Pastasalade met doperwten en bospeen – Iedereen houdt van pasta en de meeste mensen kunnen een maaltijdsalade ook wel waarderen. Wil je het beste van twee werelden, ga dan eens voor een pastasalade. In dit artikel vind je het recept voor het maken van een pastasalade met doperwten en bospeen. Boordevol verse groente en een beetje gerookte kipfilet. De salade doet het prima als makkelijk te maken hoofdgerecht, maar je kunt hem ook heel goed mee naar kantoor nemen voor de lunch, of naar een zomerse picknick!
Welke pasta neem je voor een salade
In principe zou je elke soort pasta kunnen kiezen om een pastasalade te maken. Toch kan het handig zijn om er even over na te denken. Het spreekt vanzelf dat spaghetti of tagliatelle niet de handigste keuze is voor een salade. Een ‘korte’ pasta eet een stuk makkelijker en is ook veel makkelijker te mengen met de groente en andere ingrediënten die je in de salade verwerkt. In het recept voor de pastasalade met doperwten en bospeen is conchiglie gebruikt. Dat zijn pastaschelpjes die niet te groot zijn. Ze zijn heel geschikt voor een salade. Een andere korte pastasoort kan natuurlijk ook heel goed, maar kies niet voor een te grove soort.
Pastasalade met doperwten en bospeen
In het recept van de pastasalade zijn twee groenten verwerkt, doperwten en bospeen. Je kiest natuurlijk wel voor verse groenten. Neem vooral geen potje ‘doperwten met worteltjes’. Verse groenten hebben veel meer bite, ook nadat je ze gekookt hebt, en dat maakt de salade zeker een stuk smakelijker. Koop lekker verse, knapperige bospeen om die salade mee te maken. Verse doperwten zijn de lekkerste optie. Kun je ze niet vinden? Dan zijn doperwten uit de diepvries het lekkerste alternatief. Flink wat verse tuinkruiden maken de pastasalade met doperwten en bospeen af.
Pastasalades voor alle gelegenheden
Waarom zou je een pastasalade maken? Daar zijn genoeg redenen voor te bedenken. Om te beginnen is een pastasalade heel makkelijk om te maken. Het kost je weinig tijd. De pastasalade met doperwten en bospeen kan binnen een half uurtje op tafel staan. Verder zijn dit soort gerechten heel handig om aan grote gezelschappen te serveren. Ook bij een barbecue of een buffet scoor je met de salade zeker punten. De pastasalade uit dit recept kun je helemaal van tevoren klaarmaken en tot je wilt gaan eten in de koelkast bewaren. Hoe makkelijk kan het zijn?
In het recept is gerookte kipfilet gebruikt. Wil je liever vegetarisch eten? Vervang de kipfilet dan door blokjes feta of een vegetarisch alternatief voor kip.
Bospeen, anders dan andere wortels
Bospeen, waspeen, winterpeen, wat is nu eigenlijk het verschil? Ontdek het hier. Inclusief een aantal heerlijke recepten met bospeen.
Pastasalade met doperwten en bospeen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram conchiglie
- 400 gram verse doperwten (eventueel diepvries)
- 400 gram bospeen
- 1 middelgrote ui
- 250 gram gerookte kipfilet
- 4 eetlepels vers gehakte tuinkruiden naar keuze
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2 theelepels fijne mosterd
- 2 theelepels honing
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een pastasalade met doperwten en bospeen:
Was de bospeen en snijd die in kleine blokjes. Kook de blokjes in een paar minuten beetgaar in water met wat zout. Spoel koud en laat de groente goed uitlekken.
Kook de doperwten ook beetgaar in wat water met zout. Spoel koud en laat goed uitlekken.
Kook de conchiglie beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel direct koud in een vergiet onder de koude kraan. Laat de pasta goed uitlekken.
Snipper de ui fijn.
Snijd de gerookte kipfilet in kleine blokjes.
Hak de tuinkruiden fijn.
Klop een dressing van de olijfolie, de azijn, de mosterd en de honing. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de gerookte kip, de doperwten, de bospeen en de ui door de pasta. Voeg de dressing toe en meng die er goed doorheen. Schep de tuinkruiden door de salade. Proef de salade en voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.
Serveer de pastasalade met doperwten en bospeen direct, of bewaar hem tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Tafel lekker !!