Pastasalade Caprese; voor een verrukkelijke pastasalade – Insalata Caprese is een overbekend voorgerecht, of eigenlijk een salade uit Italië. Leuk om te weten is dat Italianen het ook wel hebben over de Insalata Tricolore. De trots op hun driekleurige vlag komt dan ook helemaal tot uiting in deze eenvoudige salade van mozzarella, tomaat en basilicum.
Caprese varianten
De Insalata Caprese wordt op heel veel manieren op tafel gepresenteerd. Het is populair op een bordje, maar ook in een glaasje, op een prikkertje op de borrelplank, en vandaag besloot ik een pastasalade Caprese met deze driekleur te maken. Ook daar zijn al talloze voorbeelden van, maar ik denk jullie toch te kunnen verrassen met mijn eigen recept.
Balsamico
Deze salade vraagt om een echte Balsamico. Balsamico is in Italië wat voor ons de Goudse kaas is. Een product dat met passie en trots gemaakt wordt. Kortom: in onderstaande pastasalade zie en voel je de trots van de Italiaanse mama’s. Vandaag gepresenteerd door een Hollandse papa.
Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Pastasalade Caprese
Pastasalade voor 4 personen
- 300 gram farfalle pasta
- 400 gram cherry tomaatjes
- 300 gram mozzarella balletjes (kies liefst voor buffelmozzarella)
- 1/2 ui
- Een flink stuk van de basilicumplant uit je vensterbank
- zout, peper
- 2 theelepels suiker
- 6 eetlepels extra virgine olijfolie
- 6 eetlepels goede balsamicoazijn
Breng een pan met royaal water aan de kook. Voeg wat zout toe en laat de pasta in 10 minuten beetgaar koken. Doe de pasta dan over in een vergiet, laat flink schrikken onder de koude kraan en laat staan.
Pel en snipper een halve ui, meng met de olijfolie en de balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met zout, peper en suiker.
Halveer de cherrytomaatjes en meng ze samen met wat basilicum en de mozzarella balletjes door de pasta. Giet de dressing erover, proef en breng waar nodig nog wat smaak aan.
Tafel lekker
Goedenavond,
Deze pastasalade lijkt me super lekker, en ik zou het graag aanstaande zaterdag willen maken, maar
hoeveel suiker moet ik voor dit recept gebruiken?
Vriendelijke groet,
Annyèt
Goedenavond Annyèt, sorry dat dat er niet bij stond. ca. twee theelepels suiker. We passen het aan in het recept.