• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Vegetarische pastasalade met tuinbonen, courgette en mozzarella

0
Vegetarische pastasalade met tuinbonen, courgette en mozzarella

Vegetarische pastasalade met tuinbonen, courgette en mozzarella – Terwijl ik dit stukje tik, stroomt de regen uit de hemel. Terwijl het gisteren nog zo heerlijk was, echt pastasalade-weer. Zodra de zon wat meer begint te schijnen staat de pastasalade bij ons meteen vaker op de tafel. Lekker licht en vol verse groente. Het maakt eigenlijk niet uit wat je in je salade doet, die heerlijke verse doperwtjes, broccoli, geroosterde paprika, tomaat of rode ui, het is altijd goed. Wel of niet met stukjes gerookte kip of gerookte makreel, maak je salade zo groots als jijzelf wilt.

Ik heb eigenlijk altijd courgette in huis en rauwe courgette in hele dunne plakjes is zeker lekker, maar wat dikkere plakjes even gebakken in wat zonnebloemolie zijn ook heerlijk. Samen met verse dubbel gedopte tuinbonen, verse kruiden en heerlijke buffel mozzarella een prima combinatie voor een pastasalade. Ook als het weer wat minder meewerkt!

courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

De lekkerste variaties met pasta en courgette op een rij. Makkelijk en snel! Kies voor combinaties met vlees of vis of ga voor vegetarisch.

Tuinbonen gedopt

Tuinbonen! Dop jij je eigen boontjes?

Die enorme bergen grote groene peulen die je op de markt of bij de groenteboer ziet liggen, dat zijn tuinbonen! Dop jij je eigen boontjes?

Vegetarische pastasalade met tuinbonen, courgette en mozzarella

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • blender/staafmixer (voor de dressing)
  • 1 grote courgette, niet geschild, in plakjes
  • 1 kilo tuinboon peulen
  • 250 gram pasta
  • 200 gram buffel mozzarella
  • 2 el kappertjes
  • bosje basilicum, alleen de blaadjes, gescheurd in kleine stukjes
  • rasp van 1 citroen
  • zonnebloemolie
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • 1 sjalotje, in grove stukjes
  • 1 el heldere honing
  • vers gemalen peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Maak eerst de dressing (die je trouwens ook prima een dag vooraf kan maken en je in de koelkast bewaart). Doe hiervoor het sjalotje, 2 eetlepels olijfolie, 6 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels witte wijnazijn en de honing in een blender en mix alles goed door elkaar. Voeg dan pas vers gemalen peper en een beetje zout toe. Proef en speel nog wat met de peper, zout en de azijn tot de dressing naar jouw smaak is. Zet nog even apart in de koelkast.

Haal de tuinbonen uit de peulen en kook ze even kort. Spoel af met koud water en druk met je nagel het binnenste boontje uit de schil en doe de boontjes in een grote kom. Doe ongeveer 100 ml zonnebloemolie in een pan en bak hierin de schijfjes courgette lichtbruin en zacht. Keer ze tussentijds om. Leg ze daarna op een stuk keukenpapier om wat vet te laten absorberen.

Kook de pasta volgens de bereiding op het pak. Giet af en spoel af onder koud water en laat even goed uitlekken in een vergiet.
Doe de courgette bij de tuinboontjes in de kom en schenk hier de dressing bij. Voeg dan de pasta erbij en hussel alles door elkaar. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en doe deze samen met de scheurde basilicumblaadjes voorzichtig bij de pasta in de kom. Voeg vers gemalen peper en naar smaak zout toe. Rasp als laatste de citroen boven de kom. Je vegetarische pastasalade met tuinbonen is klaar!

Eet lekker!

Marlene Stolte

Marlene Stolte

Eten doe je iedere dag en dan kan het maar beter een feestje zijn. Met mooie verse produkten, fantasie, proberen en heel soms toch wat weggooien moet dit echt goedkomen.

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Rode kool met stoofpeertjes

    Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.