• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Pastasalade met Emmentaler, druiven en walnoten

Een Zwitsers geïnspireerde salade

0
Pastasalade met Emmentaler, druiven en walnoten

Pastasalade met Emmentaler – Een pastasalade is inzetbaar voor heel veel eetmomenten. Denk aan de lunch, en als avondmaaltijd. Maar ook bij een barbecue of een buffet scoor je altijd met een pastasalade. Je vindt hier het recept voor een salade met een Zwitsers tintje. Dat Zwitserse tintje komt in dit geval van de kaas. Want er is echte Emmentaler in het recept gebruikt. De druiven geven een fruitig tintje aan de pastasalade met Emmentaler en de walnoten zorgen voor de bite.

Pastasalade met Emmentaler, druiven en walnoten

Je las het al, er gaat Emmentaler in de pastasalade. Dat is die kaas die wordt gemaakt in de vorm van enorme wagenwielen, en die vol zit met grote gaten. Behalve er mee koken, kun je Emmentaler ook heel goed zo eten. En daardoor kun je de kaas ook heel goed in een salade verwerken. De volle, nootachtige smaak van de kaas past goed bij de druiven en de walnoten in het recept. Kies voor pitloze druiven in de pastasalade met Emmentaler, dat eet net even lekkerder. Probeer eens aan verse (Franse) walnoten te komen. Die zijn heerlijk mild van smaak en ze passen goed bij de Emmentaler. Misschien heb je zelf wel een walnotenboom in de tuin. Dan gebruik je natuurlijk je eigen walnoten.

Een recept voor een eenvoudige dressing

Je kunt in principe elke dressing voor de pastasalade met Emmentaler gebruiken die jij lekker vindt. Heb je geen inspiratie of heb je geen idee wat er bij dit recept past? Dan vind je hier het recept voor een heel eenvoudige dressing. De ingrediënten heb je vast al in huis.

Meng in een kommetje:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel scherpe mosterd (Dijon, Groninger mosterd of iets dergelijks)
  • 1 eetlepel honing
  • zout en peper naar smaak

De dressing is een basisrecept dat je ook prima voor andere salades kunt gebruiken dan alleen de pastasalade met Emmentaler. Als je wat meer dressing maakt, kun je het wel een poosje bewaren voor een andere gelegenheid.

broodje hete makreel

Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Eet gerookte makreel eens warm en maak een broodje hete makreel. Pittig gekruide makreel en zoetzure groente in een lekker knapperig broodje.

Kleine appeltaartjes met noten

Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker

Haal die muffinvorm maar uit de kast! Dit keer geen grote appeltaart, maar kleine appeltaartjes met noten gemaakt met elstar appels.

limburgs zoervleisj

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg

Een streekgerecht uit Limburg is Limburgs zoervleisj of zuurvlees. Een stoofschotel met azijn, appelstroop en natuurlijk ontbijtkoek.

Roomsoepje van prei met prosciutto

Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

Een roomsoepje van prei met prosciutto is dubbel genieten. Je serveert met maar een paar ingrediënten een lekkere soep die luxe uitstraalt.

Pastasalade met Emmentaler

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram mini penne
  • 125 gram rode druiven
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 150 gram Emmentaler kaas
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een pastasalade met Emmentaler:

Halveer de druiven.

Hak de walnoten grof.

Snijd de emmentaler in kleine blokjes.

Kook de pasta beetgaar, zoals aangeven op de verpakking. Giet af in een vergiet. Spoel de pasta vervolgens koud onder de kraan. Laat de pasta goed uit lekken. Doe de pasta over in een grote schaal.

Meng de pasta met een dressing naar keuze, bijvoorbeeld de dressing uit de tekst hierboven.

Schep de walnoten, de druiven, de kaas, en de peterselie door de pasta.

Serveer de pastasalade met Emmentaler, druiven en walnoten direct.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit header

    Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit

  • pruimenjam maken

    Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Apfelstrudel

    Maak het jezelf makkelijker: Apfelstrudel van bladerdeeg

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

    Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

  • Linzenvlaai

    Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.