• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Pastasalade met tuinbonen, spek en abrikozen

0
Pastasalade met tuinbonen, spek en abrikozen

Pastasalade met tuinbonen, spek en abrikozen – Pastasalade is veelal: gekookte pasta, ingrediënten, een dressing, mengen en serveren. Voor de pastasalade van vandaag gaan we even meer moeite doen. Anno nu hebben sommigen daar een hekel aan gekregen, maar gelukkig horen we het ook steeds vaker: smaak kost tijd. Let op, dit is dus geen pastasalade die je in een kwartiertje in elkaar draait. Maar wél de moeite waard!

Marineren

We gaan aan de slag met abrikozen. Gedroogde abrikozen en die moet je even laten wellen. Wat leent zich daar beter voor dan de dressing. In het seizoen kun je ook kiezen voor verse abrikozen, met de gedroogde variant kun je jaarrond deze pastasalade serveren.

Tuinbonen

Oh en Tuinbonen. Een lekkernij voor voorjaar en zomer. Heerlijk als deze bij de groenteman en op de markt beschikbaar zijn. Het is zo’n groente waar we ieder jaar weer naar uitkijken. Gewoon gekookt, maar ook in salades zoals in deze pastasalade met tuinbonen.

Tuinbonen gedopt

Tuinbonen! Dop jij je eigen boontjes?

Die enorme bergen grote groene peulen die je op de markt of bij de groenteboer ziet liggen, dat zijn tuinbonen! Dop jij je eigen boontjes?

Pastasalade met tuinbonen, spek en abrikozen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram penne (pasta)
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 1 1/2 kilo tuinbonen
  • 125 gram gerookt spek in reepjes
  • 1 middelgrote ui
  • zout en peper
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1/4 liter groentebouillon (van tablet)
  • 5 eetlepels balsamico azijn
  • 1 bosje bieslook
  • 150 gram crème fraîche

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de pastasalade met tuinbonen:

Dop de tuinbonen en zet ze op met weinig water en een tikje zout. Kook ze in ca. 12 minuten gaar. Giet ze af en knijp de bonen uit het schilletje. Laat ze afkoelen.
Breng een royale hoeveelheid water aan de kook. Doe de pasta in de pan en laat in ca. 10 minuten beetgaar koken. Doe de pasta over in een vergiet, laat goed schrikken onder koud stromend water. Laat de pasta dan uitlekken en helemaal afkoelen.

Snijd de gedroogde abrikozen in reepjes. Liefhebbers kunnen ze ook in kwarten snijden. Verhit de olie in een ruime pan. Bak hierin het spek uit. Snipper ondertussen een ui en doe bij het spek. Schep er een flinke eetlepel kerriepoeder door en laat even meebakken. Blus af met de bouillon en de balsamico azijn. Schep de pasta en de stukjes abrikoos erdoor en breng waar nodig nog wat op smaak. Laat minimaal een uur staan om de smaken bij elkaar te brengen.

Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes. Schep de tuinbonen en de bieslook door de salade en schep de crème fraîche door de salade. Strooi nog wat bieslook over de pastasalade met tuinbonen en serveer direct.

Tafel lekker!!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.