Romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers – Deze romige komkommersalade met gerookte zalm is een lichte, frisse klassieker die op warme dagen voor verkoeling zorgt. Het geheim van deze komkommersalade zit in de eenvoud van de ingrediënten: een rijpe, stevige komkommer, goede Griekse yoghurt en vooral lekker verse dille. Koop de zalmsnippers bij de visboer, of snipper zelf even een stukje goede zalm. Als je de kans hebt, kun je het beste kiezen voor wilde zalm.
Wie van wat extra pit houdt, kan wat versgemalen peper toevoegen of een halve teen knoflook meeprakken in de yoghurt. De suiker zorgt voor balans, maar maak het niet té zoet – een theelepel is vaak al voldoende. Serveer dit gerecht goed gekoeld. Een uurtje in de koelkast zorgt dat de smaken goed samensmelten.
Serveer de komkommersalade met wat zuurdesembrood of als voorgerecht bij een etentje in de tuin. Het combineert ook mooi met een glas droge witte wijn. Wil je het wat chiquer presenteren? Maak er kleine glaasjes van voor op een buffet of bij een zomerse borrel. Zo simpel, en toch echt bijzonder. Dit wil je proeven.
Gerookte zalm; recepten van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
Verse komkommersalade recepten om echt mee te verrassen
Komkommersalades zijn heerlijk en verfrissend, iedereen houdt er van en ze zijn dus een fijne en gezonde manier om van de zomer te genieten!
Romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram verse gerookte zalmsnippers
- 1 grote komkommer
- 1/2 sjalot
- 150 gram Griekse yoghurt
- 2 eetlepels verse dille, gehakt
- wat dille ter garnering
- 1 eetlepel vers geperst limoensap
- 1-2 theelepels suiker (naar smaak)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers:
Was de komkommer en snijd hem in dunne plakjes.
Snipper de halve sjalot heel fijn.
Meng Griekse yoghurt, gehakte dille, limoensap en gesnipperde sjalot door elkaar. Proef en breng op smaak met een beetje suiker.
Roer de plakjes komkommer erdoor.
Verdeel de komkommersalade over 2 borden en leg op elk bord 100 gram gerookte zalmsnippers. Garneer met een takje dille en eventueel een partje limoen.
Serveer de romige komkommersalade koel. Lekker met vers knapperig zuurdesembrood.
Tafel lekker !!