Lichte zomerse salade met verse abrikozen – Koken met verse ingrediënten wordt vaak als lastig en tijdrovend gezien. En dat is heel jammer! Want dat is echt niet altijd het geval. Natuurlijk, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar je kunt het jezelf dus ook makkelijk maken. Met het juiste recept is dat geen enkel probleem.
Vandaag sla je het koken over!
Ja, je leest het goed, je slaat het koken vandaag over. Maar je gaat natuurlijk wel aan de slag met een recept dat vol zit met verse ingrediënten. Neem een handvol rucola, wat gedroogde ham, een bol mozzarella, wat verse abrikozen en je kunt in een handomdraai (20 minuutjes) een fantastische, kleurrijke salade maken. Makkelijker wordt het niet.
Met je vrienden genieten van een salade met verse abrikozen
Je beste vrienden komen ook wel tijdens een onweersbui, maar de meeste vrienden komen met mooi weer. En dan willen ze ook nog blijven eten. Herken je dat? Het lastige is dat jij met stralend zomerweer geen zin hebt om de keuken in te duiken. Je wilt lekker tafelen, maar het gewoon makkelijk houden. Dan kun je besluiten om een salade met verse abrikozen, rucola, mozzarella, gedroogde ham te maken. Klop er een simpele dressing bij, strooi er wat geroosterde pijnboompitten over en serveer met een knapperig volkoren broodje. Een heel makkelijk recept waar je mee kunt scoren en niet uren voor in de keuken hoeft te staan!
Van al die mooie kleuren en smaken krijg je trek
Juist in de zomermaanden wil je een snel recept maken en ga je voor die salade met verse abrikozen. De salade is een prachtig spel van verschillende kleuren, smaken en texturen. Doe die salade eens niet zoals gewoon in een kom, maar leg het, zoals op de foto, op een plank. Dat ziet er veel spectaculairder uit dan als je de salade in een gewone slakom serveert. Je krijgt de garantie dat de mensen die komen lunchen trek krijgen van de salade. Na het eten zullen ze je om het recept vragen.
Verse abrikozen: fluweelzacht en prachtig van kleur
Het seizoen voor verse abrikozen duurt maar twee maanden. Snel naar de markt dus om ze te kopen en om er deze heerlijke recepten mee te maken.
Heerlijke recepten met rucola
Rucola is meer dan alleen sla, diverse recepten met rucola bewijzen dat sla je gerecht net dat beetje extra geeft.
Salade met verse abrikozen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 of 2 verse abrikozen
- een handje rucola
- 3 plakjes lekkere gedroogde ham
- 1 bolletje mozzarella of een paar kleine bolletjes mozzarella
- wat pijnboompitjes
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel honing
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de salade met verse abrikozen:
Scheur de mozzarella in stukken of snijdt de bolletjes doormidden.
Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan kort totdat ze beginnen te verkleuren, dit komt de smaak ten goede. Pas op dit gaat erg snel. Haal ze dan ook direct uit de pan zodra ze beginnen te verkleuren.
Maak een dressing door de honing in de citroen op te lossen, doe er de peper, zout en de olie bij en klop goed door tot de dressing zich goed mengt.
Verdeel de rucola op een bord.
Draai van de ham ‘roosjes’ door ze dubbel te vouwen in de lengte en er een draai aan te geven. Leg de ham verdeeld over de rucola.
Snijd de abrikozen doormidden en smeer de snijkant in met olie.
Verwarm een grillplaat voor en leg de abrikozen met de snijkant op de grillplaat. Gril ze 2-3 minuutjes, haal ze uit de pan en snijd ze nog 1 maal doormidden.
Verdeel de abrikozen ook over de sla. Leg ook de mozzarella erbij en strooi er wat pijnboompitjes overheen. Druppel er vlak voor het serveren, naar smaak, 1-2 eetlepels dressing over.
De salade met verse abrikozen is erg lekker met een hard broodje of een snee geroosterd brood.
Tafel lekker !!