Zin in iets lichts maar wel met pit? Deze maaltijdsalade is er zo eentje die het echt goed doet op een doordeweekse avond, zeker als je geen zin hebt om uitgebreid te koken. We gebruiken boerengeitenkaas – het liefst lokaal – en geven die net een tikje warmte met een brander of onder de grill. Daardoor wordt ‘ie zacht vanbinnen en krijgt de buitenkant een heerlijk gebrand randje.
De basis is verse bladsla met een bite, zoals kropsla of bindsla. Geen voorverpakte melange, maar gewoon zelf even wassen en scheuren – dat proef je echt. Samen met frisse komkommer, tomaat en radijs krijg je een fijne afwisseling in elke hap.
Wat ‘m echt afmaakt? De zelfgemaakte croutons (restje brood, beetje olie, oven in) en een handje gemengde noten voor wat crunch. En die dressing? Die geef je er apart bij. Staat niet alleen mooier, maar zo kiest iedereen z’n eigen smaak.
Eenvoudig, vers en gewoon heel lekker. Ideaal als je even snel iets op tafel wil zetten waar je samen van kunt genieten.
Kaas
Kaasrecepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!
Maaltijdsalade met lauwwarme geitenkaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram bladsla
- 10 snoeptomaten
- 1/3 komkommer
- 1 lente-ui
- 2-3 radijsjes
- 180 - 200 gram boeren geitenkaas
- 50 gram broodcroutons
- 30 gram gebrande gemengde noten
- 1 eetlepel lokale honing
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Was de sla en scheur of snijd hem in stukken en laat de sla in een vergiet uitlekken.
Snijd de komkommer in halve plakjes, de kerstomaatjes doormidden, de radijsjes in dunne plakjes en de lente-ui in ringetjes.
Hak de noten grof.
Meng voor de dressing de olie, honing, balsamicoazijn, mosterd en een beetje zout en peper naar smaak.
Verdeel de sla en de groenten over 2 diepe borden.
Snijd de geitenkaas in 6 of 8 plakjes en leg dit op een hittebestendig bord.
Brand de kaas af met een brander tot deze licht verwarmd en mooi verkleurd is. Heb je geen brander? Zet de geitenkaas dan 5 minuten onder een hete grill.
Leg de lauwwarme kaasjes op de salade en bestrooi de salade met de gehakte noten en de croutons.
Serveer de maaltijdsalade met lauwwarme geitenkaas direct, geef er de dressing los bij zodat ieder naar wens kan nemen.
Tafel lekker !!