Maaltijdsalade met kipfilet en Hollandse aardbeien – Aardbeien, horen te het favoriete fruit in de zomermaanden. Hollandse aardbeien dan wel, want die harde Spaanse, die buiten ons seizoen verkocht worden, die raken we niet aan. Wij zeggen hier thuis: “Dat zijn geen aardbeien, dat zijn dingen die er naast gelegen hebben.” Al zien ze er ogenschijnlijk nog zo lekker uit, wij wachten tot het Hollandse aardbeienseizoen begonnen is. En daar zitten we nu midden in, dus nog een recept met aardbeien!
Een maaltijdsalade om lekker mee naar buiten te nemen. Er gaat een scheut alcohol door. Dat kan jenever zijn, maar mijn vrienden- ze maken deze salade al jaren- hebben ontdekt dat ze hem nog lekkerder vinden met Poire Williams, dus mocht je dat in huis hebben …
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.
Maaltijdsalade met kipfilet en Hollandse aardbeien
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200-250 gram aardbeien
- ijsbergsla
- 200-250 gram kipfilet
- olijfolie
- 1 handsinaasappel
- 2 el crème fraîche
- 2 el mayonaise
- 1-2 el jenever of Poire Williams
- zwarte peper, zout
Bereidingswijze van dit recept
Een maaltijdsalade met kipfilet en Hollandse aardbeien maak je zo:
Snijd de kipfilet in dunne medaillons of sla het vlees plat. Smeer de filet in met olijfolie en bestrooi met zwarte peper en zout. Verhit een grillpan en bak het vlees in een paar minuten aan beide zijden tot het gaar is en je mooie bruine streepjes ziet. Neem het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Snijd het afgekoelde vlees in reepjes. (Bewaar eventueel in de koelkast tot later gebruik.)
Schil de sinaasappel dik (tot op het vruchtvlees) boven een diep bord en vang het vrijgekomen vocht op. Snijd de sinaasappelpartjes met een scherp mes tussen de vliezen uit (vocht opvangen) en halveer de partjes.
Maak een dressing van de crème fraîche, mayonaise, het opgevangen sinaasappelsap en een tot twee eetlepels jenever of Poire Williams. Breng op smaak met peper en zout.
Neem 4 à 5 grote bladeren van de krop ijsbergsla of snijd een stuk van de krop af (het komt niet zo nauw). Was en droog de sla en snijd hem in dunne reepjes. Maak de aardbeien schoon en snijd ze doormidden, de grotere exemplaren in kwarten.
Schep de ijsbergsla om met de aardbeien, de kipfilet en de sinaasappelstukjes. Werk de dressing erdoor en maal er flink wat verse zwarte peper over.
Deze maaltijdsalade met kipfilet en Hollandse aardbeien is heel geschikt om mee te nemen op een picknick. Icebergsla kan wel wat hebben. Je kunt de salade (gedeeltelijk) vooraf maken en enige tijd gekoeld bewaren, houd de aardbeien dan wel even apart en voeg die vlak voor je gaat eten toe.
Tafel (of picknick) lekker !!