Rood fruitsalade – Een fruitsalade gemaakt alleen maar vers rood fruit, omdat het soms zo lastig kiezen is. Lekker, een makkelijk te maken recept en een zomers feestje op je bord! Wat wil je nog meer?
Rood fruitsalade; van het seizoen
De soorten vers fruit in een fruitsalade kunnen erg divers zijn. In de rood fruitsalade gebruik je alleen rood fruit van het seizoen. Gewoon omdat het mooi is en omdat er in de zomer zoveel heerlijk rood fruit voorhanden is. In het recept uit dit artikel werd er gegaan voor de luxe variant en is er gekozen voor verse frambozen, bessen, aardbeien, kersen en watermeloen. Er hadden ook stukken rode pruimen of rode kruisbessen in kunnen zitten, maar die waren, op het moment dat het recept van de fruitsalade werd gemaakt, niet verkrijgbaar. Welk fruit je voor de fruitsalade gebruikt, maakt niet uit, en het hoeven ook niet zoveel soorten te zijn. Neem wat er voorhanden is, je kunt de leukste combinaties maken. Een mengsel van aardbeien met watermeloen en frambozen is ook erg lekker. Pas het recept dus gewoon aan.
Wist je dat we onbewust de kleur rood als zeer smaakvol ervaren?
Ga voor één kleur en maak een rood fruitsalade
Door alleen rood fruit in het recept te verwerken krijg je een heerlijke en iets zoete mengeling van vers fruit. Door maar een kleur te gebruiken krijg je een mooi effect. Je kunt de rood fruitsalade zonder siroop serveren, maar hij wordt nog lekkerder door er een siroop van citroen door te mengen. Het zuurtje van de citroen geeft de salade een frisse toets en brengt de smaken nog meer tot leven.
Op kamertemperatuur? Of liever koud?
Verse rood fruitsalade kun je zowel op kamertemperatuur als koud serveren. Met het verschil dat op kamertemperatuur de smaken meer uitgesproken zijn en beter tot hun recht komen. Een koude salade is misschien iets minder smaakvol, maar wel weer heel verfrissend. Je kunt het beste de rood fruitsalade zo kort mogelijk voor het serveren maken en eet je hem direct. De restjes, als je die al hebt, kun je dan koelen voor een volgende keer.
Bessen; vers fruit met de mooiste kleuren
Zoete blauwe bessen, maar ook zure rode, witte of kruisbessen. Genoeg inspiratie om de lekkerste gerechten te maken met dit fruit.
Fruitsalade recepten voor de zomer
Met onze fruitsalade recepten zet je de zomer op tafel. Deze kleurrijke fruitsalades zijn superlekker en kun je heel makkelijk zelf maken.
Rood fruitsalade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram bosbessen
- 150 gram frambozen
- 100 gram rode bessen
- 200 gram watermeloen
- 200 gram aardbeien
- 200 gram kersen
- 1 citroen
- suiker, naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je rood fruitsalade:
Snijd de aardbeien doormidden en de grote in kwarten.
Snijd de meloen in blokjes.
Doe een of twee eetlepels suiker naar smaak in een kommetje en giet er 2 eetlepels kokend water bij. Roer tot de suiker is opgelost. Pers de citroen uit en doe het sap bij de suikerstroop.
Doe al het fruit in een grote kom en verdeel er de dressing over. Meng voorzichtig door elkaar en zet de rood fruitsalade koud weg tot gebruik.
Tafel lekker !!