• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Lichte zomerse salade met verse abrikozen

Connie Derks door Connie Derks
in Salade
0
salade met verse abrikozen

Lichte zomerse salade met verse abrikozen – Koken met verse ingrediënten wordt vaak als lastig en tijdrovend gezien. En dat is heel jammer! Want dat is echt niet altijd het geval. Natuurlijk, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar je kunt het jezelf dus ook makkelijk maken. Met het juiste recept is dat geen enkel probleem.

Vandaag sla je het koken over!

Ja, je leest het goed, je slaat het koken vandaag over. Maar je gaat natuurlijk wel aan de slag met een recept dat vol zit met verse ingrediënten. Neem een handvol rucola, wat gedroogde ham, een bol mozzarella, wat verse abrikozen en je kunt in een handomdraai (20 minuutjes) een fantastische, kleurrijke salade maken. Makkelijker wordt het niet.

Met je vrienden genieten van een salade met verse abrikozen

Je beste vrienden komen ook wel tijdens een onweersbui, maar de meeste vrienden komen met mooi weer. En dan willen ze ook nog blijven eten. Herken je dat? Het lastige is dat jij met stralend zomerweer geen zin hebt om de keuken in te duiken. Je wilt lekker tafelen, maar het gewoon makkelijk houden. Dan kun je besluiten om een salade met verse abrikozen, rucola, mozzarella, gedroogde ham te maken. Klop er een simpele dressing bij, strooi er wat geroosterde pijnboompitten over en serveer met een knapperig volkoren broodje. Een heel makkelijk recept waar je mee kunt scoren en niet uren voor in de keuken hoeft te staan!

Van al die mooie kleuren en smaken krijg je trek

Juist in de zomermaanden wil je een snel recept maken en ga je voor die salade met verse abrikozen. De salade is een prachtig spel van verschillende kleuren, smaken en texturen. Doe die salade eens niet zoals gewoon in een kom, maar leg het, zoals op de foto, op een plank. Dat ziet er veel spectaculairder uit dan als je de salade in een gewone slakom serveert. Je krijgt de garantie dat de mensen die komen lunchen trek krijgen van de salade. Na het eten zullen ze je om het recept vragen.

abrikozen

Verse abrikozen: fluweelzacht en prachtig van kleur

Het seizoen voor verse abrikozen duurt maar twee maanden. Snel naar de markt dus om ze te kopen en om er deze heerlijke recepten mee te maken.

Heerlijke recepten met rucola

Heerlijke recepten met rucola

Rucola is meer dan alleen sla, diverse recepten met rucola bewijzen dat sla je gerecht net dat beetje extra geeft.

Salade met verse abrikozen

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 of 2 verse abrikozen
  • een handje rucola
  • 3 plakjes lekkere gedroogde ham
  • 1 bolletje mozzarella of een paar kleine bolletjes mozzarella
  • wat pijnboompitjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de salade met verse abrikozen:

Scheur de mozzarella in stukken of snijdt de bolletjes doormidden.

Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan kort totdat ze beginnen te verkleuren, dit komt de smaak ten goede. Pas op dit gaat erg snel. Haal ze dan ook direct uit de pan zodra ze beginnen te verkleuren.

Maak een dressing door de honing in de citroen op te lossen, doe er de peper, zout en de olie bij en klop goed door tot de dressing zich goed mengt.

Verdeel de rucola op een bord.

Draai van de ham ‘roosjes’ door ze dubbel te vouwen in de lengte en er een draai aan te geven. Leg de ham verdeeld over de rucola.

Snijd de abrikozen doormidden en smeer de snijkant in met olie.

Verwarm een grillplaat voor en leg de abrikozen met de snijkant op de grillplaat. Gril ze 2-3 minuutjes, haal ze uit de pan en snijd ze nog 1 maal doormidden.

Verdeel de abrikozen ook over de sla. Leg ook de mozzarella erbij en strooi er wat pijnboompitjes overheen. Druppel er vlak voor het serveren, naar smaak, 1-2 eetlepels dressing over.

De salade met verse abrikozen is erg lekker met een hard broodje of een snee geroosterd brood.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing
Salade

Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Bloemkoolsalade met paprika en komkommer
Salade

Bloemkoolsalade met paprika en komkommer; snel gezond eten

Fruitsalade met kwark in een potje
Salade

Fruitsalade met kwark in potjes

Salade van rode bietjes
Salade

Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado

Gemengde salade met een tropisch tintje
Salade

Gemengde salade met een tropisch tintje –

Spitskool salade met yoghurt limoendressing
Salade

Spitskool salade met yoghurt limoendressing

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!