• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Maaltijdsalade met geitenkaas, spek en frambozen

Het recept voor een heerlijke, makkelijke maaltijd

Connie Derks door Connie Derks
in Salade
0
2
maaltijdsalade met geitenkaas

Maaltijdsalade met geitenkaas, spek en frambozen – Wat is er nu lekkerder dan een salade die de perfecte balans biedt tussen hartig, romig en zoet?

Maaltijdsalades, een feest op je bord

Als het gaat om een lekkere gezonde en voedzame maaltijd, is een maaltijdsalade op basis van groene sla een goede keuze. De overheerlijke maaltijdsalade met geitenkaas, spek en frambozen is een salade waar je graag voor aan tafel schuift. De salade is vrij makkelijk te maken en zit boordevol voedingsstoffen. De combinatie van geitenkaas, spek en frambozen in de maaltijdsalade is een match made in heaven. De romige en licht zoute geitenkaas vormt een perfecte tegenhanger voor het hartige spek. Samen creëren ze een smaakvolle basis voor de salade. De frambozen voegen een verfrissende toets toe waardoor de salade niet te zwaar wordt.

Lauwwarme geitenkaas in een jasje van ontbijtspek

Geitenkaas, met zijn milde en romige smaak, speelt een hoofdrol in de salade. In kaas van geitenmelk zit minder lactose en is daardoor lichter verteerbaar. Hij heeft een unieke, milde smaak die perfect samengaat met salades. In de salade wordt een rolletje geitenkaas met witte korst gebruikt. De plakjes worden in ontbijtspek gewikkeld en kort gebakken tot het spek krokant wordt en de kaas lichtjes begint te smelten. Door de gebakken geitenkaas met spek lauwwarm te serveren geeft het de salade een echte smaakboost.

Lekkere groene salade van de krop

Een maaltijdsalade kan met pasta of rijst gemaakt worden, maar ook met sla maak je de heerlijkste maaltijdsalades. Het is een lichte en frisse salade die het hele jaar door lekker is. Kies voor een stevige kropsla of gebruik een salade trio met lollo rosso, lollo biondo en frisee. Doordat die drie samen aan een kluit geteeld worden heb je drie soorten stevige sla die perfect geschikt zijn voor een maaltijdsalade. Een krop is ongeveer genoeg voor vier personen.

Knapperige croutons over de salade

Je kunt bij een maaltijdsalade met geitenkaas plakjes stokbrood met boter serveren, maar misschien heb je nog wel een restje oud brood of afbakbroodjes van gisteren liggen. Snijd die dan in dobbelsteentjes en hussel dit om met een beetje olie en kruiden. Als je dit even kort bakt in een koekenpan, krijg je de heerlijke croutons waarbij dat plakje stokbrood verbleekt. En je bent ook nog eens goed bezig, want anders was dat brood waarschijnlijk in de prullenbak beland.

frambozen

Frambozen; heerlijke recepten & nuttige tips

Er zijn meer dan genoeg reden om vaker frambozen te eten. Hier vind je die reden + de recepten om de frambozen ook echt te gaan gebruiken.

Maaltijdsalade met geitenkaas, spek en framboos

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100-150 gram gemengde sla
  • 60 gram geitenkaas (rol)
  • 50 gram frambozen
  • 1 lente ui
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 1/2 eetlepel honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1-2 sneetjes brood
  • 10 gram geroosterde pijnboompitjes
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je maaltijdsalade met geitenkaas, spek en frambozen:

Was de sla en schud het meeste vocht eraf. Snijd in grove stukken en doe de sla op een bord.

Maak de croutons door het brood in blokjes te snijden en te besprenkelen met een beetje olijfolie. Meng dit goed en bak het in een droge koekenpan krokant. Doe dit in een kommetje en bestrooi licht met een beetje zout en peper, zet opzij.

Snijd de lente-ui in ringetjes.

Snijd de geitenkaas in drie plakjes. Wikkel een plakje ontbijtspek om de geitenkaas, leg er nog een plakje kruislings op en wikkel dit er ook omheen, probeer de hele kaas te bedekken met spek. Doe dit ook met de andere plakjes kaas.

Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie en bak de omwikkelde plakjes kaas op een zacht vuur goudbruin en knapperig. Haal de kaas uit de pan en leg op een bord.

Zet het vuur uit en doe nog een lepel olie samen met de azijn en de honing in de pan. Roer hiermee de aanbaksels los. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verdeel alle ingrediënten gelijkmatig over de salade, giet er dressing naar smaak over en geniet.

Tafel lekker !!

Tags: FruitMaaltijdsalade
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Salade van courgette
Salade

Frisse salade van courgette met feta en verse rucoladressing

Frisse fruitsalade van watermeloen
Salade

Frisse fruitsalade van watermeloen met verse munt en limoen

Mediterrane maaltijdsalade met kip
Salade

Mediterrane maaltijdsalade met kip: snel en makkelijk

Bindsla met tomatensalsa
Salade

Bindsla met tomatensalsa als fris bijgerecht

Salade van parelcouscous met gegrilde paprika
Salade

Salade van parelcouscous met gegrilde paprika en feta

Salade van lollo rosso en lollo bionda
Salade

Salade van lollo rosso en lollo bionda met restjes uit de koelkast

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen
  • Cajun kruidenmix maak je lekker zelf

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Marleen Lambeets op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!