Mediterrane maaltijdsalade met kip is een frisse keuze voor warme dagen. Deze maaltijdsalade zit boordevol verse ingrediënten zoals gegrilde paprika, gedroogde tomaatjes en knapperige rucola. Het mooie aan deze Mediterrane maaltijdsalade met kip is dat je hem makkelijk kunt voorbereiden en zowel lauwwarm als koud kunt serveren. Dat maakt dit recept ideaal voor een ontspannen lunch of lichte avondmaaltijd.
Dankzij de zelfgebakken kipfilet en een romig sausje op basis van yoghurt en mayonaise, is deze Mediterrane maaltijdsalade met kip net wat rijker en lekker vullend. De pasta geeft een stevige basis en de groenten brengen kleur en smaak. Ook voor wie niet zo vaak kookt, is dit recept goed te doen. Kies voor een stevige pastasoort, houd de groenten vers en rooster de pijnboompitjes voor extra smaak. Zo zet je in een half uurtje een heerlijke salade op tafel die iedereen lekker vindt.
Mediterrane maaltijdsalade met kip
Ingrediënten:
- 2 halve kipfilets +/- 400 gram
- 200 gram gegrilde paprika
- 100 gram gedroogde tomaten
- 100 gram rucola
- 1/2 komkommer
- 25 gram pijnboompitjes
- 3 lente-uitjes
- 300 gram pasta
- 3 augurken
- 1 sjalotje
- 2 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- olijfolie
- 1 eetlepel cajunkruiden
- 1 eetlepel augurkennat
Zo maak je Mediterrane maaltijdsalade met kip:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente, giet af en spoel af met koud water. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
Snijd de kipfilets overdwars doormidden zo dat je 4 dunne kipfilets krijgt. Smeer de kipfilets in met olijfolie en kruid ze met de helft van de cajunkruiden. Bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten in een gril of koekenpan tot ze gaar zijn. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan.
Snijd de sjalot en de augurk fijn. Maak er met de mayonaise, yoghurt, augurkennat, mosterd en de andere helft van de cajunkruiden een sausje van. Doe dit in een grote kom waarin je straks de pastasalade kan mengen.
Snijd de komkommer, gedroogde tomaat en paprika in reepjes en de lente-ui in ringetjes. Doe ze in de kom bij het sausje.
Snijd de kipfilets in reepjes en hou er ongeveer de helft van apart. Snijd de rest nog een- of tweemaal door en doe ook die in de kom samen met de uitgelekte pasta.
Meng alles luchtig door elkaar. Serveer de salade op een grote schaal of aparte borden op de rucola en verdeel er de achtergehouden kipreepjes over. Bestrooi de maaltijdsalade met pijnboompitten en serveer.
Tip: De salade is vers met lauwwarme kip erg lekker. Je kunt de maaltijdsalade met kip ook al eerder maken en koud serveren. Houd de rucola en de pijnboompitjes dan apart zodat de blaadjes niet verleppen en de pitjes lekker knapperig blijven.
Tafel lekker !!
Mediterrane maaltijdsalade met kip is een ideale maaltijd voor warme dagen. In deze Mediterrane maaltijdsalade met kip draait alles om de combinatie van verse ingrediënten, een goed gegaarde kipfilet en een sausje dat alles samenbrengt. Door de kip eerst in dunne plakjes te snijden en kort te bakken, blijft hij mals en sappig. Deze Mediterrane maaltijdsalade met kip kun je bovendien makkelijk van tevoren maken en meenemen naar een picknick of etentje buiten.
Een Mediterrane maaltijdsalade met kip maak je het lekkerst met goede, stevige pasta. Laat slappe pasta’s achterwege, want die worden te snel papperig. Spoel de pasta meteen na het koken koud af zodat hij niet verder gaart. Zo houd je de Mediterrane maaltijdsalade met kip lekker fris. Rooster de pijnboompitjes en voeg die pas op het laatst toe voor een knapperige beet.
Verse ingrediënten in een Mediterrane maaltijdsalade met kip
In een Mediterrane maaltijdsalade met kip horen verse groenten. Gegrilde paprika en gedroogde tomaatjes geven een diepe smaak, terwijl komkommer en lente-ui voor frisheid zorgen. De rucola kun je er vlak voor het serveren onder scheppen. Zo blijft alles lekker knapperig. De Mediterrane maaltijdsalade met kip krijgt daardoor precies de juiste balans van hartig, fris en licht pittig door de cajunkruiden.
Praktische tips voor jouw Mediterrane maaltijdsalade met kip
De Mediterrane maaltijdsalade met kip kun je ook goed bewaren. Zet de salade maximaal een dag afgedekt in de koelkast. Houd de rucola en pijnboompitjes apart tot het serveren, dan blijft de structuur beter. Deze Mediterrane maaltijdsalade met kip is trouwens ook heerlijk op een broodje. Neem een stevige bol, beleg met wat ijsbergsla en leg er de kipreepjes op. Een schepje van de saus erbij en je hebt een snelle lunch.
Met deze Mediterrane maaltijdsalade met kip haal je de zon in huis. Of je hem nu serveert bij de lunch, als hoofdgerecht of tijdens een picknick, je zit altijd goed. Verse ingrediënten maken het verschil, en daar draait het om: zelfgemaakt, smaakvol en makkelijk.
Mediterrane maaltijdsalade met kip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 halve kipfilets +/- 400 gram
- 200 gr gegrilde paprika
- 100 gram gedroogde tomaten
- 100 gram rucola
- 1/2 komkommer
- 25 gram pijnboompitjes
- 3 lente-uitjes
- 300 gram pasta
- 3 augurken
- 1 sjalotje
- 2 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- olijfolie
- 1 eetlepel cajun kruiden
- 1 eetlepel augurkennat
Bereidingswijze van dit recept
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente, giet af en spoel af met koud water. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
Snijd de kipfilets overdwars doormidden zo dat je 4 dunne kipfilets krijgt. Smeer de kipfilets in met olijfolie en kruid ze met de helft van de cajunkruiden. Bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten in een gril of koekenpan tot ze gaar zijn. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan.
Snijd de sjalot en de augurk fijn. Maak er met de mayonaise, yoghurt, augurkennat, mosterd, en de andere helft van de cajunkruiden een sausje van. Doe dit in een grote kom waarin je straks de pastasalade kan mengen.
Snijd de komkommer, gedroogde tomaat en paprika in reepjes en de lente-ui in ringetjes. Doe ze in de kom bij het sausje.
Snijd de kipfilets in reepjes en hou er ongeveer de helft van apart. Snij de rest nog een- of tweemaal door en doe ook die in de kom samen met de uitgelekte pasta.
Meng alles luchtig door elkaar. Serveer de salade op een grote schaal of aparte borden op de rucola en verdeel er de achtergehouden kipreepjes over. Bestrooi de maaltijdsalade met pijnboompitten en serveer.
Tip:
De salade is vers met lauwwarme kip erg lekker. Je kunt de maaltijdsalade met kip ook al eerder maken en koud serveren. Houd de rucola en de pijnboompitjes dan apart zodat de blaadjes niet verleppen en de pitjes lekker knapperig blijven.
Tafel lekker !!