Reuzenbonen salade – Als je wel eens op vakantie bent geweest in Griekenland heb je de salade uit dit recept vast wel eens gegeten. Een salade gemaakt van grote witte bonen, tomaten en tonijn. Lekker en gezond dus, die reuzenbonen salade. Het recept om hem te maken staat onderaan dit artikel.
Waarom je regelmatig peulvruchten zou moeten eten
Peulvruchten zijn heel gezond. Ook zijn ze een goede vleesvervanger, want peulvruchten zijn een bron van eiwitten, vezels en vitaminen. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg lekker. Je zou ze echt wekelijks wel een of meerdere keren kunnen, of eigenlijk moeten, eten. In een reuzenbonen salade, maar ook in de soep, de chili, in gevulde paprika’s, noem het maar. Peulvruchten zijn gewoon heel veelzijdig! Maak er een gewoonte van om ze vaker op tafel te zetten.
Maak er bijvoorbeeld eens een maaltijdsalade met een Mediterraan tintje van. Daarvoor gebruik je reuzenbonen. Je kunt gedroogde bonen gebruiken, die een nacht laten weken en dan koken, dat is natuurlijk het lekkerst. Wil je een snelle variant van het recept maken, neem dan reuzenbonen uit blik. Lekker makkelijk, en dan heb je heel snel een lekkere en gezonde reuzenbonen salade. Voor de meeneemlunch naar kantoor, maar ook prima voor een picknick, of bij de barbecue.
Gedroogde reuzenbonen zijn te koop in Turkse, Griekse of Midden-Oosterse winkels. In blik vind je ze wel in de meeste supermarkten. Zelf koken geniet wel de voorkeur. Zelfgekookte peulvruchten hebben ook meer ‘bite’.
Reuzenbonen salade, met de lekkerste tomaten
Wij gebruikten voor hetrecept van de reuzenbonen salade ook Coeur de Boeuf tomaten. Dit zijn Franse tomaten met een lekkere, frisse smaak. Ze zijn alleen in Nederland helaas niet overal te koop. Je kunt ze in dit recept altijd vervangen door andere tomaten. Trostomaten of Pomodori tomaten zijn ook heel geschikt. Zorg er in ieder geval voor dat je tomaten met veel smaak gebruikt.
Gedroogde bonen; handige tips en heerlijke recepten
Ze zijn lekker, ze zijn gezond en je kunt er heel gevarieerd mee koken. We hebben het over gedroogde bonen! Zelf koken is het lekkerst!
Reuzenbonen salade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 700 gram gekookte reuzenbonen (of 1 blik van 800 gram, uitgelekt)
- 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
- 2 Coeur de Boeuf tomaten, in blokjes
- 1 rode ui, in heel dunne, halve ringen
- een handje Kalamata olijven
- 1 eetlepel gehakte verse bladpeterselie
- olijfolie
- vers geperst citroensap
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de reuzenbonen salade:
Meng alle ingrediënten, in een grote kom, goed door elkaar.
Maak de salade aan met een lekkere olijfolie en wat citroensap.
Breng de reuzenbonen salade op smaak met zout en peper.
Tafel lekker !!