• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Rijstsalade met zalm

Tover restjes rijst om in een lekkernij

0
rijstsalade met zalm

Rijstsalade met zalm – Een restje rijst omtoveren tot een heerlijke gezonde salade voor lunch of een licht diner? Dat is zo lekker dat je zeker vaker een rijstsalade gaat maken. En zeker de rijstsalade met zalm, want die is vreselijk lekker!

Rijst in een salade?

Ja hoor dat kan prima. De bekende poké bowl of sushi is ook gemaakt met koude rijst. Het is dan wel de sushirijst, maar de gewone langkorrelige rijst is ook prima te gebruiken voor een rijstsalade met zalm. Rijst heeft een neutrale smaak, die je dus met erg veel ingrediënten kunt combineren. Zonde om dat niet te doen. Waarom wel met pastasalades maken en niet met rijst?

Maak de rijstsalade eens met warm gerookte zalm

Als je gerookte zalm gebruikt, heb je voor de smaak minder nodig dan als je bijvoorbeeld gepocheerde zalm of zalm uit blik gebruikt. Wat heel erg lekker is in de rijstsalade met zalm is warm gerookte zalm. Dit vanwege de mooie smaak en structuur. Maar doe vooral wat jou uitkomt en lekker lijkt. Je hebt tenslotte ook niet altijd verse zalm in huis en soms laat je budget het even niet toe, dan kan een blikje soms uitkomst bieden.

Weggooien is zonde!

Vaak heb je een restje rijst over, dat dan klakkeloos wordt weggegooid. Eigenlijk zonde, want je maakt er de lekkerste rijstsalades mee kijk maar naar de rijstsalade met zalm. Lekker voor een lunch, licht diner of als bijgerecht bij een BBQ of de doordeweekse maaltijd. Er ligt vast wel ergens een wortel, een stukje komkommer, of een verdwaalde tomaat en in de vriezer heb je misschien nog wel erwtjes liggen die er doorheen kunnen. Een restje vlees, verse vleeswaren of vis? Snijd het klein en gebruik het door de rijst. Of houdt het bij groenten en gebruik het als bijgerecht.

Rijstsalade met zalm bewaren kan, maar niet te lang

Rijst is in de koelkast prima een dag of 2-3 te bewaren. Bewaar gekookte rijst of de rijstsalade met zalm echter niet te lang, want je kunt er behoorlijk ziek van worden als het niet goed meer is.

Tip: maak je rijstsalade extra luxe door er schijfjes avocado op te leggen

Gerookte zalm

Gerookte zalm; recepten van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Rijstsalade met zalm

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 gram rijst ongekookte rijst of 300 gram gekookte rijst
  • 200 gram warm gerookte zalm
  • 100 gram doperwten (eventueel uit de diepvries)
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1-2 lente-uitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • een paar takjes peterselie
  • wat verse dille
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • zout en peper
  • chili flakes
  • gemengde sla (optioneel)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een rijstsalade met zalm:

Kook, als dit nodig, is de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet kokend water over de erwten en laat uitlekken.

Spoel de gekookte rijst met koud water en laat uitlekken.

Snijd de bleekselderij, lente-ui en de peterselie in stukjes.

Meng de olie met het citroensap en een beetje zout en peper. Meng dit door de afgekoelde rijst. Meng de gesneden groenten erdoor en verdeel de zalm in vlokken. Maak de vis niet te fijn, je moet het wel nog kunnen herkennen.

Maak een dressing door de mayonaise en de Griekse yoghurt te mengen met dille, zout en peper naar smaak.

De rijstsalade en de dressing kun je een dag vooraf maken om eventueel mee te nemen als lunch.

Wil je het mooi serveren? Verdeel dan gewassen slablaadjes over 2 kommen. Verdeel er de rijstsalade met zalm over en schep er een royale schep dressing op. Verdeel er nog eventueel een beetje peterselie en dille overheen.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • oven gegaarde zalm in roomsaus

    Ovengegaarde zalm in roomsaus

  • schol bakken

    Schol bakken; puur, eenvoudig en vooral erg lekker

  • pasta met gerookte makreel

    Pasta met gerookte makreel – gezond, betaalbaar en met heel veel smaak

  • Forel pakketje

    Forel pakketje uit de oven

  • Hele dorade uit de oven

    Hele dorade uit de oven

  • haring salade

    Rode bietjes-haring salade

  • lekkerbek

    Lekkerbek zelf maken doe je zo

  • Rijkgevulde vissoep

    Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

  • gebakken mosselen

    Gebakken mosselen met paprika en ui; dit wil je proeven!

  • Kibbeling zelf maken

    Kibbeling zelf maken; gebakken vis naar jouw eigen smaak

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.