden. De noten zijn in dit geval de vleesvervanger.
Verse witte kool
Je maakt de koolsalade met cranberry’s en amandelen van verse witte kool. Verse witte kool betekent dat je een hele witte kool koopt, en dat je die zelf fijn snijdt of schaaft. Dat is uiteraard wat meer werk dan het opentrekken en leegschudden van een zakje voorgesneden witte kool, maar die paar minuten extra leveren je wel een lekkerdere salade op. Vers gesneden groente is tenslotte altijd lekkerder dan voorgesneden. Ben je bang dat een hele witte kool veel te veel is om dit recept te maken? Dan heb je vast gelijk. Maar een hele kool is vaak goedkoper dan een klein zakje. En met wat je overhoudt nadat je het recept van de koolsalade met cranberry’s en amandelen hebt gemaakt, kun je nog een maaltijd maken. Elders op de website vind je daarvoor vast een lekker recept.
Koolsalade met cranberry’s en amandelen, dat is koolsalade plus!
Koolsalade, ook wel ‘coleslaw’ genoemd, is een klassieker onder de koolgerechten. Meestal wordt zo’n salade gemaakt door witte kool te voorzien van een dressing en dat is dan het hele recept. Dat kan beter. Voeg eens een appel toe, wat gedroogde bessen en noten, en je hebt een geweldig lekkere koolsalade met cranberry’s en amandelen!
Gebruik geen verse cranberry ś voor het maken van de salade. Die zijn veel te zuur om zo te eten. De gedroogde variant zijn gesuikerd, wat ze iets zoeter maakt.
Koolsalade of coleslaw
Van kool maak je de lekkerste salades. Voor de leukste recepten voor koolsalade of coleslaw moet je bij lekker tafelen zijn!
Koolsalade met cranberry's en amandelen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram witte kool
- 2 appels
- 4 volle eetlepels mayonaise
- versgeperst sap van 1 citroen
- 75 gram gedroogde cranberry's
- 75 gram amandelen met vlies
- een klein bosje bieslook
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een koolsalade met cranberry’s en amandelen:
Schaaf of snijd de witte kool fijn.
Meng de mayonaise met het citroensap. Breng goed op smaak met zout en peper.
Schil en snijd de appel in blokjes. Schep die blokjes appel direct door de dressing om te voorkomen dat ze verkleuren.
Knip de bieslook fijn.
Hak de amandelen grof.
Meng in een grote kom de witte kool met de dressing met de appel erin.
Schep de amandelen, de cranberry’s en de bieslook door de salade,
Serveer de koolsalade met cranberry’s en amandelen direct of bewaar hem tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Tafel lekker !!