Salade met comté, appel, walnoten en een honing-mosterddressing – De goed gevulde salade is perfect als koud bijgerecht bij de warme maaltijd, een barbecue of een buffet. Maar ook als maaltijdsalade is de salade met comté geweldig lekker. Houd dit recept dan aan voor twee personen en geef er lekker vers brood met echte boter bij.
Een salade als bijgerecht, maar ook als maaltijdsalade
Een grote kom met een goed gevulde verse salade is vaak al genoeg om lekker te kunnen eten. Zeker als je er brood bij serveert, is de salade met comté, appel, walnoten en de honing-mosterddressing prima als volwaardige maaltijd te serveren. Vind je een salade als maaltijd maar niets? Geen probleem! Serveer de salade bijvoorbeeld bij een stukje varkensvlees en gebakken aardappeltjes. Zelfs als voorgerecht in kleinere porties met iets meer vulling, is de salade met comté een goede keuze, zeker weten dat iedereen er van smult.
Comté is een kaas met karakter
Kaas in een salade doet het altijd goed. Je kunt vrijwel alle kaas in een salade verwerken. Voor de salade van dit recept is gekozen voor comté, dit is een Franse kaas uit het jura gebied. De kaas heeft pikante nootachtige smaak en is een rauwmelkse kaas.
Kaas heeft de meeste smaak op kamertemperatuur, maar het snijden van de comté voor de salade kun je het beste doen als hij koud is. Wist je dat ook de manier waarop je de kaas snijdt van invloed is op hoe jij de smaak beleefd?
De smaak zelf verandert niet, maar een dun plakje geeft een heel ander beleving dan een dikke blok kaas of geraspte kaas. Voor de salade met comté is ervoor gekozen om hem in plakjes te snijden en daar weer puntjes van te snijden. Zo komt de smaak goed tot zijn recht en zie je de kaas mooi verdeeld door de salade zitten.
Een salade met comté is een salade voor najaar en winter
Ook een salade is perfect aan het seizoen aan te passen. Neem nu het recept voor de salade met comté, deze salade zit vol met allemaal producten die goed bij het najaar en winter passen. Een lekkere frisse appel, stukken walnoot, mosterd en honing, ze zijn in de winter allemaal volop verkrijgbaar en passen perfect bij de pikante nootachtige smaak van de comté.
Comté; De koning onder de bergkazen
Comté is een in Frankrijk zeer populaire halfharde rauwmelkse kaas uit het Jura gebergte. Een veelzijdige kaas met een romig pikante smaak.
Salade met comté, appel, walnoten en een honing mosterddressing
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram gemengde bladsla naar keuze
- 1 elstar appel
- 75 gram walnoten
- 100 gram comté
- 1 stukje winterwortel
- 1/3 komkommer
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 eetlepels mayonaise
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een salade met comté, appel, walnoten en een honing-mosterddressing:
Rooster de noten kort in een droge koekenpan en snijd ze een of twee keer door.
Was de sla en laat hem goed uitlekken.
Snijd de comté in dunne plakken en snijd daar puntjes van.
Snijd de sla met een scherp mes in grove stukken.
Snijd de appel met schil in smalle reepjes.
Rasp de wortel op een grove rasp of snijd hem in lucifer dunne reepjes.
Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller linten van de komkommer.
Meng de mosterd met de honing en de mayonaise en voeg een beetje water toe tot de saus dik lopend is.
Schep de sla om met de helft van de noten, kaas, appel en alle wortel.
Doe de sla op een serveerschaal en verdeel er de rest van de noten, kaas, appel over.
Rol de linten komkommer op en schik ze tussen de blaadjes sla.
Geef de dressing er apart bij zodat iedereen naar wens kan nemen.
Tafel lekker !!