Quinoasalade met peer – Een maaltijdsalade moet zo voedzaam zijn dat hij als een volwaardige maaltijd gebruikt kan worden. Met het recept voor de quinoasalade met peer gaat dat zeker lukken. Behalve quinoa zit er groente, fruit en kaas in de salade. Allemaal lekker en gezond. En vol smaak! Verras je tafelgenoten dus eens met een andere salade.
Verse, Hollandse peren en Franse kaas
Zoals de titel al zegt, in de salade zijn peren verwerkt. Gewone Hollandse peren. Quinoa klinkt heel exotisch, en die peren zijn dat niet. Maar ze passen prima samen in een recept voor een quinoasalade met peer. Behalve peer en quinoa gaat er kaas in het recept. Voor de salade op de foto is gekozen voor oude mimolette. Dat is de Franse variant op de Nederlandse Edammer. Mimolette kun je waarschijn wel vinden bij een goede kaasspeciaalzaak. Als dat niet lukt, kun je de kaas dan ook heel goed vervangen door zijn Hollandse broertje, namelijk oude Edammer. Eventueel gebruik je oude Goudse. Houd je niet van oude kaas? Dan neem je gewoon iets anders.
Quinoa, wat is dat?
Een recept voor quinoasalade met peer maak je met quinoa. Dat had je ongetwijfeld zelf al bedacht. Maar misschien heb je geen idee wat quinoa is. Quinoa is zaad dat afkomstig is van de quinoaplant. Die plant groeit oorspronkelijk in het Andesgebergte in Zuid-Amerika. Het is een pseudograan, dat rijk is aan vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. De smaak van quinoa is licht nootachtig. Het heeft een licht krokante structuur nadat je het gekookt hebt. Quinoa wordt vaak gebruikt in salades, zoals de quinoasalade met peer, of als bijgerecht.
Quinoasalade met peer maken
Je kunt de salade van tevoren maken. Voeg dan de kaas toe als je de salade gaat serveren. Dek hem in dat geval af en bewaar de salade tot gebruik in de koelkast.
Let er ook op dat de quinoa goed is afgekoeld voordat je de salade samenstelt. De aangegeven bereidingstijd is exclusief het afkoelen van de quinoa.
Salades met peer
Het is niet het eerste waar je aan denkt bij peer, maar wist je dat je met gemak de heerlijkste salades met peer op tafel zet?
Quinoasalade met peer
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram quinoa
- 2 kleine handperen
- 125 gram oude mimolette of Edammer
- een handvol babyspinazie of rucola
- 6 eetlepels olijfolie
- 1,5 theelepel citroensap
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel fijne mosterd
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je quinoasalade met peer:
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Laat uitlekken in een zeef en afkoelen.
Snijd de peren in blokjes.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Meng een dressing van de olijfolie, het citroensap, de honing en de mosterd. Breng goed op smaak met zout en peper.
Meng in een grote kom de quinoa met de dressing. Voeg de spinazie of rucola, de kaas en de peer toe. Proef of er nog extra zout en peper in moet.
Serveer de quinoasalade met peer direct.
Tafel lekker !!