• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Linzensalade met geitenkaas

0
linzensalade met geitenkaas

Linzensalade met geitenkaas – Een supergezonde maaltijdsalade, vol vezels en eiwitten. En ook makkelijk om mee te nemen als lunch naar je werk.

Een salade van linzen is origineel

Niemand, nou ja, bijna niemand, maakt een salade van linzen. Vaak wordt er een zakje bladsla opengetrokken, wat ingrediënten erbij en een dressing erover. Een linzensalade met geitenkaas is echt iets anders. Je moet de linzen even koken, dat is niet zoveel werk. Je moet de juiste smaken bij elkaar zoeken. Natuurlijk neem je het lekkerste geitenkaasje dat je te pakken kunt krijgen, en zo zet je straks iets echt lekkers op tafel.

Werk met gedroogde linzen, dat is lekkerder

Ongekend maakt onbemind. Veel mensen zeggen als ze linzen zien: “die lust ik niet”. Maar vaak hebben ze ze nog nooit geproefd. Linzen zijn er gedroogd en uit pot of blik. De gedroogde versie is net wat lekkerder. Het is iets meer werk maar ook dat valt best mee, eigenlijk kost het alleen net iets meer tijd. Dus, neem die tijd even als je de linzensalade met geitenkaas wil maken.

De linzensalade met geitenkaas is een supergezonde maaltijdsalade

Om te beginnen zijn linzen hartstikke gezond. Ze zitten vol vezels, en ze zouden echt vaker onderdeel van je menu moeten zijn. Maar naast die linzen ga je nog romaanse sla, sjalotjes, verse komkommer en zongedroogde tomaatjes gebruiken. En je maakt de linzensalade met geitenkaas om die vervolgens ook op smaak te brengen met verse koriander. Gezonder gaat het niet worden mensen.

Let wel op als je de salade als lunch meeneemt

Wil je de linzensalade met geitenkaas als lunch mee naar je werk nemen, meng dan de komkommer niet met de linzen. Je kunt het beste het linzenmengsel onder in het bakje doen en de rest erbovenop. Dit is omdat de komkommer en ook de sla vocht los laten en anders hun knapperigheid verliezen.

gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!

Linzensalade met geitenkaas

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram linzen ongekookt
  • 2 sjalotjes
  • 2 kleine struikjes romaanse sla
  • verse geitenkaas +/- 200 gram
  • 100 gram zongedroogde tomaten op olie
  • eetlepel gehakte koriander of peterselie
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel rode balsamicoazijn
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een heerlijke linzensalade met geitenkaas:

Was de linzen goed en haal er eventuele ongerechtigheden uit.

Zet de linzen dan op met een halve liter water en wat zout en kook ze beetgaar in 15-20 minuten.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan en schud ze in een kommetje.

Snijd de tomaatjes eventueel kleiner.

Snijd de sjalotten in halve ringetjes en bak ze kort aan in een beetje olijfolie. Draai het vuur uit. Doe de gekookte linzen en de zongedroogde tomaatjes samen met een eetlepel balsamicoazijn bij de gebakken uitjes in de pan en roer even door. Laat dit afkoelen.

Verdeel op een bord of in een schaal in reepjes gesneden romaanse sla. Snij de komkommer in blokjes en meng het samen met de fijngesneden koriander met het linzenmengsel, breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de sla. Verkruimel de kaas over de salade en strooi er de pijnboompitten over.

Serveer de linzensalade met geitenkaas direct.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

  • Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

    Hartig en gezond: Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

  • Hapjes met brie

    Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

  • Cottage cheese pannenkoekjes

    Cottage cheese pannenkoekjes

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas; groot, mini of als lunchwrap

  • Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

    Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

  • Biefstuk met roquefortsaus

    Biefstuk met roquefortsaus; dat is smaak!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.