• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Rijstsalade met sperziebonen

0
Rijstsalade met sperziebonen

Rijstsalade met sperziebonen – Je weet vast al dat rijst een prima basis is voor een gezonde maaltijd. Vaak is het een onderdeel van een warme maaltijd. Maar wist je ook al dat rijst ook een lekkere basis kan zijn voor een salade? Hieronder vind je een recept voor een rijstsalade met sperziebonen. Het gerecht is lichtjes geïnspireerd op de beroemde Salade Niçoise. De kleurige bonensalade zit zo bomvol verse en gezonde ingrediënten dat je hem als complete avondmaaltijd kunt serveren. Ook als lunch, in een wat kleinere portie, zul je hiermee scoren.

Waar zou je sperziebonen in een salade verwerken?

Bijna iedereen eet wel eens sperziebonen. Vaak als groente in het bekende AGV’tje. Toch zijn de boontjes ook koud erg lekker. Je kunt ze dus heel goed in een rijstsalade met sperziebonen verwerken. Zeker in de zomer, als er Hollandse sperziebonen van de vollegrond worden verkocht, zijn ze erg lekker. Een goede reden om in die periode eens vaker sperziebonen op tafel te zetten. En dan is het natuurlijk leuk om in plaats van warme sperziebonen eens iets anders te serveren. Naast erg lekker, zijn sperziebonen ook nog eens heel gezond. Ze bevatten, behalve de nodige vitaminen en antioxidanten, weinig calorieën en veel vezels. Een win-winsituatie dus!

Rijstsalade met sperziebonen – tips

Je kunt de rijstsalade met sperziebonen goed voorbereiden.  Kook de rijst, de boontjes en de eieren al eerder en laat ze afkoelen. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Dit is ook een rijstgerecht dat heel goed meegenomen kan worden als lunch, of als onderdeel van een picknick.

Variëren is met deze salade heel makkelijk. Gebruik eens wat andere groenten, of voeg er wat extra toe. Wat ook lekker is, is om in plaats van de tonijn gebakken grote garnalen te gebruiken. De olijven kun je vervangen door kappertjes.

Bonensalade

Bonensalade; lekkere en makkelijke recepten

Bonensalade, daarmee zet je makkelijk een kleurrijk gerecht vol heerlijke, verse sperziebonen, en andere ingrediënten op tafel!

Rijstsalade met sperziebonen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram droge rijst
  • 250 gram sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
  • 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
  • 10 snacktomaatjes, gehalveerd
  • 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
  • 1/3 komkommer, in kwart plakjes
  • 15 olijven
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eelepel vers geperst citroensap
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je rijstsalade met sperziebonen:

Kook de rijst in een pan water met zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.

Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Spoel ze koud onder de kraan en laat ze goed uitlekken.

Kook de eieren, laat ze schrikken onder de koude kraan en laat ze goed koud worden. Pel en halveer ze.

Meng de olijfolie met het citroensap en breng dit mengsel op smaak met zout en peper.

Maak de rijst aan met het olijfoliemengsel.

Voeg de sperziebonen, de komkommer, de tomaatjes, de ui, de tonijn en de peterselie toe. Schep alles voorzichtig door elkaar.

Schep de salade in een mooie schaal, of verdeel hem over 4 diepe borden. Garneer de rijstsalade met sperziebonen met de gehalveerde eieren.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.