• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Mediterrane maaltijdsalade met kip: snel en makkelijk

Rijkgevulde salade met kipfilet en groente, perfect voor een zonnig eetmoment

Connie Derks door Connie Derks
in Salade
0
Mediterrane maaltijdsalade met kip

Mediterrane maaltijdsalade met kip is een frisse keuze voor warme dagen. Deze maaltijdsalade zit boordevol verse ingrediënten zoals gegrilde paprika, gedroogde tomaatjes en knapperige rucola. Het mooie aan deze Mediterrane maaltijdsalade met kip is dat je hem makkelijk kunt voorbereiden en zowel lauwwarm als koud kunt serveren. Dat maakt dit recept ideaal voor een ontspannen lunch of lichte avondmaaltijd.

Dankzij de zelfgebakken kipfilet en een romig sausje op basis van yoghurt en mayonaise, is deze Mediterrane maaltijdsalade met kip net wat rijker en lekker vullend. De pasta geeft een stevige basis en de groenten brengen kleur en smaak. Ook voor wie niet zo vaak kookt, is dit recept goed te doen. Kies voor een stevige pastasoort, houd de groenten vers en rooster de pijnboompitjes voor extra smaak. Zo zet je in een half uurtje een heerlijke salade op tafel die iedereen lekker vindt.

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Porties:4 personen
Voorbereiding:0 minuten
Bereiding:30 minuten
Wachttijd:0 minuten
Totale tijd:30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 halve kipfilets +/- 400 gram
  • 200 gram gegrilde paprika
  • 100 gram gedroogde tomaten
  • 100 gram rucola
  • 1/2 komkommer
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 3 lente-uitjes
  • 300 gram pasta
  • 3 augurken
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • olijfolie
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 1 eetlepel augurkennat

Zo maak je Mediterrane maaltijdsalade met kip:

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente, giet af en spoel af met koud water. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.

Snijd de kipfilets overdwars doormidden zo dat je 4 dunne kipfilets krijgt. Smeer de kipfilets in met olijfolie en kruid ze met de helft van de cajunkruiden. Bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten in een gril of koekenpan tot ze gaar zijn. Laat afkoelen tot lauwwarm.

Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan.

Snijd de sjalot en de augurk fijn. Maak er met de mayonaise, yoghurt, augurkennat, mosterd en de andere helft van de cajunkruiden een sausje van. Doe dit in een grote kom waarin je straks de pastasalade kan mengen.

Snijd de komkommer, gedroogde tomaat en paprika in reepjes en de lente-ui in ringetjes. Doe ze in de kom bij het sausje.

Snijd de kipfilets in reepjes en hou er ongeveer de helft van apart. Snijd de rest nog een- of tweemaal door en doe ook die in de kom samen met de uitgelekte pasta.

Meng alles luchtig door elkaar. Serveer de salade op een grote schaal of aparte borden op de rucola en verdeel er de achtergehouden kipreepjes over. Bestrooi de maaltijdsalade met pijnboompitten en serveer.

Tip: De salade is vers met lauwwarme kip erg lekker. Je kunt de maaltijdsalade met kip ook al eerder maken en koud serveren. Houd de rucola en de pijnboompitjes dan apart zodat de blaadjes niet verleppen en de pitjes lekker knapperig blijven.

Tafel lekker !!

Niveau: Makkelijk
Dieet: -
Kooktechniek: -
Kooktijd: 15-30 minuten
Verse ingrediënten: Kipfilet

Mediterrane maaltijdsalade met kip is een ideale maaltijd voor warme dagen. In deze Mediterrane maaltijdsalade met kip draait alles om de combinatie van verse ingrediënten, een goed gegaarde kipfilet en een sausje dat alles samenbrengt. Door de kip eerst in dunne plakjes te snijden en kort te bakken, blijft hij mals en sappig. Deze Mediterrane maaltijdsalade met kip kun je bovendien makkelijk van tevoren maken en meenemen naar een picknick of etentje buiten.

Een Mediterrane maaltijdsalade met kip maak je het lekkerst met goede, stevige pasta. Laat slappe pasta’s achterwege, want die worden te snel papperig. Spoel de pasta meteen na het koken koud af zodat hij niet verder gaart. Zo houd je de Mediterrane maaltijdsalade met kip lekker fris. Rooster de pijnboompitjes en voeg die pas op het laatst toe voor een knapperige beet.

Verse ingrediënten in een Mediterrane maaltijdsalade met kip

In een Mediterrane maaltijdsalade met kip horen verse groenten. Gegrilde paprika en gedroogde tomaatjes geven een diepe smaak, terwijl komkommer en lente-ui voor frisheid zorgen. De rucola kun je er vlak voor het serveren onder scheppen. Zo blijft alles lekker knapperig. De Mediterrane maaltijdsalade met kip krijgt daardoor precies de juiste balans van hartig, fris en licht pittig door de cajunkruiden.

Praktische tips voor jouw Mediterrane maaltijdsalade met kip

De Mediterrane maaltijdsalade met kip kun je ook goed bewaren. Zet de salade maximaal een dag afgedekt in de koelkast. Houd de rucola en pijnboompitjes apart tot het serveren, dan blijft de structuur beter. Deze Mediterrane maaltijdsalade met kip is trouwens ook heerlijk op een broodje. Neem een stevige bol, beleg met wat ijsbergsla en leg er de kipreepjes op. Een schepje van de saus erbij en je hebt een snelle lunch.

Met deze Mediterrane maaltijdsalade met kip haal je de zon in huis. Of je hem nu serveert bij de lunch, als hoofdgerecht of tijdens een picknick, je zit altijd goed. Verse ingrediënten maken het verschil, en daar draait het om: zelfgemaakt, smaakvol en makkelijk.

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 halve kipfilets +/- 400 gram
  • 200 gr gegrilde paprika
  • 100 gram gedroogde tomaten
  • 100 gram rucola
  • 1/2 komkommer
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 3 lente-uitjes
  • 300 gram pasta
  • 3 augurken
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • olijfolie
  • 1 eetlepel cajun kruiden
  • 1 eetlepel augurkennat

Bereidingswijze van dit recept

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente, giet af en spoel af met koud water. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.

Snijd de kipfilets overdwars doormidden zo dat je 4 dunne kipfilets krijgt. Smeer de kipfilets in met olijfolie en kruid ze met de helft van de cajunkruiden. Bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten in een gril of koekenpan tot ze gaar zijn. Laat afkoelen tot lauwwarm.

Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan.

Snijd de sjalot en de augurk fijn. Maak er met de mayonaise, yoghurt, augurkennat, mosterd, en de andere helft van de cajunkruiden een sausje van. Doe dit in een grote kom waarin je straks de pastasalade kan mengen.

Snijd de komkommer, gedroogde tomaat en paprika in reepjes en de lente-ui in ringetjes. Doe ze in de kom bij het sausje.

Snijd de kipfilets in reepjes en hou er ongeveer de helft van apart. Snij de rest nog een- of tweemaal door en doe ook die in de kom samen met de uitgelekte pasta.

Meng alles luchtig door elkaar. Serveer de salade op een grote schaal of aparte borden op de rucola en verdeel er de achtergehouden kipreepjes over. Bestrooi de maaltijdsalade met pijnboompitten en serveer.

Tip:

De salade is vers met lauwwarme kip erg lekker. Je kunt de maaltijdsalade met kip ook al eerder maken en koud serveren. Houd de rucola en de pijnboompitjes dan apart zodat de blaadjes niet verleppen en de pitjes lekker knapperig blijven.

Tafel lekker !!

DeelPin3VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing
Salade

Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Bloemkoolsalade met paprika en komkommer
Salade

Bloemkoolsalade met paprika en komkommer; snel gezond eten

Fruitsalade met kwark in een potje
Salade

Fruitsalade met kwark in potjes

Salade van rode bietjes
Salade

Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado

Gemengde salade met een tropisch tintje
Salade

Gemengde salade met een tropisch tintje –

Spitskool salade met yoghurt limoendressing
Salade

Spitskool salade met yoghurt limoendressing

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!