Koolsalade met een Mexicaans tintje – Een makkelijke manier om extra groente te eten is door een salade naast de warme maaltijd te serveren. Salades zijn meestal simpel en snel te maken. Vaak bestaat het vaste recept voor zo’n salade dan uit een of andere slasoort, of tomaten en komkommer. Maar er zijn natuurlijk ook andere groenten waar je prima een lekkere salade mee kunt maken. Al eens gedacht aan kool? Van rauwe kool kun je heerlijke knapperige salades maken. Je vindt hier een makkelijk recept voor een smakelijke en kleurrijke koolsalade met een Mexicaans tintje. Die salade doet het prima als bijgerecht, maar in een wat grotere portie is het ook een prima maaltijdsalade om mee te lunchen. Aan jou de keus. Het recept om de salade te maken vind je onderaan de pagina.
Vers gesneden rode kool en witte kool
Het basisingrediënt in het recept om een koolsalade te maken is natuurlijk kool. Voor de koolsalade met een Mexicaans tintje zijn rode en witte kool gebruikt. Die twee kolen maken, samen met de winterpeen en de mais, en het groene van de koriander en de lente-ui, een geweldig kleurrijk gerecht op je bord. Die kool ga je natuurlijk wel zelf snijden of schaven. Vers gesneden kool is lekkerder, knapperiger en het ziet er meestal smakelijker uit dan voorgesneden kool uit een zakje. Dat is wel makkelijk, maar zelf snijden kost je maar een paar minuten. Vaak is een hele kool, of zoals voor dit recept twee hele kolen, veel te veel. Maar dat hoeft geen reden te zijn om geen verse kool te kopen. De kool die je overhoudt, kun je gebruiken voor een ander recept. Eet bijvoorbeeld een dag gestoofde kool en de volgende dag de koolsalade met een Mexicaans tintje. Daarnaast kun je een aangesneden kool die je in huishoudfolie wikkelt nog makkelijk een paar dagen bewaren.
Maak de koolsalade met een Mexicaans tintje zo pittig als je wilt
Als je de koolsalade met een Mexicaans tintje volgens het recept maakt is hij niet heel pittig. Wil je een pittiger salade, dan kun je het recept heel makkelijk aanpassen. Kies dan voor een scherpe chilisaus in de dressing. Je kunt ook wat fijngesneden chilipeper of jalapeñopeper aan de salade toevoegen.
Koolsalade of coleslaw
Van kool maak je de lekkerste salades. Voor de leukste recepten voor koolsalade of coleslaw moet je bij lekker tafelen zijn!
Koolsalade met een Mexicaans tintje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1/2 witte kool
- 1/2 rode kool
- 1 winterpeen
- 5 eetlepels gare maïskorrels
- 250 gram gare kidneybonen
- 3 lente-uitjes
- 5 eetlepels mayonaise
- 50 ml slagroom
- 4 eetlepels chilisaus
- 1,5 el limoensap
- 5 theelepels Tex-mexkruiden
- 7 gram verse koriander
- zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een koolsalade met een Mexicaans tintje:
Snijd of schaaf de witte kool en de rode kool fijn.
Rasp de winterpeen op een grove rasp.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Hak de koriander.
Maak een dressing van de mayonaise, de slagroom, de chilisaus, het limoensap en de Tex-mexkruiden.
Neem een grote slaschaal en meng hierin de kool, de winterpeen, de lente-ui, de kidneybonen, de maïs.
Meng de dressing door de groenten.
Schep de koriander door de salade.
Serveer de koolsalade met een Mexicaans tintje als bijgerecht of als lunch.
Tafel lekker !!