• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Salade

Rijstsalade met zalm

Tover restjes rijst om in een lekkernij

Connie Derks door Connie Derks
in Salade
0
0
rijstsalade met zalm

Rijstsalade met zalm – Een restje rijst omtoveren tot een heerlijke gezonde salade voor lunch of een licht diner? Dat is zo lekker dat je zeker vaker een rijstsalade gaat maken. En zeker de rijstsalade met zalm, want die is vreselijk lekker!

Rijst in een salade?

Ja hoor dat kan prima. De bekende poké bowl of sushi is ook gemaakt met koude rijst. Het is dan wel de sushirijst, maar de gewone langkorrelige rijst is ook prima te gebruiken voor een rijstsalade met zalm. Rijst heeft een neutrale smaak, die je dus met erg veel ingrediënten kunt combineren. Zonde om dat niet te doen. Waarom wel met pastasalades maken en niet met rijst?

Maak de rijstsalade eens met warm gerookte zalm

Als je gerookte zalm gebruikt, heb je voor de smaak minder nodig dan als je bijvoorbeeld gepocheerde zalm of zalm uit blik gebruikt. Wat heel erg lekker is in de rijstsalade met zalm is warm gerookte zalm. Dit vanwege de mooie smaak en structuur. Maar doe vooral wat jou uitkomt en lekker lijkt. Je hebt tenslotte ook niet altijd verse zalm in huis en soms laat je budget het even niet toe, dan kan een blikje soms uitkomst bieden.

Weggooien is zonde!

Vaak heb je een restje rijst over, dat dan klakkeloos wordt weggegooid. Eigenlijk zonde, want je maakt er de lekkerste rijstsalades mee kijk maar naar de rijstsalade met zalm. Lekker voor een lunch, licht diner of als bijgerecht bij een BBQ of de doordeweekse maaltijd. Er ligt vast wel ergens een wortel, een stukje komkommer, of een verdwaalde tomaat en in de vriezer heb je misschien nog wel erwtjes liggen die er doorheen kunnen. Een restje vlees, verse vleeswaren of vis? Snijd het klein en gebruik het door de rijst. Of houdt het bij groenten en gebruik het als bijgerecht.

Rijstsalade met zalm bewaren kan, maar niet te lang

Rijst is in de koelkast prima een dag of 2-3 te bewaren. Bewaar gekookte rijst of de rijstsalade met zalm echter niet te lang, want je kunt er behoorlijk ziek van worden als het niet goed meer is.

Tip: maak je rijstsalade extra luxe door er schijfjes avocado op te leggen

Gerookte zalm

Gerookte zalm; recepten van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Rijstsalade met zalm

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 gram rijst ongekookte rijst of 300 gram gekookte rijst
  • 200 gram warm gerookte zalm
  • 100 gram doperwten (eventueel uit de diepvries)
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1-2 lente-uitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • een paar takjes peterselie
  • wat verse dille
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • zout en peper
  • chili flakes
  • gemengde sla (optioneel)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een rijstsalade met zalm:

Kook, als dit nodig, is de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet kokend water over de erwten en laat uitlekken.

Spoel de gekookte rijst met koud water en laat uitlekken.

Snijd de bleekselderij, lente-ui en de peterselie in stukjes.

Meng de olie met het citroensap en een beetje zout en peper. Meng dit door de afgekoelde rijst. Meng de gesneden groenten erdoor en verdeel de zalm in vlokken. Maak de vis niet te fijn, je moet het wel nog kunnen herkennen.

Maak een dressing door de mayonaise en de Griekse yoghurt te mengen met dille, zout en peper naar smaak.

De rijstsalade en de dressing kun je een dag vooraf maken om eventueel mee te nemen als lunch.

Wil je het mooi serveren? Verdeel dan gewassen slablaadjes over 2 kommen. Verdeel er de rijstsalade met zalm over en schep er een royale schep dressing op. Verdeel er nog eventueel een beetje peterselie en dille overheen.

Tafel lekker !!

Tags: RijstsaladeVis - Verse vis
DeelPin4VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Salade van courgette
Salade

Frisse salade van courgette met feta en verse rucoladressing

Frisse fruitsalade van watermeloen
Salade

Frisse fruitsalade van watermeloen met verse munt en limoen

Mediterrane maaltijdsalade met kip
Salade

Mediterrane maaltijdsalade met kip: snel en makkelijk

Bindsla met tomatensalsa
Salade

Bindsla met tomatensalsa als fris bijgerecht

Salade van parelcouscous met gegrilde paprika
Salade

Salade van parelcouscous met gegrilde paprika en feta

Salade van lollo rosso en lollo bionda
Salade

Salade van lollo rosso en lollo bionda met restjes uit de koelkast

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen
  • Cajun kruidenmix maak je lekker zelf

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Marleen Lambeets op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!